Eddig stabilnak hitt szocialista bástyák dőltek le vasárnap: Ózdon, Nyíregyházán, Miskolcon, Szombathelyen, Székesfehérváron is a kormánypárti jelöltek győztek. A rendszerváltozás óta először vezeti Budapestet jobboldali főpolgármester.

Tovább

"Ma Magyarország elérte a legnagyobb sikert, ma képes volt egységesen kifejezni, azt, hogy mit akart" - értékelte a 2010-es önkormányzati választásokat Orbán Viktor miniszterelnök, aki Tarlós István sikeréről szólva úgy fogalmazott: mától ismét Budapest a nemzet fővárosa.

Tovább

Abszolút többséget szerzett a megyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP Győr-Moson-Sopron megyében. Az október elsején megtartott önkormányzati választások eredményei szerint a 21 tagú megyei képviselő-testületben 2010-2014. között 15 fő került be a Fidesz-KDNP színeiben, az MSZP-t 4 személy, a Jobbikot ketten képviselik majd az elkövetkezendő négy évben.

Tovább

Elsöprő sikert ért el a Fidesz-KDNP az önkormányzati választáson: a rendszerváltás óta első alkalommal vezeti jobboldali politikus Budapestet, ezen kívül minden megyében a Fidesz-KDNP szerzett többséget, míg a megyei jogú városokban egy kivételével kormánypárti jelölt nyert el a polgármesteri címet.

Tovább

Október 3-án arról dönthetünk, kik képviseljenek minket a következő négy évben saját településünkön és a megyei közgyűlésben.

Tovább

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében 40 millióFt vissza nem térítendő támogatást nyert a fenntartásában működő pásztori Felnőttkorú Fogyatékosok Otthona régi épületének komplex akadálymentesítésére. A támogatás összegét a fenntartó megyei önkormányzat 10 millió forint önrésszel egészíti ki, így összességében 50 millió forintból a szociális intézmény komplex akadálymentesítése, terv szerint 2010. december közepéig.

Tovább

A napokban befejeződött a gönyűi Kék Duna Óvoda teljes körű felújítása és átépítése.

Tovább