Majdnem ötven törvénymódosítást tartalmaz a jövő évi büdzsét megalapozó "salátatatörvény", amely a 2011-es költségvetés végrehajtását szolgálja. A 2011-es költségvetés fenntarthatósága megköveteli, hogy a kormány fegyelmezett költségvetési politikát folytasson, ehhez pedig szükség volt a büdzsét megalapozó törvények gondos és aprólékos előkészítésére. A legnagyobb terjedelmű az államháztartási törvény módosítása, amely egyebek mellett bevezeti a megmentési és szerkezetátalakítási támogatást.

Tovább

November 3-án Győrbe látogatott a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, akit a  Magyar Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke Kara Ákos fogadott. Dr. Czomba Sándor és Kara Ákos találkozásának oka egy bő 600 millió forintos költségvetésű, uniós és állami támogatással megvalósuló projekt hivatalos megnyitása volt. A kezdeményezés jelentőségét jól érzékelteti, hogy százötven érdeklődő hallgatta a rövid előadásokat.

Tovább

Eddig stabilnak hitt szocialista bástyák dőltek le vasárnap: Ózdon, Nyíregyházán, Miskolcon, Szombathelyen, Székesfehérváron is a kormánypárti jelöltek győztek. A rendszerváltozás óta először vezeti Budapestet jobboldali főpolgármester.

Tovább

"Ma Magyarország elérte a legnagyobb sikert, ma képes volt egységesen kifejezni, azt, hogy mit akart" - értékelte a 2010-es önkormányzati választásokat Orbán Viktor miniszterelnök, aki Tarlós István sikeréről szólva úgy fogalmazott: mától ismét Budapest a nemzet fővárosa.

Tovább

Abszolút többséget szerzett a megyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP Győr-Moson-Sopron megyében. Az október elsején megtartott önkormányzati választások eredményei szerint a 21 tagú megyei képviselő-testületben 2010-2014. között 15 fő került be a Fidesz-KDNP színeiben, az MSZP-t 4 személy, a Jobbikot ketten képviselik majd az elkövetkezendő négy évben.

Tovább

Elsöprő sikert ért el a Fidesz-KDNP az önkormányzati választáson: a rendszerváltás óta első alkalommal vezeti jobboldali politikus Budapestet, ezen kívül minden megyében a Fidesz-KDNP szerzett többséget, míg a megyei jogú városokban egy kivételével kormánypárti jelölt nyert el a polgármesteri címet.

Tovább

Október 3-án arról dönthetünk, kik képviseljenek minket a következő négy évben saját településünkön és a megyei közgyűlésben.

Tovább

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében 40 millióFt vissza nem térítendő támogatást nyert a fenntartásában működő pásztori Felnőttkorú Fogyatékosok Otthona régi épületének komplex akadálymentesítésére. A támogatás összegét a fenntartó megyei önkormányzat 10 millió forint önrésszel egészíti ki, így összességében 50 millió forintból a szociális intézmény komplex akadálymentesítése, terv szerint 2010. december közepéig.

Tovább