Tápszentmiklós község önkormányzata leader pályázaton nyert támogatásból új játszóteret épített. A játszótér átadó ünnepségén részt vett Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője.

Tovább

Rogán Antal javaslatát 277 igen szavazattal, 9 nem ellenében, 30 tartózkodással fogadta el a parlament.  Igennel voksoltak a kormánypárti és a jobbikos képviselők, nemmel szavazott az LMP, a szocialisták tartózkodtak.

Tovább

Varga Gábor Tényő község polgármestere és Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke adta át ünnepélyes program keretében az intézményt.

Tovább

A megyei közgyűlés pénteki ülésének kezdetén Szalay Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője egy bejelentést tett, miszerint a frakció tagjai tagjai egyhangúlag úgy döntöttek, hogy fejenként 20 ezer forintot, összességében 300 ezer forintot ajánlanak fel az államadósság elleni küzdelem érdekében létrehozott alapba.

Tovább

Öt feladat köré épül Magyarország jövő évre vonatkozó országvédelmi költségvetése - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Giró-Szász András kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatóján pénteken. A miniszter ismertette: a költésvetés része a jövő évi 1,5 százalékos GDP növekedés, a 2, 5 százalékos hiánycél, a bruttó hazai termékhez viszonyított államadósság 72 százalékra csökkentése, a 4,2 százalékos infláció, illetve a GDP arányos kamatkiadások 3,6 százalékra való csökkentése.

Tovább

Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér pályázaton elnyert támogatásból megújult a kunszigeti kultúrház. Az ünnepélyes átadásra 2011. szeptember 16-án került sor, melyen részt vett Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője is.

Tovább

Szeptember 16-án adták át a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet gönyűi kirendeltségének vadonatúj épületét. A megnyitón Dallosné Máté Jolán, ügyvezető igazgató; Kara Ákos, országgyűlési képviselő; Józsa Károly, igazgatóság elnöke, valamint Major Gábor, Gönyű polgármestere mondtak ünnepi köszöntőt.

Tovább

A Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az NYDOP-5.1.1/A-09-2009-0018 azonosítószámú, az” Idősek napközi otthonainak fejlesztése” a Téti Kistérségben című projekt záró rendezvényére 2011. szeptember 17-én kerül sor Tényőn.

Tovább

A nyári szünet után szeptember 16-án, pénteken délelőtt (9.00 óra) ül össze ismét a megyei képviselőtestület. A napirendek sorában 19 előterjesztés szerepel.

Tovább

Kunsziget Község Önkormányzata meghívja az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program és az Európai Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósult Integrált Közösségi Tér ünnepélyes átadására. Az ünnepségre 2011. szeptember 16-án pénteken 17 órakor kerül sor. A rendezvényen részt vesz Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke.

Tovább