Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a korábban rendkívül balesetveszélyes, úgynevezett Metro csomópont felújítása és bővítése. Ezt mondják az autósok a fejlesztésről, amiről Híradónk karácsony előtt, elsőként számolt be. A 83-as főút Győrbe bevezető szakaszát egy részen kétszer, kétsávosra bővítették, az autópálya lehajtóknál pedig turbó körforgalmakat építettek. A megújult csomópontban, azóta nem történt komolyabb baleset, de azért az új közlekedési szabályokat sokaknak még tanulniuk kell.

Tovább

Európában 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Németországban, a seeoni kolostorban, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselői háromnapos tanácskozásának második napján.

Tovább

 

 

Tovább

A közép-európai gazdasági modellek működnek, a térség országai stabilizáló szerepet játszanak az Európai Unióban, ezért ennek megfelelő súllyal szeretnének beleszólni az unió ügyeibe - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel közös sajtótájékoztatóján.

Tovább

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Brüsszelben nyárra el akarják fogadni az érkezők elosztását szabályozó új, felső kvóta nélküli rendszert.

Tovább

2017.dec. 24. 2017 Karácsony

 

 

Tovább

A magyar hatóságok mindent megtesznek a lakosság védelme érdekében: a rendőrség, a Terrorelhárító Központ (TEK) és a honvédség rejtett és nyílt eszközökkel garantálja a karácsonyi vásárok és más rendezvények biztonságát - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Tovább

A "Soros-terv" minden egyes pontjára több mint 2 millióan mondanak nemet - jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján, közölve: a postán beérkezett kérdőívek több mint 90 százalékát már feldolgozták.

Tovább

Évekkel ezelőtt indította el rendelő – felújítási programját a győri önkormányzat, amely most komoly mérföldkőhöz érkezett. Kedden, hivatalosan is átadták a teljesen megújult Tihanyi Árpád úti rendelőintézetet, ami több mint 258 millió forintból, hazai és uniós forrásból szépült meg. Megújultak a gyermekorvosi és fogorvosi rendelők, a röntgen, teljes gépészeti és villamos felújítás zajlott, a tetőre szerelt napelemek pedig gazdaságosabbá teszik az üzemeltetést.

Tovább

20 éve nem fordult elő, hogy adósságmentesen kezdheti az újévet a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, jelentette be Kara Ákos államtitkár egy keddi sajtótájékoztatón. A kormány 49 milliárd forintot biztosított a kórházak adósságkonszolidációjára, ebből 854 milliót kapott a győri intézmény. A támogatás óriási segítség az intézménynek, amit az orvosok, az ápolók és a betegek is megéreznek. Simon Róbert Balázs államtitkár a tájékoztatón a kórház mellett épülő parkoló lemez és az új mentőállomás tervezéséről számolt be.

Tovább