A megye egyik legkorszerűbb napközi otthonos óvodáját adták át szombaton a sokorói településéen. A "falu büszkesége" egy 104 millió forintos beruházás eredményeként, egy közel százéves épület teljes felújításából, bővítéséből született.

Tovább

A Győri Püspökség - immár nyolcadik alkalommal - idén április 17-18-án rendezi meg a Szeretet Napokat. Szombaton egy színvonalas jótékonysági bál élményét kínálják a Hotel Konferenciában, vasárnap pedig egész napos szabadtéri gasztronómiai és kulturális fesztivál várja az érdeklődőket a Káptalandombon, az Apor téren. A nemes célon túl e két nap jó alkalom a kikapcsolódásra, a színvonalas szórakozásra is.

Tovább

Közös gyertyagyújtást tartanak hétfőn este hét órától az oroszországi tragédiára emlékezve Győrben lengyel-magyar barátság emlékműnél.

Tovább

Szerda este 6 órakor ünnepélyes keretek között nyílt meg Kunszigeten a levéltári kiállítás. A "Nyitott levéltár a vidékért" programsorozat keretében most Kunsziget múltjával ismerkedhettek meg a jelenlévők.

Tovább

A győri városháza dísztermében tartották azt a fórumot, amelyre a Győri, Mosonmagyaróvári kistérség, valamint a Dunaszerdahelyi és Komáromi járás településeinek nagy része kapott meghívást. A tájékoztató fórumra Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, a CESCI alelnöke hívta meg a határ menti régió több mint 120 polgármesterét. A kezdeményezés célja egy olyan EGTC kialakítása, amely magába foglalja a Szigetköz és a Csallóköz térségeinek nagy részét. A fórum célja az EGTC-vel közösen megszerezhető előnyök feltárása, és az alapítási folyamat elindítása volt.

Tovább

Igazolást – a választás első és második fordulójára egyaránt – személyesen vagy meghatalmazott útján legkésőbb 2010. április 9-én 16.00 óráig, ajánlott levélben pedig úgy lehet kérni, hogy az legkésőbb 2010. április 6-án megérkezzen a HVI-hez.

Tovább

Térségi rajzverseny eredményhirdetésére került sor Öttevényen. Az óvodások számára meghirdetett eseményre sokan jelentkeztek. Végül a legjobban sikerült rajzok kerültek az öttevényi sportcsarnokba, ahol Király Péter polgármester, Dömötör Rozalinda óvodavezető, valamit Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a gyerekeket, szüleiket, és az intézményeket képviselő óvónőket.

Tovább

Jótékony célú húsvéti vásár színhelye lesz 2010. március 30-án, kedden délelőtt (9-13 óra között) a Megyeháza alulája (Győr, Árpád út 32.).

Tovább

Második állomásához érkezett a „Nyitott Levéltár a Vidékért” programsorozat. Győrszemere adott otthont a következő nyitott levéltári eseményhez. A közösségi házban Horváth Gyula polgármester köszöntötte az érdeklődőket. Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke a programsorozat céljáról beszélt.

Tovább

2010.márc. 26. Jótékonysági est

A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és a „Nevelőszülőkért és Nevelt Gyermekekért” Közhasznú Alapítvány jótékonysági színielőadást szervez a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban 2010. március 29-én (hétfőn) 19.00 órától.

Tovább