A Magyar Máltai Szeretetszolgálat győri Gondviselés Házában működő Fogyatékosok Napközi Otthona immár hagyományosan, karácsonyi ünnepséget rendezett csütörtök délután. A rendezvény vendége Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő volt, aki ajándékkal érkezett, összesen hatvan csomag szaloncukrot adományozott az otthon lakóinak.

Tovább

2018.dec. 24. Karácsony 2018

Ha teljesen nem is oldja meg, de jelentősen enyhíti a belvárosi parkolási gondokat az új, Árpád Parkolóház, hangzott el a létesítmény hivatalos avató ünnepségén. A fejlesztés révén több mint 200 új parkolóhely segíti az autósokat Győr centrumában. A beruházás a Széchenyi 2020 projekt keretében, két milliárd forintos pályázati támogatással készült el, a benne lévő balett terem építéséhez az önkormányzat 186 millió forintos önrészt biztosított. A parkolóházat péntek déltől már használhatják az autósok.

Tovább

A MobilIty-Győr digitális élményközpontban Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, Radnóti Ákos alpolgármester és William Wu, a Huawei Technologies Hungary igazgatója adták át azt az okosváros-rendszert, amely az infokommunikációs eszközök támogatásával segít egy település életének, forgalmának, közbiztonságának, működtetésének hatékonyabb irányításában.

Tovább

Magyarország elutasítja az ENSZ globális menekültügyi csomagját is, mert az veszélyes és újabb migrációs folyamatok megindulását ösztönözheti - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján.

Tovább

Az önkormányzat saját forrásból, állami támogatással és pályázati lehetőségekkel újítja meg intézményhálózatát, amelyben nagyon fontos szerepet játszanak a bölcsődék. A kormányzat sokat tesz a családokért, amelybe az édesanyák munka világába való visszatérésének segítése is beletartozik.

Tovább

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Parlament (EP) "saját szabályait is semmibe véve" tárgyalja újra az egyébként többséget nem szerzett javaslatot a humanitárius vízumról, amelyet migránsvízumnak nevezett.

Tovább

Idén is eljött a pillanat, amelyre kicsik és nagyok régóta várnak: Győr városa adventi fényárba öltözött. Az ünnepélyes megnyitót pénteken délután tartották a Széchenyi téren. A forgatag péntektől mindenkit hív és vár, aki készülni szeretne a közelgő karácsonyra.

Tovább

2018.dec. 03. Krúdy: 30!

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Gimnáziumi, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátó-ipari Szakképző Iskolája pénteken ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Az ünnepélyes alkalomból egy gálát is rendeztek, amit a 12. Krúdy Szalon programjához kapcsolódóan rendezték meg. Az intézmény jelenlegi és egykori tanárai, illetve diákjai is részt vettek a nagyszabású eseményen.

Tovább

December másodikán Bakonyszentlászlón a Művelődési házba várják 14 órától az érdeklődőket , Karácsonyváró Adventi készülődésre. A délután során kézműves foglalkozáson, ajándékok készítésén, táncházon, illetve a Holle Anyó színház szindarabján vehetnek részt az arra látogatók.

 

Tovább