Időarányosan Győr az elsők között van a 23 megyei jogú várost érintő, Modern Városok Program megvalósításában. Ezt mondta Simon Róbert Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára szerdán, a Városházán, ahol újabb támogatási szerződéseket adott át Borkai Zsolt polgármesternek. A vízi élménypark megvalósítására, az új sporthotelre, a belvárosi közlekedés átalakítására és a kórház melletti parkoló lemez építésére érkeznek újabb állami források Győrbe. A sajtótájékoztatón Kara Ákos államtitkár a fejlesztések folytatásához kérte vasárnap, a választópolgárok támogató szavazatait.

Tovább

20 ezer embert érintő útfelújítás kezdődik Győr térségében. A 8311- es, Ménfőcsanakot, Nyúlt és Győrújbarátot összekötő út felújítása bekerült a Modern Városok Programba. Az út rossz állapotban van, több helyen balesetveszélyes, ezért szükséges a felújítása. A kormánydöntés értelmében, több mint 3 milliárd forint érkezik a térségbe, a határozat a Magyar Közlönyben is megjelent.

 

 

Tovább

Átadták a Készenléti Rendőrség nyugat-magyarországi határrendészeti igazgatósága győri határvadász bevetési osztályának és a Nemzeti Nyomozó Iroda győri bűnüldözési osztályának elhelyezésére szolgáló épületegyüttest csütörtökön Győrben.

Tovább

Lombkorona tanösvényt épített a Kisalföldi Erdőgazdaság, ezzel, újabb látványossággal bővült a Pannonhalmi Bencés Főapátság környezete. A 64 millió forintos beruházás saját erőből valósul meg.

Tovább

A miniszterelnök arra kéri a választókat, ne csak a jelenre, hanem a jövőre is gondoljanak április 8-án, mert nemcsak egyszerűen egy kormányról és egy parlamentről fognak dönteni, hanem jövőt is választ magának Magyarország.

Tovább

A világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság környezete egy új látványossággal bővült. Nagycsütörtöktől a fák lombkoronája felett is sétálhatnak azok, akik ellátogatnak Szent Márton-hegyére.

Tovább

 

 

Tovább

A dinamikusabb közlekedést szolgálja a Szauter úti beruházás. A napokban adták át a 82. számú főút csomópontjában a város újabb turbó körforgalmát.

Tovább

A Nemzetgazdasági Minisztérium 300 millió forintos támogatásából szinte teljesen megújult a Lukács Szakközépiskola kollégiuma. A támogatásból a kollégiumi épületrész vizesblokkjait teljesen felújították és az elektromos hálózat részleges felújítása is megvalósult az elmúlt időszakban.

Tovább