Az Országgyűlés ma fogadhatja el az új alkotmány-javaslatot, ehhez a parlamenti képviselők kétharmadának igen szavazatára van szükség. Az MSZP és az LMP várhatóan nem vesz részt a határozathozatalon, a Jobbik korábban azt közölte, nem szavazza meg az új alaptörvényt.

Tovább

A duális szakképzést, azaz a felsőoktatás és a gazdaság együttműködésének fontosságát emelte ki Pokorni a győri Széchenyi Egyetemen tartott beszédében.

Tovább

Óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály szerepelt az öttevényiek ünnepi megemlékezésén a sportcsarnokban, ahol Kara Ákos mondott ünnepi beszédet.

Tovább

Csicsó Község Önkormányzata valamint a Csemadok Csicsói Alapszervezete szeretettel meghívja Önt és kedves családjátaz 1848-49-es Szabadságharc évfordulójának megünneplésére 2011. március 13-án.

Tovább

12 milliárd forintból, 5 elkerülő úttal és a pápai NATO-légibázis reptéri bevezetőjével együtt valósul meg a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszának felújítása 2014-2015-ig.

Ezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelentette be szerdán Pápán a Vársoházán tartott fórumon.

Tovább

12 milliárd forintból, 5 elkerülő úttal és a pápai NATO-légibázis reptéri bevezetőjével együtt valósul meg a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszának felújítása 2014-2015-ig. Ezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelentette be szerdán Pápán a Vársoházán tartott fórumon. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a legalaposabb és legrészletesebb rekonstrukciós tervet fogadta el, annak ellenére, hogy még a szocialista kormányok a NATO-légibázis Pápára településekor a 6,5 milliárdba kerülő burkolatmegerősítést preferálták csupán, elkerülő utak nélkül.

Tovább

Digitális táblákon tanulhatnak az általános iskolás gyerekek a jövőben Tápszentmiklóson, Győrasszonyfán és Láziban.

Tovább

A megyei közgyűlés február 18-i ülésén esküt tett és átvette megbízólevelét Kara Ákos, aki a FIDESZ-KDNP Győr-Moson-Sopron megyei választókerületi közös listájáról lépett a 2011. január 1-jétől a megyei kormányhivatal vezetését ellátó Széles Sándor képviselői helyébe.

Tovább

2011. február 16-án a Fidesz és a KDNP frakció Bérmonitoring Bizottságot hozott létre azzal a céllal, hogy a köz- és a magánszférában megvizsgálják, teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács decemberi ülésén született bérmegállapodások. Az OÉT-en a felek megállapodtak abban, hogy a minimálbér 6,1 százalékkal, a garantált bérminimum pedig 5 százalékkal fog idén emelkedni. Ajánlásként 4-6 százalékos bruttó béremelést is megfogalmaztak azzal, hogy ez elsősorban az alacsony és középkeresetűek béremelésével jöjjön létre. Napvilágot láttak azonban olyan esetek is, hogy a béremelések nem, vagy csak részben történtek meg, így vannak olyan állampolgárok, akiknek kevesebb lett a fizetésük idén a tavalyi bérükhöz képest.

Tovább

A megyei kormányhivatal vezetésére 2011. január 1-jétől felkért Széles Sándor megüresedett megyei közgyűlési helyére Kara Ákost jelölte az elnök. Arra is utaltunk, hogy mindez várhatóan azt is jelenti, hogy az előző ciklusban megyei alelnökként dolgozó Kara Ákos nem „csupán" közgyűlési tag lesz, hanem átveszi Széles Sándor alelnöki székét is.

Tovább