A kormány piaci szereplők bevonásával teszi versenyképesebbé az informatikai képzést. Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára ennek részleteiről nyilatkozott az MTV Ma Reggel című műsorában.

Tovább

Magyarország a leghatározottabban visszautasítja az unió határainak megnyitását és a migránsfalvak Közép-Kelet-Európába telepítését - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 93. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Tovább

Június 24-én, immár második alkalommal kerül megrendezésre Gönyűn a Földön-Vízen-Levegőben fesztivál. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Tovább

Az a célunk, hogy egyre bátrabban tervezhessenek azok a családok, akik munkával szeretnének előre jutni az életben.

 

 

 

Tovább

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a szakmai napon elmondta: „2017 szeptemberében 21 magyarországi felsőoktatási intézményben indulnak el azok a díjmentes, elsősorban informatikus hallgatóknak szóló képzések, amelyek egy-egy vezető informatikai vállalat naprakész tudásanyagát adják át a diákoknak.

Tovább

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát hétfőn Budapesten: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul.

Tovább

Tiszteletbeli kisgazdaként barátok közé jöttem – ezt mondta Kövér László, a parlament elnöke pénteken a Győrasszonyfán tartott gazdafórumon, ahol díszvendégként volt jelen. A háromnapos programsorozat részeként (a határokon túli kapcsolatokat ápolják Győrasszonyfán) tartott nemzetközi gazdafórumon Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke azzal kezdte, hogy Győrasszonyfához hasonló településekre épülhet a magyar vidék.

Tovább

Június 18. és 25. között kerül megrendezésre a XIII. Magyar Táncfesztivál és a III. Gyermek Táncfesztivál. Magyarország professzionális társulatai mellett lesznek alternatív, kísérletező előadások is. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Tovább