A Gönyű és Nagyszentjános Víziközmű Társulat meghívja a falu lakosságát a csatorna elszámoláshoz kapcsolódó tájékoztatóra.

Tovább

Kara Ákos, országgyűlési képviselő, államtitkár nyitotta meg a március 24-én, pénteken  a Polgárok Háza szervezésében megvalósuló rendezvényt, amelyre többek közt Écsről, Nyúlról, Győrújbarátról és Nagyabonyból érkeztek fellépők. A szervezők ezzel a rendezvénysorozattal egy-egy tájegység népművészetének szerteágazó bemutatására törekszenek.

 

 

Tovább

2017.márc. 27. Bezerédj Teadélután

A mai nap folyamán kerül megrendezésre a Bezerédj Teadélután, melynek vendége ez alkalommal Tolcsvay Béla, Kossuth-díjas énekmondó és zeneszerző.

Tovább

2017.márc. 25. Kara Ákos Kajárpécen

Kilencedik alkalommal került megrendezésre a Sokoró Térségi Otelló Borverseny Kajárpécen. A nyerteseknek a díjakat Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője adta át.

Tovább

A budapesti Polgárok Háza Kárpát-medencei Magyar Népművészet rendezvénysorozatában egy-egy tájegység népművészetének szerteágazó bemutatására törekszik. Rendezvénysorozatuk 49. estjén Nagyabony, Écs, Nyúl és Győrújbarát mutatkoztak be. A résztvevőket Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte.

Tovább

Várhatóan még idén megújul a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Középiskola kollégiuma. Az utóbbi hónapokban komoly lobbitevékenységet folytatott az iskola vezetése, néhány győri cég és Kara Ákos, országgyűlési képviselő, hogy forrásokat szerezzen a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. Nem volt hiábavaló a munka, hiszen a Kormány 300 millió forintot biztosít a duális képzés szempontjából kiemelten fontos intézmény számára, amit cégek és a Győri Szakképzési Centrum saját forrásból egészít ki.

Tovább

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának humán munkaközössége idén már kilencedik alkalommal rendezte meg a városi disputaversenyt szerdán. A résztvevőket Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár köszöntötte.

Tovább

Péntek éjszaka elkezdték a 11 darab, 44,8 méter hosszú és egyenként 49 tonnás hídgerendák beemelését a Bácsai csatorna feletti hídnál. A gerendákat egy 400 tonnás és egy 130 tonnás autódaru segítségével emelték a helyükre a hétvége folyamán.

Tovább

A gazdaságban lassan már minden a digitalizációról szól. Ahhoz, hogy a magyar vállalkozások versenyképesebbek legyenek, a kormány ehhez kapcsolódó pályázatokat írt ki, ami jelentősen javíthatja a hazai KKV-k lehetőségeit. "A kormány úgy döntött, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat egy nagyon jelentős, 62 milliárdos pályázati csomaggal fogja segíteni" - mondta el Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő.

Tovább

Bruttó 398 milliós beruházással kétmedencés uszoda épül a pannonhalmi iskola területén. A Nemzeti Sportközpontok jövő héten köt együttműködési megállapodást a város önkormányzatával a beruházás elvégzéséről. Az állami fenntartású létesítményt a térség legalább 1200 iskolás és 1000 óvodás gyermeke használhatja majd, s nyilván a felnőtteket is várja. A fejlesztés Kara Ákos képviselő, államtitkár közbenjárásának köszönhetően valósulhat meg.

Tovább