A Téti kistérségi járóbeteg szakellátó központ kialakítás című projekt záró rendezvényére 2011. szeptember 30-án 11.30 órai kezdettel kerül sor. A rendezvényen részt vesz Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője.

Tovább

A "Gönyűi Nyugdíjas Klub Egyesület" és a Gönyűért Egyesület tisztelettel meghívja Önt és családját 2011. szeptember 24-én 15.00 órára Gönyűre a Hajóskert étterem udvarán tartandó "Duna-parti Kórustalálkozóra", mely "Lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér" címmel kerül megrendezésre.

Tovább

 

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szeptembertől az Audi-beruházáshoz kapcsolódó szakképzési kérdések felelősének Kara Ákos győri országgyűlési képviselőt bízta meg. A parlament Foglalkoztatási és
Munkaügyi Bizottságának alelnökével arról beszélgettünk, hogy miközben a német járműgyár munkaerőigénye imponáló, vajon a következő években rendelkezésre áll-e majd annyi minőségi szakember, amenynyire a bővülő győri üzemben számítanak? „Az a feladat, hogy ezt a kérdést megoldjuk. A győri szakképzési rendszert évek óta kiemelten támogatja az önkormányzat. Fontos adat, hogy eddig több mint ezer szakiskolás fiatal került az Audi kötelékébe” –kezdte Kara Ákos.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szeptembertől az Audi-beruházáshoz kapcsolódó szakképzési kérdések felelősének Kara Ákos győri országgyűlési képviselőt bízta meg. A parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnökével arról beszélgettünk, hogy miközben a német járműgyár munkaerőigénye imponáló, vajon a következő években rendelkezésre áll-e majd annyi minőségi szakember, amenynyire a bővülő győri üzemben számítanak? „Az a feladat, hogy ezt a kérdést megoldjuk. A győri szakképzési rendszert évek óta kiemelten támogatja az önkormányzat. Fontos adat, hogy eddig több mint ezer szakiskolás fiatal került az Audi kötelékébe” –kezdte Kara Ákos.

 

Tovább

Tápszentmiklós község önkormányzata leader pályázaton nyert támogatásból új játszóteret épített. A játszótér átadó ünnepségén részt vett Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője.

Tovább

Rogán Antal javaslatát 277 igen szavazattal, 9 nem ellenében, 30 tartózkodással fogadta el a parlament.  Igennel voksoltak a kormánypárti és a jobbikos képviselők, nemmel szavazott az LMP, a szocialisták tartózkodtak.

Tovább

Varga Gábor Tényő község polgármestere és Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke adta át ünnepélyes program keretében az intézményt.

Tovább

A megyei közgyűlés pénteki ülésének kezdetén Szalay Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője egy bejelentést tett, miszerint a frakció tagjai tagjai egyhangúlag úgy döntöttek, hogy fejenként 20 ezer forintot, összességében 300 ezer forintot ajánlanak fel az államadósság elleni küzdelem érdekében létrehozott alapba.

Tovább

Öt feladat köré épül Magyarország jövő évre vonatkozó országvédelmi költségvetése - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Giró-Szász András kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatóján pénteken. A miniszter ismertette: a költésvetés része a jövő évi 1,5 százalékos GDP növekedés, a 2, 5 százalékos hiánycél, a bruttó hazai termékhez viszonyított államadósság 72 százalékra csökkentése, a 4,2 százalékos infláció, illetve a GDP arányos kamatkiadások 3,6 százalékra való csökkentése.

Tovább

Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér pályázaton elnyert támogatásból megújult a kunszigeti kultúrház. Az ünnepélyes átadásra 2011. szeptember 16-án került sor, melyen részt vett Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője is.

Tovább

Szeptember 16-án adták át a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet gönyűi kirendeltségének vadonatúj épületét. A megnyitón Dallosné Máté Jolán, ügyvezető igazgató; Kara Ákos, országgyűlési képviselő; Józsa Károly, igazgatóság elnöke, valamint Major Gábor, Gönyű polgármestere mondtak ünnepi köszöntőt.

Tovább