˝Az esélyegyenlőség ügye nem mindig pénzkérdés – legfontosabb a szemléletbeli változás, a megfelelő intézmények és civil közösségek megtalálása és célzott segítsége.˝

Tovább

A „Helyzetértékelés és jövőkép” sorozat keretében az egészségügyi alapellátás térségi feladatairól tanácskoztak Győrújfalun.

Tovább

A megyei képviselőtestület 2010. április 23-án tartotta ülését, melyen 22 napirendi pont szerepelt.

Tovább

Április 23-án, pénteken délelőtt (9.00 óra) Győrött, a Megyeházán tartotta következő ülését a megyei képviselőtestület.

Tovább

A megye egyik legkorszerűbb napközi otthonos óvodáját adták át szombaton a sokorói településéen. A "falu büszkesége" egy 104 millió forintos beruházás eredményeként, egy közel százéves épület teljes felújításából, bővítéséből született.

Tovább

A Győri Püspökség - immár nyolcadik alkalommal - idén április 17-18-án rendezi meg a Szeretet Napokat. Szombaton egy színvonalas jótékonysági bál élményét kínálják a Hotel Konferenciában, vasárnap pedig egész napos szabadtéri gasztronómiai és kulturális fesztivál várja az érdeklődőket a Káptalandombon, az Apor téren. A nemes célon túl e két nap jó alkalom a kikapcsolódásra, a színvonalas szórakozásra is.

Tovább

Közös gyertyagyújtást tartanak hétfőn este hét órától az oroszországi tragédiára emlékezve Győrben lengyel-magyar barátság emlékműnél.

Tovább

Szerda este 6 órakor ünnepélyes keretek között nyílt meg Kunszigeten a levéltári kiállítás. A "Nyitott levéltár a vidékért" programsorozat keretében most Kunsziget múltjával ismerkedhettek meg a jelenlévők.

Tovább

A győri városháza dísztermében tartották azt a fórumot, amelyre a Győri, Mosonmagyaróvári kistérség, valamint a Dunaszerdahelyi és Komáromi járás településeinek nagy része kapott meghívást. A tájékoztató fórumra Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, a CESCI alelnöke hívta meg a határ menti régió több mint 120 polgármesterét. A kezdeményezés célja egy olyan EGTC kialakítása, amely magába foglalja a Szigetköz és a Csallóköz térségeinek nagy részét. A fórum célja az EGTC-vel közösen megszerezhető előnyök feltárása, és az alapítási folyamat elindítása volt.

Tovább