Idén is az online-kereskedelmet és az árubemutatókat ellenőrzi kiemelten a fogyasztóvédelmi hatóság. Közben a vásárlók érdekében, panaszaik alapján a szaktárca egyértelműbbé tenné a jótállás és a szavatosság szabályait, a termékek javításának, cseréjének határidejét. Kara Ákos államtitkár Híradónknak azt mondta, ahogy tavaly, úgy 2019-ben is a családok biztonságát és a tisztességes vállalkozások védelmét tartják szem előtt a fogyasztóvédelemben. A szezonális ellenőrzések keretében, ebben az évben a kalandparkok és nyári táborok ellenőrzése kerül fókuszba.

Tovább

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola elismerő címet adott át Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár és Kara Ákos államtitkár Győrben, a nagy múltú Baross Gábor Szakgimnázium tanárai és diákjai számára.

Tovább

Ezek alapján a magyar emberek nagy felhatalmazást adtak a kormánynak arra, hogy tovább bővítse a családtámogatási rendszert.

Tovább

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát.

Tovább

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím elnyeréséért járó oklevelet vehettek át Mihályiban.

Tovább

A Nyitott Kapuk rendezvény részeként a Széchenyi István Egyetem bekapcsolódott az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című országos programsorozatba. Ehhez illeszkedően tartottak tegnap közös sajtótájékoztatót az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Zrt. szakvezetői a hazai felsőoktatási intézményeket érintő, uniós és hazai forrásokból megvalósuló fejlesztésekről a győri campuson.

Tovább

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint a migrációt segítő jogalkotás folyik az Európai Parlamentben, erre jó példa, hogy megszavazták, hogy 1,8 milliárd euróval támogatják a demokratikus értékeket védő civilszervezetek működését.

Tovább

Tavaly tovább erősödött Győr és a megye gazdasága, de 2019 tele van feladatokkal és kihívásokkal – hangzott el a kamara gazdasági évköszöntő rendezvényén. Az önkormányzatok és a gazdasági szereplők előtt álló feladatokról, az innovációban és a digitalizációban rejlő lehetőségekről és a munkaerőhiány okozta kihívásokról is szó volt a programon. Borkai Zsolt polgármester hangsúlyozta, közös akarattal idén is tovább fejlődhet a város, míg Kara Ákos államtitkár azt emelte ki, hogy a termelésben magas hozzáadott érték szükséges, amire Győrben több jó példát is találunk.

Tovább

Kiemelten ellenőrzi idén is az online kereskedelmet, az árubemutatókat a fogyasztóvédelmi hatóság. A vásárlók érdekében, panaszaik alapján a szaktárca egyértelműbbé tenné a jótállás, a szavatosság szabályait, a termékek javításának, cseréjének határidejét.

Tovább

A győri és a megyei gazdaság előtt álló feladatokról, az innovációban és digitalizációban rejlő lehetőségekről és a munkaerőhiány jelentette kihívásokról is szó esett a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évköszöntő rendezvényén.

Tovább