Az úgynevezett "Metro" csomópont Győr és a megye egyik legveszélyesebb helye, sok baleset történt itt, halálos áldozatokkal. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, egy év múlva búcsút inthetünk a közlekedési kockázatoknak, megkezdődött ugyanis a korszerűsítés. Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a helyszínen bejelentette, a kormány meghallotta érveit, s másfél milliárd forintból biztonságossá válik az M1-es autópálya és a 83-as főút csomópontja.

Tovább

Jelentősen csökkentek a családok beiskolázással kapcsolatos költségei - mondta Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján. A miniszter kiemelte: már 9 évfolyamon kapják ingyen a tankönyveket a diákok, több mint egymillióan. Hangsúlyozta továbbá, hogy a gyermekek több mint fele ingyenesen étkezik az oktatási rendszerben. Lázár János arról is szólt, hogy a pedagógusok bére átlagosan 3,5 százalékkal nő szeptembertől.

Tovább

A Széchenyi István Egyetem multifunkciós épülete és a megújult Hegedűs Gyula Kollégium ünnepélyes átadása 2017. szeptember 4-én, hétfőn 11.00 órakor lesz a K0 szárny földszinti Konferenciatermében. Köszöntő beszédet mond többek között dr. Földesi Péter rektor, Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, az NFM államtitkára és Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő.

Tovább

Ősztől épül a turbókörforgalom a Praktiker áruház mellett, a Szauter utcaihoz hasonlóan hamarosan turbósítják az úgynevezett Praktiker-körforgalmat is, erről a körzet országgyűlési képviselője számolt be. Kara Ákos emlékeztetett rá, hogy a múlt év végén kapott másfél milliárd forint kormányzati támogatást Győr. Ebből kétszer két sávosra bővítik a Szauter utca Szent Imre és Nagy Imre út közötti szakaszát, valamint turbó körforgalommá bővítik a Praktiker-körforgalmat. A csomópontfejlesztés hatására csökkennek a csúcsidőben kialakuló forgalmai dugók.

Tovább

Szeptember 2-án kerül megrendezésre a II. Baráti Bográcsos Banzáj Győrújbarát Község Önkormányzatának szervezésében. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Tovább

Az idén szeptember 2-től október 23-ig, majd 2018-ban március 15-től kezdődően minden hétvégén új vonatpár közlekedik a Győr és Veszprém közötti vasútvonalon – mondta el Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke.

Tovább

Másfél milliárd forintból jövő nyárra elkészül a "Metro" csomópont biztonságos változata, amely három új körfogalmat és kétszer kétsávos szakaszt jelent. Pénteken a munkagépek elkezdték a munkát.

Tovább

Örömhír a győrieknek és a Győrbe érkező autósoknak, hogy átépül a város egyik legbalesetveszélyesebb csomópontja. Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője és a NIF Zrt. szóvivője pénteken közös sajtótájékoztatón beszéltek arról, hogy a jövő év nyarára átépül a „Metro” csomópont. A régóta várt beruházás révén az M1-es autópálya és a 83-as számú főút találkozásánál gyorsabb lesz az áthaladás, biztonságosabbá válik az autópályára való fel- és lehajtás, valamint a bevezető szakasz közlekedése is egyszerűbbé válik.

Tovább

Az elmúlt öt évben Győrből délelőttönként nem volt a Bakonyba kiránduló családok, turisták számára megfelelő időben induló vonat. A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség és a KTI Északnyugat-Magyarországi Közlekedésszervező Iroda kezdeményezése alapján, a MÁV-Start Zrt. segítő együttműködésével sikerült olyan megoldást találni, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is jóváhagyott.

Tovább

Először fordult elő, hogy győri politikus felelt az augusztus 20-i ünnepségek biztonságos és méltóságteljes budapesti lebonyolításáért. Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára volt a budapesti rendezvényekért felelős operatív törzs vezetője.

Tovább