Dunaszentpáli, tápszentmiklósi és pannonhalmi rendezvényeken való részvetellel zárult megyei közgyűlési alelnökként az esztendő számomra.

Tovább

A megyei közgyűlés a mai napon tartotta az utolsó ülést. Napirendei pontok, további informmációk a közgyűlésről a a megyei önkormányzat hivatalos honlapján olvashatóak. (www.gymsmo.hu)

Tovább

Győr - Tavaly jelentkezett először önálló naptárral a győri Segítőház Alapítvány, idén pedig – egész évre szólóan – tizenkét civil szervezet népszerűsítését vállalta.

Tovább

Kara Ákos megyei alelnök kezdeményezésére Erdély két városában mutatták be a Páneurópai Piknik, a határáttörés 20 éves évfordulójáraemlékező fotókiállítást. A kiállítás mellett Győr-Moson-Sopron megyei bemutatkozó napot is tartottak Csíkszeredában, ahol nagyszerű fellépésével elismerést vívtak ki a tápszentmiklósi Pitypang Citerazenakar tagjai.

Tovább

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete üdvözli az Alkotmánybíróság döntését, mellyel alkotmányellenesnek nyilvánította a családi pótléknak szülői adóalapba vonását. Budapest, 2009. december 15.

Tovább

Kötetlen hangulatú karácsonyi összejövetelre invitálta a Megyeházára a sajtó munkatársait kedd délután a megyei önkormányzat Győrött. Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Kara Ákos alelnök és dr. Kovács Béla megyei főjegyző volt a házigazda az évek óta hagyományosan megszervezett programon.

Tovább

2009-ben Kunsziget polgármestere, Lendvai Ivánné vehette át megyei ünnepség keretében az „Idősbarát Önkormányzat Elismerő Címet”. Kara Ákos megyei alelnök az ünnepségen
megköszönte a megyében működő nyugdíjas közösségek értékőrző és értékteremtő munkáját. A díjról a megyei képviselőtestület nov. 27-i ülésén döntött. Az elismerések
átadására az „Idősek Megyei Napja” keretében pénteken (december 11.)

Tovább

2009. november 26-án, csütörtökön délelőtt 10.00 órakor Győrött, a Megyeháza Gobelin termében tartja ülését a megyei szociálpolitikai kerekasztal, melynek tagjai a megyei önkormányzat működési területén szociális intézményeket működtető fenntartók képviselői, továbbá fogyatékossággal élők Győr-Moson-Sopron megyei érdekvédelmi szervezeteinek képviselői.

Tovább

A Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton harmadik versenynapja tegnap délelőtt a győri rajttal kezdődött. A Győr-Tata közötti versenyt dr. Szakács Imre pisztolylövése indította. A rajtot megelőzően a jubileum alkalmából a megyei közgyűlés elnöke méltatta és köszönötte a verseny szervezőit. A versenynaphoz kötődve – immár tizenegyedik alkalommal – rendezték meg Bőnyön a „Mini B-B”-t, a Bőny-Bana-Bábolna futóversenyt, amelyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat „Köz-élet” elnevezésű csapata is rajthoz állt.

A csapat tagjai: Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, csapatkapitány, dr. Csokán Csaba, a Mosonmagyaróvár Rendőrkapitányság vezetője, dr. Erdős István, a Megyei Rendfőkapitányság Bűnügyi Osztály vezetője, Méri Attila tanácsnok, Schmidt Judit, a Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság főelőadója, Rátkai Attila, a katasztrófavédelmi igazgatóság őrnagya, Herold Ádám Pér és Schmiedt Henrik Nyúl polgármestere.

TovábbGyőrság - Összefogással, 1 millió 200 ezer forintból készült el a győrsági cigánytelep és a település egyik utcáját összekötő út.

Tovább