2010.márc. 26. Jótékonysági est

A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és a „Nevelőszülőkért és Nevelt Gyermekekért” Közhasznú Alapítvány jótékonysági színielőadást szervez a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban 2010. március 29-én (hétfőn) 19.00 órától.

Tovább

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke kezdeményezésére „Nyitott levéltár a vidékért” címmel programsorozat indult A megyei önkormányzat szervezésében, Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára szakmai előkészítésével és munkájával zajló rendezvénysorozat első állomása Pér volt.

Tovább

Bakó Imréné klubvezető asszony meghívására beszélgetésre, találkozásra hívtak a nagyszentjánosi idősek klubjába. A ma délutáni-esti találkozón klubvezető asszony és a tagok megosztották velem idei közösségi terveiket. Magam pedig beszámoltam a megyei önkormányzat munkájáról, a terveinkről, a lehetőségeinkről. Minden ilyen találkozót megkönnyít az, hogy - szerencsére - a sokadik közös találkozáson vagyunk már túl.

Tovább

Az idősekkel és közösségeik értékteremtő és - örző munkájával kapcsolatos szakmai programon látta vendégül pénteken Iván László professzort Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke.

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése pályázatot hirdet 2010. évi támogatást szolgáló pénzeszközeinek („megyei alapok”) pályázati úton történő elnyerésére.

Tovább

Eredményhirdetéssel és gálaműsorral zárultak a Kisfaludy Napok rendezvénysorozat. Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket, felkészítőket, az értékelést végző szakembereket és támogatókat.

Tovább

Folyamatosan zajlanak a Kisfaludy Napok rendezvényei Győrben a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

 

 

Tovább

45 középiskola 1153 diákja jelentkezett a fesztiválra.

Tovább

Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet a megyei önkormányzat és Győrújbarát közös 1848-as megemlékezésén a Liszt Ferenc úti művelődési otthonban. A politikus gondolataiban utalt rá: „Ha a most előttünk álló tavaszon nem lesz közös akarat, nem lesz erős felhatalmazás az ország dolgainak rendbe hozására, és újra sok részre szakad megint a nemzet, ha gondolkodásban végletesen három részre szakad megint, akkor jön ismét az útvesztés, az útkeresés, a halványuló dicső nemzeti múlt, és marad nyakunkban a megoldhatatlan gondok tömege. Itt az idő, hogy ezt megértsük!"

Tovább

1848. március 15-én nyomtatták a magyar sajtó első szabad termékeit, a Tizenkét pontot és a Nemzeti dalt. Ennek emlékére 1990 óta ünnepeljük ezen a napon a Magyar Sajtó Napját.

Tovább