A központ legfontosabb célja, hogy egyre több informatikus legyen Magyarországon, ehhez pedig már gyermekkorban le kell tenni a szükséges alapokat - hangzott el az Echo TV Híradójában. A teljes riport 14:56 perctől tekinthető meg.

Tovább

Győr az első, s majd Budapest és Debrecen követi, ahol hivatalosan is megnyílt a Mobility, vagyis a digitális élményközpont.

Tovább

Vasárnap ünnepélyesen is átadják a Mobility Digitális Élményközpontot.

Tovább

A jövő legfontosabb feladata, megőrizni Győr vezető gazdasági szerepét, ehhez pedig szükség van a jó tanárokra és az erős szakképzésre is. Erről beszélt Kara Ákos államtitkár pénteken, a Szent-Györgyi Iskola rendezvényén, melynek keretében hivatalosan átadták az intézmény, 50 millió forintból felújított villamos hálózatát. Kara Ákos kiemelte, a Szent-Györgyiben olyan tudást és hivatást kapnak az ott végzettek, amire nagy szüksége van Győrnek és az országnak.

Tovább

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök jelenlétében ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján szombat reggel az Országház előtt, a Kossuth téren. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

Tovább

Vasárnap ünnepélyesen is megnyitja kapuit a Digitális Élményközpont, Győrben. A Mobility abban segít, hogy minél többen tudjanak digitális ismereteket szerezni, játszva tanulni és közösségben alkotni. A hétvégén nyíló élményközpontban az érdeklődő fiatalok és idősebbek a jövő technológiáit próbálhatják ki. A látogatások és foglalkozások regisztrációhoz kötöttek: info@mobility-gyor.hu

Tovább

Október 6-án újra megszervezésre kerül a Hatos-tölgy teljesítménytúra. Az indulási és az érkezési hely a kajárpéci kultúrház. A szervezők sok szeretettel várnak minden túrázni vágyót.

Tovább

Ebben az évben 2 naposra bővült az immár ötödik Pannonhalmi Bornap. Október 5-én pénteken az Esti Egyenleg fellépése adja meg a hangulatot a Herold pincében. Október 6-án pedig a Főtéren várják különböző érdekes programokkal, közismert előadókkal az érdeklődőket.

Tovább