Tíz férőhellyel huszonöt ágyasra bővítette idősotthonát a bakonyszentlászlói önkormányzat, a beruházást pénteken avatták fel.

Tovább

A csíksomlyói Csibészek Alapítvány neveli azokat az árva fiatalokat, akik öt napos itt tartózkodásuk keretében ma délelőtt a Megyeházára is ellátogattak. A vendégek Kara Ákossal, a megyei közgyűlés alelnökével találkoztak.

Tovább

Cáfolta minisztérium a vonalbezárást

Tovább

Új orvosi rendelő épül Győrasszonyfán.Az uniós támogatással 62 millió forintból megvalósuló beruházás a tarjánpusztai lakosokkal együtt közel ezer ember egészségügyi ellátását biztosítja majd.

Tovább

Továbbra is levizsgáztatják külsős (abdai) telephelyen a Fliegl Kft. mezőgazdasági gépeit, vagyis nem kell azokat bevontatni Győrbe – megérkezett a közlekedési hatóság elnökének válasza.

Tovább

A mezőgazdasági járművek egyedi forgalomba helyezését hétfőtől a gyártók telephelyein már nem végezhetik el, ezért azokat – traktorral – be kell vontatni Győrbe. A hatalmas járművek hatásosabban lassíthatják a forgalmat, mint egy agrárdemonstráció: kinek jó ez?

Tovább

A megyei önkormányzat – az előző évekhez hasonlóan – 2009-ben is 1 millió Ft anyagi támogatással segíti a mindszentpusztai autista otthont, illetve a „Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítványt.

Tovább

Kortársaktól inkább elfogadják a jó tanácsot...

Tovább

Csütörtökön délelőtt nyitotta meg kapuit a XIX. Győri Általános Vásár. Az ünnepélyes megnyitón - hagyományosan - vásári díjakat is átadtak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat különdíját Kránitzné Rikker Ildikó, az Intarzia Bútorművészeti Stúdió Kft. ügyvezetője Kara Ákostól, a megyei közgyűlés alelnökétől vehette át. A téti székhelyű – Tiffany művészeti fólia készítésével, teljeskörű lakberendezési szolgáltatással, intarziakészítéssel foglalkozó – cég bemutatkozó standja a csarnokban tekinthető meg. A megyei közgyűlés alelnöke természetesen – a vásáron immár hagyományosan jelen lévő - Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat standjánál is látogatást tett. A XIX. Győri Általános Vásár június 8-ig várja az érdeklődőket Kiskúton, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

Tovább

A Radnóti centenárium programjai között május 8-án, pénteken 8.00 órakor a pannonhalmi Radnóti-emlékhelynél lesz koszorúzás. A haláltáborba vitt költő és társai emlékére készült emlékmű - egy téglaégető kemencében fekvő alak, arcán az "erőltetett menet" kínjával - Meszlényi János szobrászművész alkotása. (A téglagyárban húzták meg magukat 1944 őszén az "erőltetett menet" áldozatai - köztük Radnóti Miklós költő -, akik a szerbiai Borból érkeztek, hogy másnap vánszorogjanak tovább. A költő útja már csak Abdáig vezetett.) Megemlékezést tart Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke. Közreműködnek a helyi Radnóti iskola diákjai. Ugyancsak Pannonhalmán este 6 órakor, a Városi Könyvtárban rendhagyó irodalomóra keretében Villányi László költő segítségével idézik fel a tragikus sorsú költő emlékét.

Tovább