A szakmák sztárjait, felkészítő tanáraikat és gyakorlati oktatóikat köszöntötték a Győr-Moson-Sopron Megyei Iparkamarában. A magyar szakképzés színvonalának emelése, a szakképzés eredményeinek bemutatása a célja a Szakma Kiváló Tanulója, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenynek. Megyénk tanulói mindkét megmérettetésen kiválóan szerepeltek.

Tovább

Rá se lehet ismerni Győr egyik patinás iskolájára, a Szent-Györgyire, ami 370 millió forint állami támogatásból újult meg. Az intézmény külső falai és a lapos tető hőszigetelést kaptak, korszerűbb lett a fűtési rendszer, napelemes rendszert alakítottak ki és kicserélték az épület nyílászáróit. Emellett a villamossági rendszert is korszerűsítették az iskolában.

Tovább

Országos aláírásgyűjtő akciót indít szombattól a Fidesz, amelyben arra kérjük a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentett hétpontos akciótervét a bevándorlás megállítására.

Tovább

Az Otthon melege program tíz alprogramja keretében eddig 300 ezer háztartás korszerűsítését támogatta az állam.

Tovább

Tízmillió forintos babaváró támogatást, valamint kormányzati támogatást kaphatnak új személygépkocsi- vásárlás esetén a gyermeket vállalók, illetve több gyermeket nevelő családok július 1-jétől — döntött hétfőn az Országgyűlés. A családvédelmi akcióterv új elemeit a DK nem támogatta, míg a Párbeszéd frakciója tartózkodott a szavazásnál.

Tovább

Már 11. alkalommal hívták életre a Disputa Napot Győrben, a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakgimnázium és Szakképző Iskolában. Az idei vitaverseny, a „Versenyzés elveszi a sport örömét” témában zajlott, ami rekordszámú résztvevőt vonzott, összesen 8 csapat, 4-4 fővel vett részt a megmérettetésen. Az érvelő és ellenérvelő csapatokat rangos zsűri bírálta. Amikor csak lehet, mindig ott vagyok ezen a rendezvényen, idén is részt vettem rajta.

Tovább

Szakma Sztárokat, felkészítő tanáraikat és gyakorlati oktatóikat köszöntötték csütörtökön a megyei iparkamarában. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az idei tanévben már 12. alkalommal hirdette meg a Szakma Kiváló Tanulója, valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. A döntőket március 12. és 14. között rendezték a fővárosban, a Szakma Sztár Fesztiválon, ahol megyénk diákjai kiválóan szerepeltek.

Tovább

Magyarország megmutatta, hogy a családnak kell a kormányok politikai és gazdasági döntései középpontjában állnia – mondta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes a 13. Családok Világkongresszusa (WFC) záró szekciójában az olaszországi Veronában szombaton.

Tovább

Munkaterület-átadással kedden megkezdődött a bőnyi Szabadság út rekonstrukciója. A falut átszelő (Győr felől érkező és Bana felé tartó) aszfaltcsík falunévtáblától falunévtábláig újul meg. Emellett biztonságosabb is lesz a közlekedők számára.

Tovább

Kilencedik alakalommal rendezték meg a TeSzedd – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért című országos szemétszedési akciót. A megye településein önkéntesek ezrei szorgoskodtak a hétvégén, hadat üzenve munkájukkal az illegális szemétnek.

Tovább