Több mint félezer önkéntes tűzoltó mérte össze szakmai felkészültségét szombaton az öttevényi sportpályán.

Tovább

Borkai, Szakács és Kara együtt állt ki a Széchenyi-egyetem jövőképe mellett

Tovább

 

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, Tóth Gézáné intézményvezetővel adta át azt a beruházást, amelynek során megújult a táplánypusztai szociális intézmény egyik épülete.

 

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, Tóth Gézáné intézményvezetővel adta át azt a beruházást, amelynek során megújult a táplánypusztai szociális intézmény egyik épülete.

 

 

Tovább

A sokéves hagyomány folytatásaként ünnepi programot szervez 2011. május 18-án, szerdán a Xántus János Megyei Múzeum a Múzeumi Világnap alkalmából.

Tovább

Kara Ákos a Győr környéki települések országgyűlési képviselőjének, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnökének javaslatára ősszel Győrben tart kihelyezett ülést a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Munkaügyi és Foglalkoztatási Bizottsága.

Tovább

Győr-Moson-Sopron megye munkaerő-piaci helyzetéről tartott ma délelőtt közös sajtótájékoztatót Győrött Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő, a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke és Rimányiné Somogyi Szilvia, a munkaügyi központ igazgatója.

Tovább

Trendforduló van a munkanélküliség terén Magyarországon - a foglalkoztatottság nő, a munkanélküliségi ráta ezzel arányosan csökken - nyilatkozta Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő, a parlament foglalkoztatási bizottságának alelnöke a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorában vasárnap este. Pozitív példaként említette Győr-Sopron megyét, ahol az elmúlt két hónapban húsz százalékkal csökkent a munkanélküliségi ráta. A politikus szerint tartható lesz a háromszázezer új munkahely létrehozása a ciklus végéig - a közmunkában teremtendő munkahelyekkel együtt számolva. A bizottsági alelnök konkrét példákkal támasztotta alá, hogy igenis van érdemi párbeszéd a kormányzat és a munkavállalókat képviselő szervezetek között, mindazonáltal átgondolásra érdemesnek tartja az egyeztetés rendszerét.

Tovább

Húsz éve szentelték püspökké dr. Pápai Lajost, a győri főpásztorok sorában 77.-ként. A jeles évfordulóra április 27-én ünnepi hálaadó misével emlékeznek a győri székesegyházban.

Tovább

Az Országgyűlés ma fogadhatja el az új alkotmány-javaslatot, ehhez a parlamenti képviselők kétharmadának igen szavazatára van szükség. Az MSZP és az LMP várhatóan nem vesz részt a határozathozatalon, a Jobbik korábban azt közölte, nem szavazza meg az új alaptörvényt.

Tovább

A duális szakképzést, azaz a felsőoktatás és a gazdaság együttműködésének fontosságát emelte ki Pokorni a győri Széchenyi Egyetemen tartott beszédében.

Tovább