Orbán Viktor felszólalásával kezdődik ma a parlament őszi ülésszaka, a miniszterelnök az euróválság hatásainak kivédését szolgáló akciótervet jelent be. Az Országgyűlés dönt Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról, amelynek felfüggesztését az ügyészség kezdeményezte, hogy a sukorói kaszinóberuházás ügyében, hivatali visszaélés miatt, gyanúsítottként hallgathassa ki a szocialista politikust.

Tovább

A nemzetgazdasági miniszter szeptembertől az Audi-beruházáshoz kapcsolódó, szakképzési kérdés felelősének Kara Ákos győri országgyűlési képviselőt, a Parlament Szociális és Foglalkoztatottsági bizottságának alelnökét bízta meg.

Tovább

Az elmúlt fél évszázad legnagyobb győrzámolyi beruházásának nevezte Horváth Gábor polgármester azt a 346 millió forintos – ebből 300 millió pályázati támogatás – projektet, amelynek eredményeként bővült és megújult a község iskolája, óvodája.

Tovább

Átalakul a kormányzati kommunikáció: Giró-Szász András lesz a kormányszóvivő, és fontos szerepet kaphat Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, valamint Garamvölgyi László korábbi rendőrségi szóvivő – hangzott el Szijjártó Péter Hajdúszoboszlón - a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén - tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tovább

„A jövő óvodájának és iskolájának kialakítása Győrzámolyon a korszerű nevelési környezet megteremtésével” c. fejlesztési projekt záró rendezvényére, a község általános iskolájának és óvodájának ünnepélyes átadására szeptember 10-én, szombaton 10.00 órakor kerül sor (Győrzámoly, Iskola u. 1.).

Tovább

Közel 600 millió forint uniós támogatással kerül sor a Pannonhalmi Főapátság komplex turisztikai fejlesztésére és új látogató bejáratának kiépítésére. A 705 millió forintos összköltséggel épülő beruházás várhatóan jövő nyárra készül el -áll a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség közleményében.

Tovább

A posztot egy évtizede betöltő dr. Szakács Imre helyett Kara Ákos vezeti a jövőben a Fidesz Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetét, így döntött a megyei választmány kedd délutáni ülésén.

Tovább

Két bölcsödei csoport indult el szeptemberben a Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszegen egy új  építésű intézményben, az iskola és az óvoda szomszédságában.

Tovább

A Gyermekjóléti alapellátások fejlesztése új bölcsődei intézmény létesítésével Dunaszegen és térségében" című projekt sajtótájékoztatóval egybekötött záró rendezvényére szeptember 3-án, szombaton 9.00 órakor kerül sor Dunaszegen.

Tovább

A vasútvonal műemlékké nyilvánításáról a Magyar Közlöny augusztus 25-i számában megjelent Nefmi-rendeletben döntött Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

A műemlékké nyilvánítást kezdeményező Berki Zoltán elmondta, hogy 2004 óta tartó „harcuk” zárult győzelemmel, ugyanis 2010-ig háromszor akarták bezárni a Győr-Veszprém közötti vasúti pályaszakaszt, megszüntetni „Magyarország egyik legszebb, ipartörténetileg és turisztikailag is felbecsülhetetlen értékű vasútvonalát”.

Tovább