Folyamatosan zajlanak a Kisfaludy Napok rendezvényei Győrben a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

 

 

Tovább

45 középiskola 1153 diákja jelentkezett a fesztiválra.

Tovább

Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet a megyei önkormányzat és Győrújbarát közös 1848-as megemlékezésén a Liszt Ferenc úti művelődési otthonban. A politikus gondolataiban utalt rá: „Ha a most előttünk álló tavaszon nem lesz közös akarat, nem lesz erős felhatalmazás az ország dolgainak rendbe hozására, és újra sok részre szakad megint a nemzet, ha gondolkodásban végletesen három részre szakad megint, akkor jön ismét az útvesztés, az útkeresés, a halványuló dicső nemzeti múlt, és marad nyakunkban a megoldhatatlan gondok tömege. Itt az idő, hogy ezt megértsük!"

Tovább

1848. március 15-én nyomtatták a magyar sajtó első szabad termékeit, a Tizenkét pontot és a Nemzeti dalt. Ennek emlékére 1990 óta ünnepeljük ezen a napon a Magyar Sajtó Napját.

Tovább

2010.márc. 10. Győrsági Nőnap

A győrsági Idősek Klubjának tagjai idén is megünnepelték a Nőnapot. Beszélgetés, közös vacsora majd tánc is szerepelt a programban. A hétfői eseményen, a jeles ünnep alkalmából a megyei önkormányzat részéről Kara Ákos alelnök is köszöntötte az ünnepelteket.

Tovább

A Szent Márton Nyugdíjas Otthon lakói és helyi idősek klubja tagjainak közös ünnepségét tartották tegnap Pannonhalmán. Ebben az esztendőben 20 éves az otthon.

Tovább

Hosszú évek és sokak kitartó küzdelmének köszönhetően ma ünnepélyesen is átadták a pannonhalmi kistérségben szolgálatot teljesítő mentő esetkocsit. Köszönet mindenkinek, akinek ebben szerepe volt-hangzott el a mai ünnepségen.

Tovább

Az Öttevényi Polgári és Nyugdíjas Egyesület szervezésében a Forrás Színház, Bánffy György rendezésében mutatta be szombaton a Csendtől a szóig című darabját az öttevényi római katolikus templomban.

 

Tovább