Pusztai Csaba szobrászművész egy év alatt készítette el azt a betlehemet, amely az idéntől minden adventi időszakban Adyváros ékessége lesz.

Tovább

A 2019-es esztendő a városfejlesztés szempontjából egy sikeres év volt, és a célunk az, hogy 2020 még sikeresebb legyen – jelentette ki dr. Fekete Dávid és Radnóti Ákos azon az eseményen, amelyen az év értékelése mellett a sajtó munkáját is megköszönték. Az alpolgármesterek január 26-ra is előre tekintettek.

Tovább

Győr az elmúlt években folyamatosan és gyorsan fejlődött. Országgyűlési képviselőként magam is mindent megtettem, hogy ez így legyen. Nemrégiben adtuk át a megújult Vásárcsarnokot új parkolóházzal és jelenleg is épül a sokak által nagyon várt új kórházi parkoló is.

Tovább

A faültetési program keretében 2019-ben több mint 1100 fát és 120 cserjét ültet el a város, amelynek keretében az önkormányzat egyéni választókerületi képviselői a jégpálya mellett ültettek csemetéket. Dr. Dézsi Csaba András kezdeményezi, hogy a jövőben minden megszületett győri gyermek családja igényelhessen egy fát, amit a saját lakókörnyezetükben ültethetnek el.

Tovább

Hétfőn állították fel a Széchenyi téren azt a 11 méter magas, több mint 25 éves ezüstfenyőt, amely a város karácsonyfája lesz idén. A különösen szép fenyőfa lakossági felajánlásból származik.

Tovább

A több mint harminc éve működő Répce Utcai Idősek Klubja kapott ajándékokat a 17. Jótékonysági kerékpártúra adományaiból.

Tovább

A sorrendben 19. Győri Könyvszalon több mint száz programmal, két helyszínen, a Győri Nemzeti Színházban és a Kisfaludy Károly Könyvtárban várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig. A rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a vidék legnagyobb könyves eseménye az önkormányzat 17 millió forintos támogatásával és 3 millió forintos könyvtári bevételből valósulhat meg évről évre.

Tovább

Ma Radnóti Miklósra, a magyar költészet kiemelkedő alakjára emlékezünk, akit 75 éve, 1944. november 9-én lőttek le Abda határában, Győr mellett.

Tovább

Magyarország európai országként először nyerte el a XVI. World Robot Olympiad világverseny rendezésének jogát. 2019. november 8-10. között 70 ország közel 3000 tehetséges versenyzője méri össze tudását a LEGO robotépítési és programozási verseny világdöntőjén, a győri Olimpiai Sportparkban.

Tovább

2019-ben ünnepeljük II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé választásának 315. évfordulóját. Ennek kapcsán a november 4-én 17.30-tól megrendezésre kerülő előadás több oldalról igyekszik bemutatni a méltóságos fejedelem életét.

Tovább