A megyei önkormányzat – az előző évekhez hasonlóan – 2009-ben is 1 millió Ft anyagi támogatással segíti a mindszentpusztai autista otthont, illetve a „Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítványt.

Tovább

Kortársaktól inkább elfogadják a jó tanácsot...

Tovább

Csütörtökön délelőtt nyitotta meg kapuit a XIX. Győri Általános Vásár. Az ünnepélyes megnyitón - hagyományosan - vásári díjakat is átadtak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat különdíját Kránitzné Rikker Ildikó, az Intarzia Bútorművészeti Stúdió Kft. ügyvezetője Kara Ákostól, a megyei közgyűlés alelnökétől vehette át. A téti székhelyű – Tiffany művészeti fólia készítésével, teljeskörű lakberendezési szolgáltatással, intarziakészítéssel foglalkozó – cég bemutatkozó standja a csarnokban tekinthető meg. A megyei közgyűlés alelnöke természetesen – a vásáron immár hagyományosan jelen lévő - Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat standjánál is látogatást tett. A XIX. Győri Általános Vásár június 8-ig várja az érdeklődőket Kiskúton, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Tovább

A Radnóti centenárium programjai között május 8-án, pénteken 8.00 órakor a pannonhalmi Radnóti-emlékhelynél lesz koszorúzás. A haláltáborba vitt költő és társai emlékére készült emlékmű - egy téglaégető kemencében fekvő alak, arcán az "erőltetett menet" kínjával - Meszlényi János szobrászművész alkotása. (A téglagyárban húzták meg magukat 1944 őszén az "erőltetett menet" áldozatai - köztük Radnóti Miklós költő -, akik a szerbiai Borból érkeztek, hogy másnap vánszorogjanak tovább. A költő útja már csak Abdáig vezetett.) Megemlékezést tart Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke. Közreműködnek a helyi Radnóti iskola diákjai. Ugyancsak Pannonhalmán este 6 órakor, a Városi Könyvtárban rendhagyó irodalomóra keretében Villányi László költő segítségével idézik fel a tragikus sorsú költő emlékét.

Tovább

EP-választási információs pontot nyitott a Fidesz győri szervezete pénteken Győrött, a megyeháza előtti téren. A Fidesz aláírásgyűjtésbe kezd a "három csapás" törvényért.

Tovább

Nem csökken, sőt, fokozódik a nagy hagyományú Kisfaludy Napok iránti érdeklődés. A megye középiskolásainak művészeti fesztiválja csütörtökön kezdődött, és vasárnap délután az eredményhirdetéssel ér véget. Az eseménysorozatról csütörtökön Győrött a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban Kara Ákos a megyei közgyűlés alelnöke és Tóthné Hajmási Izabella az intézmény igazgatója tartott sajtótájékoztatót.
Elhangzott egyebek között, hogy a megyei önkormányzat a rendezvény fontosságát látva évről évre komoly támogatással járul hozzá a megrendezéshez, az idén 800 ezer forintot biztosított erre a célra.
Az elmúlt években 1000-1200 diák és pedagógus vett részt a művészeti és tudományos rendezvényen. Az idén örvendetesen sokan, a megye 50 középiskolájából 1383-an jelentkeztek diákok a megmérettetésre, összesen 11 kategóriában. Ez is az oka, hogy már nem három, hanem négy napig tart a vetélkedés. Csütörtökön a diákszínpadok mérték össze produkcióikat, péntek délelőtt a néptánc, népzene, délután a diákírók, diákköltők, vers, próza, műelemzés, műfordítás kategória, a pop-rock, jazz, táncdal, mai dal következik, a nap végén fesztiváltalálkozóval.

Tovább

2009.márc. 17. Kisfaludy Napok 2009.

 

 

 

2009. március 19-22. között ismét megrendezésre kerül a nagy hagyománnyal bíró megyei művészeti fesztivál, a Kisfaludy Napok.

Tovább

Győr-Moson-Sopron megye - Kilencéves városunkban, az ezeréves Pannonhalmán tartotta idén ünnepi díszközgyűlését a megyei önkormányzat. Kara Ákos alelnök a "szilárd lelki funamentum" fontosságáról beszélt, ezután a megye és a pannonhalmi önkormányzat többeket kitüntetett.

Tovább

2009.márc. 16. Dunaszegi fogadóóra
Fogadórát tarok tartok a héten a dunaszegi Polgármesteri Hivatalban.

Tovább

Egy február 26-án kelt levélben újabb egyeztető megbeszélés összehívását kezdeményezte Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, aki Horváth Gyulával, Győrszemere polgármesterével közösen írt levelet a 83-as főút fejlesztésével kapcsolatos eddig egyeztetésekben részt vett érintetteknek és a témában illetékes szakmai szervezetek képviselőinek.

Tovább