Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma. A kitüntetést hétfő délelőtt adta át Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. Győrben ez volt az ötödik, a megyében a hatodik, az országban pedig a negyvenegyedik olyan iskola, amelyik kiérdemelte az elismerést.

Tovább

Az elmúlt pár nap, amióta elkészült a turbósítás, egyértelműen bebizonyosodott, hogy nagy szükség volt a Praktiker körforgalom bővítésére, valamint a Szauter utca, Nagy Imre és Szent Imre utcák közötti szakaszának, kétszer, kétsávosítására. Ezt mondta Kara Ákos országgyűlési képviselő a fejlesztés hivatalos avatóján.

Tovább

Átadta tegnap a megújult Szauter úti körforgalmat Borkai Zsolt polgármester, Kara Ákos országgyűlési képviselő, Kovács Tamás, a városrész képviselője, illetve Ackermann István a kivitelező részéről. Mint ismert, a 82-es és a Szauter út találkozásánál többsávosra bővítették a csomópontot és azt a kétszáz méteres szakaszt is, amely összeköti a köztemető előtti kereszteződéssel.

Tovább

Korábban megírtuk, hogy Kara Ákos országgyűlési képviselő 150. ígérete volt a tápszentmiklósi szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, amelyre sikerült is tavaly év végén 400 millió forintos állami támogatást szereznie. Kovács József polgármester a beruházásról beszámolva elmondta, a munkák 2017 augusztusában kezdődtek, több mit öt kilométer gerincvezetéket kellett lefektetni, 374 ingatlanhoz álltak be a csatlakozási ponttal és öt átemelőt építettek meg.

Tovább

 

 

Tovább

Nem egyszerűen egy választást kell megnyerni, hanem az országot kell megvédeni és a jövőt bebiztosítani - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szerencsen.

Tovább

Megkezdődött a Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja. Ennek köszönhetően szárazabb időszakokban is lesz megfelelő a vízmennyiség a Mosoni-Dunában, árvízi helyzetben pedig szabályozhatóvá válik a vízszint. A szabályozást egy úgynevezett komplex műtárggyal oldják meg, amelynek fontos eleme a hajózsilip és hallépcső. A 28 és fél milliárd forintos Európai Uniós beruházás várhatón 41 hónap múlva, azaz 2021 májusára készül el.

Tovább

Szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón jelentette be Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő, hogy amennyiben az időjárás kegyes lesz, akkor húsvétra végéhez érhet az Ifjúság körút felújítása. A Kodály Zoltán utca és a Szigethy Attila út közötti 750 méteres szakasz felújításáról 2016-ban Kara Ákos javaslatára döntött az állam, a beruházás költsége 200 millió forint. A megújult burkolat mellett a közműveket is kicserélték.

Tovább

2018. március 23-án, 18 órai kezdettel kerül sor Stipsics Ibolya Képes Spirituálé című könyvbemutatójára a győrújbaráti Művelődési Házban. A kiállítást követően 19 órakor St. Martin ad koncertet. A rendezvényt megnyitja Kara Ákos országgyűlési képviselő.

Tovább

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma által valósul meg, a több mint 28 milliárd forint összköltségvetésű „Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja” című projekt. A beruházás projektindító rendezvényét kedden, a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötőben tartotta az Igazgatóság.

Tovább