A Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton harmadik versenynapja tegnap délelőtt a győri rajttal kezdődött. A Győr-Tata közötti versenyt dr. Szakács Imre pisztolylövése indította. A rajtot megelőzően a jubileum alkalmából a megyei közgyűlés elnöke méltatta és köszönötte a verseny szervezőit. A versenynaphoz kötődve – immár tizenegyedik alkalommal – rendezték meg Bőnyön a „Mini B-B”-t, a Bőny-Bana-Bábolna futóversenyt, amelyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat „Köz-élet” elnevezésű csapata is rajthoz állt.

A csapat tagjai: Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, csapatkapitány, dr. Csokán Csaba, a Mosonmagyaróvár Rendőrkapitányság vezetője, dr. Erdős István, a Megyei Rendfőkapitányság Bűnügyi Osztály vezetője, Méri Attila tanácsnok, Schmidt Judit, a Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság főelőadója, Rátkai Attila, a katasztrófavédelmi igazgatóság őrnagya, Herold Ádám Pér és Schmiedt Henrik Nyúl polgármestere.

TovábbGyőrság - Összefogással, 1 millió 200 ezer forintból készült el a győrsági cigánytelep és a település egyik utcáját összekötő út.

Tovább

Tíz férőhellyel huszonöt ágyasra bővítette idősotthonát a bakonyszentlászlói önkormányzat, a beruházást pénteken avatták fel.

Tovább

A csíksomlyói Csibészek Alapítvány neveli azokat az árva fiatalokat, akik öt napos itt tartózkodásuk keretében ma délelőtt a Megyeházára is ellátogattak. A vendégek Kara Ákossal, a megyei közgyűlés alelnökével találkoztak.

Tovább

Cáfolta minisztérium a vonalbezárást

Tovább

Új orvosi rendelő épül Győrasszonyfán.Az uniós támogatással 62 millió forintból megvalósuló beruházás a tarjánpusztai lakosokkal együtt közel ezer ember egészségügyi ellátását biztosítja majd.

Tovább

Továbbra is levizsgáztatják külsős (abdai) telephelyen a Fliegl Kft. mezőgazdasági gépeit, vagyis nem kell azokat bevontatni Győrbe – megérkezett a közlekedési hatóság elnökének válasza.

Tovább

A mezőgazdasági járművek egyedi forgalomba helyezését hétfőtől a gyártók telephelyein már nem végezhetik el, ezért azokat – traktorral – be kell vontatni Győrbe. A hatalmas járművek hatásosabban lassíthatják a forgalmat, mint egy agrárdemonstráció: kinek jó ez?

Tovább

A megyei önkormányzat – az előző évekhez hasonlóan – 2009-ben is 1 millió Ft anyagi támogatással segíti a mindszentpusztai autista otthont, illetve a „Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítványt.

Tovább

Kortársaktól inkább elfogadják a jó tanácsot...

Tovább