A megyeszékhelyekhez köthető, 2014 és 2018 között befejezett, lakás-, szálloda-, iroda-, és ipari ingatlan-fejlesztések, valamint az oktatási és kutatás-fejlesztési célú projektek összértéke megközelítette a 880 milliárd forintot, az egész országra vonatkozó összeg 44 százalékát, amelyből a legnagyobb mértékben (19 százalékkal) Győr részesedett - derül ki a Takarék Csoport elemzéséből.

Tovább

Győr környéki települések idősek klubjainak vezetőit hívtam meg a MobilITy digitális élményközpontba, hogy közösen alakítsunk ki egy képzési programot. Az a célunk, hogy mindenki megfelelő digitális ismerettel rendelkezzen Magyarországon. Ebben egy fontos lépés lehet a kezdeményezésem. Jól sikerült a találkozó, folytatás következik...

Tovább

2019.febr. 23. Harmónia Nap Tápon

Február 23-án szombaton Harmónia Napot tartanak Tápon a Bencés Erdei Iskolában. A nap mottója, a " Lehetőséged és felelősséged van egészségesebben élni " jegyében sok érdekes programmal várják az odalátogatókat.

Tovább

A győri vásárcsarnok átépítésével és a parkolólemez építésével párhuzamosan megújulnak a környező közterületek is. Erre 437 millió forintot költ idén az önkormányzat.

Tovább

A Modern Városok Program aktualitásairól – köztük a kórház melletti parkolólemezről - is beszélt Borkai Zsolt polgármester a Győrplusz Rádióban. A napokban kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány a vízi élménypark megvalósításá

Tovább

Fénysebességgel terjed a széles sávú mobilinternet használata és az online kommunikáció. A legnagyobb ütemben a 4G-s mobilinternet terjed Magyarországon – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvánosságra hozott kutatásából. Egy év alatt kétszeresére nőtt azok aránya, akik a hagyományos telefonálás helyett vagy mellett online platformokon beszélgetnek.

Tovább

Az Audi Hungaria két logisztikai központjának tetején, mintegy 160 ezer négyzetméteren épít az E.ON egy 12 megawatt beépített csúcsteljesítményű naperőműparkot. A projekt megvalósításával az Audi Hungaria gyárterületén fog működni Európa legnagyobb épületen kialakított fotovoltaikus rendszere.

Tovább

Győrben mindig az a cél, hogy elsők között legyünk innovációban, tudásban, és közösségépítésben. Erre a legjobb példa az országban elsőként, a Mobilisben létrehozott digitális élményközpont, ahol a 21. századi képességek fejlesztése kerül a középpontba. Büszkék lehetünk, hogy Magyarország elnyerte a XVI. World Robot Olympiad rendezésének jogát, európai országként először. A világversenyt november 8-10. között rendezik a Mobility-ben, ahol 60 országból, közel 3000 tehetséges versenyzőt lát vendégül az intézmény és a város.

 

 

Tovább

Uniós szinten is az élmezőnybe tartozik Magyarország, olyan gyors ütemben épül ki a széles sávú vezetékes hálózat. Interjút adtam a Szupergyors Internet Programról az m1 csatorna Ma este c. műsorában.

Tovább

A migrációs nyomás miatt komoly biztonsági kockázatot jelent a balkáni helyzet – mondta Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán kedden.

Tovább