Kara Ákos országgyűlési képviselő, az NFM államtitkára interjút adott a Konkrét című műsorban az elvégzett munkáról és a jövőbeli feladatokról, valamint az áprilisi országgyűlési választás jelentőségéről.

Tovább

2018.febr. 13. Batyus családi farsang

Február 17-én, 14.30 órai kezdettel kerül sor a Batyus családi farsangra a József Attila Művelődési Házban. A szervező játszóházzal, jelmezversennyel, táncházzal, tombolasorsolással várják a családokat. Fellép az Apacuka MINI együttes a Hangfalak című gyermekkoncertjével. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Tovább

Kara Ákos győri országgyűlési képviselő nemrégiben felkereste a déli határon szolgálatot teljesítő Győr-Moson-Sopron megyei rendőröket. A szolgálati helyszínen köszönte meg eddigi áldozatos munkájukat. „Az illegális bevándorlás megállításában az volt a döntő, hogy kerítést, műszaki határzárat épített a kormány, és a rendőrök a katonákkal együtt folyamatosan védik Magyarországot és a magyar emberek biztonságát” – mondta lapunknak a képviselő.

Tovább

Február 14-én, 14 órai kezdettel kerül sor a Bálint-napi vers- és prózamondó versenyre a József Attila Művelődési Házban. A versenyre a magyar népköltészet epikai műfajaiból választott művel és a magyar és világirodalom szerelmes verseivel lehetett nevezni.

Tovább

Sikeres nemzetállamok nélkül nincs sikeres Európa, sikeres Európa nélkül nincs sikeres világ, sikeres városok sincsenek sikeres falvak és sikeres családok nélkül - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Veszprémben, a Megyei Jogú Városok Szövetségének 51. közgyűlésén, hozzátéve, "számunkra Magyarország az első".

Tovább

Magyarország nem enged egyetlen uniós állam zsarolásának sem, nem enged be területére egyetlen illegális bevándorlót sem, és a végsőkig ellenáll a migránsok kötelező elosztásának. Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és a Fidesz elnöksége határozottan visszautasítja a belga miniszterelnök kötelező kvóták kapcsán megfogalmazott ultimátumát.

Tovább

Öt és fél éve csökken a munkanélküliség, a foglalkoztatottság pedig csúcson van Magyarországon. A munkanélküliségi ráta 3, 8 százalék, míg a megyében csak 1, 4 százalék. A foglalkoztatottak száma a negyedik negyedévben közel 4 és fél millió volt, ami szintén rekordnak számít. A jó eredményekben komoly szerepe van a munkahelyvédelmi akciótervnek, a megyében tavaly az adókedvezmények 93 százalékát, ehhez kapcsolódóan érvényesítették a munkáltatók. Az akció egyik kidolgozója, Kara Ákos államtitkár szerint a programot mindenképpen folytatni kell.

Tovább

Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet kapott a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája január végén. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon iskolák fiatal fogyasztókért tett intézkedéseit értékeli ilyen módon, amellyel a fenntartható tudatos fogyasztói szemlélet általánossá válásához és a fiatal fogyasztók gyakorlati ismereteinek bővítéséhez járulnak hozzá.

Tovább

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, győri országgyűlési képviselő a közútfejlesztések közül a 8311. számú utat emelte ki, amely körülbelül hét kilométeres hosszban újul meg mintegy hárommilliárd forintból. Az idén a Nyúlon belüli, illetve a mintegy 700 méteres győri szakasz épülhet a ménfőcsanaki „malomtól” a 83-as számú főútig.

Tovább

Február 7-én, 18 órakor a Pannon Esték vendége Eperjes Károly, Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várnak immár új helyszínen, a Kazinczy Ferenc Művelődési Házban.

Tovább