Hétfőn állították fel a Széchenyi téren azt a 11 méter magas, több mint 25 éves ezüstfenyőt, amely a város karácsonyfája lesz idén. A különösen szép fenyőfa lakossági felajánlásból származik.

Tovább

A több mint harminc éve működő Répce Utcai Idősek Klubja kapott ajándékokat a 17. Jótékonysági kerékpártúra adományaiból.

Tovább

A sorrendben 19. Győri Könyvszalon több mint száz programmal, két helyszínen, a Győri Nemzeti Színházban és a Kisfaludy Károly Könyvtárban várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig. A rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a vidék legnagyobb könyves eseménye az önkormányzat 17 millió forintos támogatásával és 3 millió forintos könyvtári bevételből valósulhat meg évről évre.

Tovább

Ma Radnóti Miklósra, a magyar költészet kiemelkedő alakjára emlékezünk, akit 75 éve, 1944. november 9-én lőttek le Abda határában, Győr mellett.

Tovább

Magyarország európai országként először nyerte el a XVI. World Robot Olympiad világverseny rendezésének jogát. 2019. november 8-10. között 70 ország közel 3000 tehetséges versenyzője méri össze tudását a LEGO robotépítési és programozási verseny világdöntőjén, a győri Olimpiai Sportparkban.

Tovább

2019-ben ünnepeljük II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának 315. évfordulóját. Ennek kapcsán a november 4-én 17.30-tól megrendezésre kerülő előadás több oldalról igyekszik bemutatni a méltóságos fejedelem életét.

Tovább

A megyei egészségügyi intézmények közül most már évek óta kiemelkedik a győri kórház.

Tovább

A testület elnökévé Németh Zoltánt, a Fidesz-KDNP megyei listájának vezetőjét, a közgyűlés korábbi elnökét választották.

Tovább

2019. október 23-án 18.00 órakor Sokorópátkán, a Főszeren lévő emlékműnél ünnepi megemlékezést tartanak. A műsorban részt vesznek az ÁMK dolgozói, a Sokorópátkai Nőegylet és Sokorópátka fiataljai.

Tovább

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire emlékező ünnepséget tartanak Győrben 2019. október 23-án.

Tovább