Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése pályázatot hirdet 2010. évi támogatást szolgáló pénzeszközeinek („megyei alapok”) pályázati úton történő elnyerésére.

Tovább

Eredményhirdetéssel és gálaműsorral zárultak a Kisfaludy Napok rendezvénysorozat. Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket, felkészítőket, az értékelést végző szakembereket és támogatókat.

Tovább

Folyamatosan zajlanak a Kisfaludy Napok rendezvényei Győrben a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

 

 

Tovább

45 középiskola 1153 diákja jelentkezett a fesztiválra.

Tovább

Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet a megyei önkormányzat és Győrújbarát közös 1848-as megemlékezésén a Liszt Ferenc úti művelődési otthonban. A politikus gondolataiban utalt rá: „Ha a most előttünk álló tavaszon nem lesz közös akarat, nem lesz erős felhatalmazás az ország dolgainak rendbe hozására, és újra sok részre szakad megint a nemzet, ha gondolkodásban végletesen három részre szakad megint, akkor jön ismét az útvesztés, az útkeresés, a halványuló dicső nemzeti múlt, és marad nyakunkban a megoldhatatlan gondok tömege. Itt az idő, hogy ezt megértsük!"

Tovább

1848. március 15-én nyomtatták a magyar sajtó első szabad termékeit, a Tizenkét pontot és a Nemzeti dalt. Ennek emlékére 1990 óta ünnepeljük ezen a napon a Magyar Sajtó Napját.

Tovább

2010.márc. 10. Győrsági Nőnap

A győrsági Idősek Klubjának tagjai idén is megünnepelték a Nőnapot. Beszélgetés, közös vacsora majd tánc is szerepelt a programban. A hétfői eseményen, a jeles ünnep alkalmából a megyei önkormányzat részéről Kara Ákos alelnök is köszöntötte az ünnepelteket.

Tovább

A Szent Márton Nyugdíjas Otthon lakói és helyi idősek klubja tagjainak közös ünnepségét tartották tegnap Pannonhalmán. Ebben az esztendőben 20 éves az otthon.

Tovább