2009-ben Kunsziget polgármestere, Lendvai Ivánné vehette át megyei ünnepség keretében az „Idősbarát Önkormányzat Elismerő Címet”. Kara Ákos megyei alelnök az ünnepségen
megköszönte a megyében működő nyugdíjas közösségek értékőrző és értékteremtő munkáját. A díjról a megyei képviselőtestület nov. 27-i ülésén döntött. Az elismerések
átadására az „Idősek Megyei Napja” keretében pénteken (december 11.)

Tovább

2009. november 26-án, csütörtökön délelőtt 10.00 órakor Győrött, a Megyeháza Gobelin termében tartja ülését a megyei szociálpolitikai kerekasztal, melynek tagjai a megyei önkormányzat működési területén szociális intézményeket működtető fenntartók képviselői, továbbá fogyatékossággal élők Győr-Moson-Sopron megyei érdekvédelmi szervezeteinek képviselői.

Tovább

A Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton harmadik versenynapja tegnap délelőtt a győri rajttal kezdődött. A Győr-Tata közötti versenyt dr. Szakács Imre pisztolylövése indította. A rajtot megelőzően a jubileum alkalmából a megyei közgyűlés elnöke méltatta és köszönötte a verseny szervezőit. A versenynaphoz kötődve – immár tizenegyedik alkalommal – rendezték meg Bőnyön a „Mini B-B”-t, a Bőny-Bana-Bábolna futóversenyt, amelyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat „Köz-élet” elnevezésű csapata is rajthoz állt.

A csapat tagjai: Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, csapatkapitány, dr. Csokán Csaba, a Mosonmagyaróvár Rendőrkapitányság vezetője, dr. Erdős István, a Megyei Rendfőkapitányság Bűnügyi Osztály vezetője, Méri Attila tanácsnok, Schmidt Judit, a Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság főelőadója, Rátkai Attila, a katasztrófavédelmi igazgatóság őrnagya, Herold Ádám Pér és Schmiedt Henrik Nyúl polgármestere.

TovábbGyőrság - Összefogással, 1 millió 200 ezer forintból készült el a győrsági cigánytelep és a település egyik utcáját összekötő út.

Tovább

Tíz férőhellyel huszonöt ágyasra bővítette idősotthonát a bakonyszentlászlói önkormányzat, a beruházást pénteken avatták fel.

Tovább

A csíksomlyói Csibészek Alapítvány neveli azokat az árva fiatalokat, akik öt napos itt tartózkodásuk keretében ma délelőtt a Megyeházára is ellátogattak. A vendégek Kara Ákossal, a megyei közgyűlés alelnökével találkoztak.

Tovább

Cáfolta minisztérium a vonalbezárást

Tovább

Új orvosi rendelő épül Győrasszonyfán.Az uniós támogatással 62 millió forintból megvalósuló beruházás a tarjánpusztai lakosokkal együtt közel ezer ember egészségügyi ellátását biztosítja majd.

Tovább

Továbbra is levizsgáztatják külsős (abdai) telephelyen a Fliegl Kft. mezőgazdasági gépeit, vagyis nem kell azokat bevontatni Győrbe – megérkezett a közlekedési hatóság elnökének válasza.

Tovább

A mezőgazdasági járművek egyedi forgalomba helyezését hétfőtől a gyártók telephelyein már nem végezhetik el, ezért azokat – traktorral – be kell vontatni Győrbe. A hatalmas járművek hatásosabban lassíthatják a forgalmat, mint egy agrárdemonstráció: kinek jó ez?

Tovább