205 férőhelyes parkolóház épül a Teleki utca – Árpád út csomópontjában. Az ünnepélyes alapkő-letételt hétfőn tartották. Az épület, amely a Győri Balett próbatermének is helyet ad, jövő év decemberétől csillapíthatja a belvárosi forgalmat. A jövőben újabb parkolóházak is épülhetnek.

Tovább

November 28-án kerül sor a Győr-Moson-Sopron Megyei Dr. Piróth Endre Szociális Központ Katalin báljára a péri Petőfi Sándor Művelődési Központban. A vendégek hagyományőrző, táncos, énekes, báli hangulatot idéző és teremtő előadásokon vehetnek részt.

Tovább

November 28-án, 11 órai kezdettel kerül sor a Nyitott ritmus című szobor ünnepélyes felavatására, melyet Halmi-Horváth István festőművész és Kelemen Zénó szobrászművész készítettek a Kodály-emlékév alkalmából Győrött, az Ifjúság körút és a Kodály Zoltán út kereszteződésében. Avatóbeszédet mond Borkai Zsolt polgármester.

Tovább

Példakép, jelkép, képregény és képzőművészet. A kép volt a témája a 11. alkalommal megrendezett Krúdy Szalonnak. A kezdeményezés célja, hogy a résztvevő diákok személyes élményeken keresztül ismerjék meg az éppen aktuális témát vagy fogalmat. A szalon szervezéséből az iskolások éppúgy kivették a részüket, mint a pedagógusok, az egész napos kulturális programra pedig ismert alkotókat és művészeket is meghívtak, hogy a képekből összeálljon a képtelen korlátokból véges végtelen. A rendezvény díszvendége Kara Ákos országgyűlési képviselő volt.

Tovább

Hosszú távon meghatározhatja a jövőt az új uniós bevándorlási csomag, ezért az Országgyűlés, valamint a nemzeti konzultációs kérdőívre válaszolók támogatására is számít a kormány - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Tovább

Mivel az állampolgárok változatlanul rengeteg kérdőívet küldenek vissza, ezért a kormány egy héttel meghosszabbítja a feladási határidőt. Ennek megfelelően december 1-ig (jövő péntekig) lehet feladni a válaszküldeményeket.

Tovább

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezésre kerül az idősek napja Tényőn.

A rendezvény időpontja: 2017. november 25. szombat 16:00

Helyszíne: Szent István Kultúrház, Tényő, Győri út 57.

Tovább

Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Tovább

Kara Ákos államtitkár, Győr egyik országgyűlési képviselője a napokban több fogadóórát is tart ismét a városban és a térségben. Erről is nyilatkozott a győri országgyűlési képviselő a Győr+ Híradónak.

Tovább

A több mint 450 iskolást megmozgató eseményt jövőre is megszervezik. A győri Lepke utcai és a Répce utcai Idősek Klubja tagjai számára Kara Ákos országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke nyújtotta át az őszi jótékonysági kerékpártúra támogatását.

Tovább