2010. június 26-án szombaton Bakonyszentlászlón a Vak Bottyán parkban kerül megrendezésre a falunap.

Tovább

A II. Rákóczi Ferenc ÁMK Művelődési Otthon és Faluház szeretettel vár mindenkit 2010. június 25-én (péntek) 19.00 órakor megrendezésre kerülő XVII. Nemzetközi Néptáncfesztiválra. Az est fővédnökei: Kara Ákos országgyűlési képviselő és Juhászné Árpási Irma polgármester.

Tovább

Dr. Barsi Ernőt néprajzkutatót, néprajztudóst ünnepi műsorral köszöntik 90. születésnapja alkalmából. A rendezvényre június 24-én, csütörtökön 17.00 órakor került sor Győrött, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

Az ünnepeltet a megyei önkormányzat nevében Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke díszoklevéllel és ajándéktárggyal köszönti.

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2/2002. KR számú rendeletében „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj” alapításáról és adományozásáról döntött. Ennek értelmében a díj 12 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati, ifjúsági, szociális, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, területfejlesztési, sport, sajtó és gazdasági) adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként.

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése felhívást tesz közzé a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj soron következő - területfejlesztési, ifjúsági, szociális, valamint gazdasági – tagozata elismeréseinek adományozására. Javaslatokat augusztus végéig várják.

Tovább

A XX. Győri Vásár csütörtöki ünnepi megnyitóján Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a megjelenteket és a kiállítókat. Köszöntő gondolatait követően - hagyományosan - átadta a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat különdíját, melyet az idei évben a nyúli székhelyű Kő-Dekor 2002 Bt. képviselője vehetett át „a XX. Győri Vásáron történt színvonalas bemutatkozásért".

Tovább

Június 5-én, szombaton délelőtt (9.00 óra) mtartja következő ülését a megyei képviselőtestület. A napirendek között 22 előterjesztés szerepel. Beszámolót hallgat meg a testület a megyei önkormányzat résztulajdonában lévő gazdasági társaságok és tulajdonában lévő nonprofit társaság 2009. évi működéséről és eredményességéről. Döntenek a megyei önkormányzat 2010. évi költségvetésének módosításról, illetve tájékoztatót hallgathatnak meg az évközi központi pótelőirányzatokról és a megyei intézmények saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változtatásairól

Tovább

„Ani, Örményország 1000 éves fővárosa címmel nyílt kiállítás csütörtökön délután Győrött, a Megyeháza aulájában. A tárlatot Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A kiállítási anyag a Hajasztán Örmény Kulturális Egyesület jóvoltából tekinthető meg, június 4-éig, munkanapokon 8-18.00 óra között.

Tovább

A felhívásban foglaltak szerint április 30-ig kellett postára adni a Megyeházára azokat a pályázatokat, melyekkel a támogatást szolgáló pénzeszközökre (korábbi elnevezésükön „megyei alapokra") lehetett pályázni.

Tovább

Az origamis kis csapatnak szó szerint az egész megye segített.

Tovább