Écs község Önkormányzata 2017. szeptember 9-én, szombaton tartja hagyományos Szüreti Falunapját, amely egész nap látványos programokat kínál.

Tovább

Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: elfogadhatatlan az a stílus, ahogy Vona Gábor a Jobbik elnöke vélekedik a nyugdíjasokról.

Tovább

Látványos lépéshez érkezett a kórház Vasvári Pál úti telephelye napenergián alapuló erőművének bővítésével. Állványoznak, az ipari alpinisták már dolgoznak, a kórház tetejére a 916 napelem mellé most újabb 1111 darab kerül.

Tovább

Fontos és látványos lépéshez érkezett a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a napenergián alapuló erőművének építésében. Az intézmény az év végéig elkészülő bővítéssel éves áramellátásának 5%-át tudja majd fedezni. Ezzel közel 15 millió forintot takaríthat meg egy évben. A fejlesztés csaknem 180 millió forint, támogatásból valósul meg.

Tovább

Szeptember 9-én, szombaton ismét megrendezik a Szüreti mulatságot Ménfőcsanakon, a Bezerédj kastélyban.

Tovább

Tökfesztiválra és Szent Mihály napi tűzgyújtásra várják az érdeklődőket szeptember 10-én vasárnap. A rendezvényt 15 órakor a sportpályán Friderics Cecília polgármester nyitja meg, közreműködik a Nefelejcs Nyugdíjasklub Kórusa.

Tovább

Összefogás - ez a szó hangzott el legtöbbször a győri Széchenyi István Egyetem új kollégiumának avatóünnepségén tegnap. Erre utalt Földesi Péter, Borkai Zsolt polgármester és Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő is, kifejtve: a 9,2 milliárd forintos beruházás kétharmadát a kormány, egyharmadát a város állta. Az új, tízszintes, 20 ezer négyzetméteres létesítmény 1120 hallgatónak nyújt otthont. Elsőként az EYOF, majd a Formula Student Hungary verseny résztvevői vették birtokukba nyáron, ezekben a napokban pedig sorra költöznek be a diákok.

Tovább

Elkezdődött az egyetemi tanév Győrben. A Széchenyi István Egyetem tanévnyitó rendezvényén 3412 elsőéves hallgató tett esküt. Az ünnepségen többek között köszöntőt mondott Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő, az NFM államtitkára.

Tovább

Ünnepélyes keretek között átadták a győri egyetem multifunkciós épületét és a felújított Hegedűs Gyula Kollégiumot. Az összesen 9 milliárdos beruházást a magyar állam 6, Győr városa pedig 3 milliárd forinttal támogatta. A kampuszon egy teljesen új, tízszintes, 20 ezer négyzetméteres kollégium épült, ami 550 új kollégiumi szobát és 1100 új kollégiumi férőhelyet jelent. Emellett megújult a már meglévő Hegedűs Gyula Kollégium is, sőt 100 parkolóhellyel bővült az egyetemi parkoló lemez.

Tovább

Kilenc milliárdos beruházás valósult meg 550 új kollégiumi szobával és 1100 új kollégiumi férőhellyel. Az átadási ünnepségen köszöntőt mondott Kara Ákos országgyűlési képviselő. "Győriként azt mondhatom, megígértük, megépítettük" – mondta, s úgy vélekedett, a mostani beruházás is bizonyítja, hogy a kormány elismeri a Széchenyi-egyetem magas színvonalú munkáját.

Tovább