EP-választási információs pontot nyitott a Fidesz győri szervezete pénteken Győrött, a megyeháza előtti téren. A Fidesz aláírásgyűjtésbe kezd a "három csapás" törvényért.

Tovább

Nem csökken, sőt, fokozódik a nagy hagyományú Kisfaludy Napok iránti érdeklődés. A megye középiskolásainak művészeti fesztiválja csütörtökön kezdődött, és vasárnap délután az eredményhirdetéssel ér véget. Az eseménysorozatról csütörtökön Győrött a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban Kara Ákos a megyei közgyűlés alelnöke és Tóthné Hajmási Izabella az intézmény igazgatója tartott sajtótájékoztatót.
Elhangzott egyebek között, hogy a megyei önkormányzat a rendezvény fontosságát látva évről évre komoly támogatással járul hozzá a megrendezéshez, az idén 800 ezer forintot biztosított erre a célra.
Az elmúlt években 1000-1200 diák és pedagógus vett részt a művészeti és tudományos rendezvényen. Az idén örvendetesen sokan, a megye 50 középiskolájából 1383-an jelentkeztek diákok a megmérettetésre, összesen 11 kategóriában. Ez is az oka, hogy már nem három, hanem négy napig tart a vetélkedés. Csütörtökön a diákszínpadok mérték össze produkcióikat, péntek délelőtt a néptánc, népzene, délután a diákírók, diákköltők, vers, próza, műelemzés, műfordítás kategória, a pop-rock, jazz, táncdal, mai dal következik, a nap végén fesztiváltalálkozóval.

Tovább

2009.márc. 17. Kisfaludy Napok 2009.

 

 

 

2009. március 19-22. között ismét megrendezésre kerül a nagy hagyománnyal bíró megyei művészeti fesztivál, a Kisfaludy Napok.

Tovább

Győr-Moson-Sopron megye - Kilencéves városunkban, az ezeréves Pannonhalmán tartotta idén ünnepi díszközgyűlését a megyei önkormányzat. Kara Ákos alelnök a "szilárd lelki funamentum" fontosságáról beszélt, ezután a megye és a pannonhalmi önkormányzat többeket kitüntetett.

Tovább

2009.márc. 16. Dunaszegi fogadóóra
Fogadórát tarok tartok a héten a dunaszegi Polgármesteri Hivatalban.

Tovább

Egy február 26-án kelt levélben újabb egyeztető megbeszélés összehívását kezdeményezte Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, aki Horváth Gyulával, Győrszemere polgármesterével közösen írt levelet a 83-as főút fejlesztésével kapcsolatos eddig egyeztetésekben részt vett érintetteknek és a témában illetékes szakmai szervezetek képviselőinek.

Tovább

2009.márc. 11. Felhívás

A Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ, a Kisfaludy Károly Megyei könyvtár és a Műhely folyóirat Szerkesztősége második alkalommal közösen szervezi meg azt a programsorozatot, amelynek keretében betekintést nyerhetünk a Vajdaság, a Délvidék irodalmi és kulturális életébe.

Tovább

A szervezők minden várakozását felülmúlta a borversenyre benevezett minták száma.

Tovább

Kiállítás nyílt a Cziráki Lajos Megyei Komplex Képzőművészeti Verseny legsikeresebb munkáiból.

Tovább

Hétéves kisgyerektől nagymamakorú asszonyig, Feketeerdőtől Közép-Amerikáig, politikustól sportolóig megható igyekezettel segítettek az emberek, hogy a kis Somogyi Attila és huszonkét tüdőfibrózisos sorstársa megkapja a gyógykezelésüket segítő mellényt. 

Tovább