Orvosi rendelőre, orvosi szolgálati lakásra és orvostechnikai eszközökre fordítható, 11 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással folytatódik a Magyar Falu Program - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Tovább

Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.

Tovább

A Győri Egyházmegye úgy döntött, megnyitja a Püspökvár palotaszárnyát a látogatók előtt, és bepillantást enged a püspöki kápolnába, a könyvtárba, az ebédlőbe és a várkertbe.

Tovább

Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet majd létre Magyarországon.

Tovább

Megérkezett a Kubotás kamion Nyalkára, rajta az önkormányzat legújabb szerzeménye a KUBOTA M4062 típusú traktor.

Tovább

Szombaton mi is részt veszünk „A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” szemétgyűjtési akcióban. Ha van kedve, csatlakozzon hozzánk! Gyülekező március 23-án 9.15-kor a 82. sz. főút kismegyeri emlékmű mellett.

 

 

Tovább

Bár az Európai Parlament mindenáron azt akarja, hogy a tagállamok kötelezően fogadják be a menekülteket, Magyarország továbbra is elutasítja ezt, mert mi nem akarunk bevándorló országgá válni.

Tovább

Az észak-déli irányú közlekedést segítő belső elkerülő épül a megyeszékhelyen.

Tovább

Kálóczy Lajos születésének 200. évfordulója alkalmából megalakult a Kálóczy Lajos Emlékbizottság. A márciustól júniusig tartó rendezvénysorozat célja, hogy a megye és az ország lakosságával is megismertessék az egykori országgyűlési képviselő, megyei alispán életét, munkásságát.

Tovább

Csütörtökön fejeződött be Budapesten a 12. Szakma Sztár Fesztivál, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a kormány támogatásával. Korábban is remek eredményeket értek el a győri iskolák diákjai, de idén nyugodtan használhatjuk a kifejezést: fantasztikusan jó eredményt értek el a győri tanulók.

Tovább