Hosszú évek és sokak kitartó küzdelmének köszönhetően ma ünnepélyesen is átadták a pannonhalmi kistérségben szolgálatot teljesítő mentő esetkocsit. Köszönet mindenkinek, akinek ebben szerepe volt-hangzott el a mai ünnepségen.

Tovább

Az Öttevényi Polgári és Nyugdíjas Egyesület szervezésében a Forrás Színház, Bánffy György rendezésében mutatta be szombaton a Csendtől a szóig című darabját az öttevényi római katolikus templomban.

 

Tovább

"Korszerű könyvtári szolgáltatások infrastruktúra fejlesztése a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban" (TIOP-1.2.3-09/1-2009-0020) A Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár tisztelettel meghívja Önt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretén belül a "Korszerű könyvtári szolgáltatások infrastruktúra fejlesztése a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban" című projekt nyilvános projektindító rendezvényére.

Tovább

2010.márc. 08. Sokoró Kupa Téten

Kilencedik alkalommal rendezték meg Téten a Sokoró Kupát.

Tovább

2010.márc. 06. Wass Albert est Nyúlon

Wass Albert életművét bemutató előadásra várják az érdeklődőket 2010. március 7-én, vasárnap 16.00 órai kezdettel a nyúli  római katolikus  templomba (Jókai u. 4.). A „Silentium – a csendtől a szóig” című kulturális programot Bánffy György, Kossuth-, Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész szerkesztette és rendezte. előadják: Ács Tamás és Papp Attila (Forrás Színház).  A rendezvény fő támogatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, védnöke Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke. Az előadásra a belépés ingyenes.

Tovább

Wass Albert életművét bemutató előadásra várják az érdeklődőket 2010. március 6-án, szombaton 17.00 órai kezdettel az öttevényi  római katolikus  templomba (Fő u. 120.). A „Silentium – a csendtől a szóig” című kulturális programot Bánffy György, Kossuth-, Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész szerkesztette és rendezte. előadják: Ács Tamás és Papp Attila (Forrás Színház).  A rendezvény fő támogatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, védnöke Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke. Az előadásra a belépés ingyenes.

Tovább

Óvodapedagógiai szakmai napot tartottak a Megyeházán. A rendezvény résztvevőit Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. Napirenden az óvodai nevelés átdolgozása szerepelt.

Tovább

A megyei képviselő-testület február 26-i ülésén 29 igen, 1 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta a megyei önkormányzat 2010. évi költségvetését, melynek értelmében a megyei önkormányzat 2010. évi költségvetési bevételét 19,018 milliárd forintban, hiányát 1,615 milliárd forintban (1,31 milliárd Ft működési hitel és 0,3 milliárd Ft fejlesztési hitel) határozta meg. A 2010. évi költségvetési kiadások összege 20,144 milliárd Ft, amit finanszírozási célú kiadásként 0,49 milliárd Ft-os működési célú hiteltörlesztés egészít ki. Ennek megfelelően a bevételi és a kiadási főösszeget 20,634 milliárd – 20,634 milliárd forintban határozták meg.

Tovább

2010.febr. 25. Wass Albert est Téten

Wass Albert életművét bemutató előadásra várják az érdeklődőket 2010. február 26-án, pénteken 17.00 órai kezdettel a téti evangélikus templomba (Fő u. 23./A). A „Silentium – a csendtől a szóig” című kulturális programot Bánffy György, Kossuth-, Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész szerkesztette és rendezte. előadják: Ács Tamás és Papp Attila (Forrás Színház).  A rendezvény fő támogatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, védnöke Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke. Az előadásra a belépés ingyenes.

Tovább

2010. február 19-én tartotta Gödöllön a Magyar Önkormányzatok Szövetsége soron következő küldöttgyűlését. Elnökségi beszámoló, idei évi érdekképviseleti és információs programok megbeszélése állt a konzultáció középpontjában. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatot Kara Ákos alelnök képviselte. További részletesebb információk az eseményről: http://moszlap.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=1&Itemid=39

Tovább