Az óriásira duzzadt adóságtól meg kel szabadítanunk az államot és a családokat, munkahelyeket kell biztosítanunk annak, aki képes dolgozni - mondta a miniszterelnök kedden a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács alakuló ülésén.

Tovább

A duális szakmai képzés áll annak a szakmai konferenciának a középpontjában, melyet október 11-én, kedden 9.30 órától rendeznek Győrött, a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A rendezvény a Duna Stratégia jegyében kerül megrendezésre.

Tovább

Különleges eseményre gyülekeztek a meghívottak a közelmúltban Csikvándon, a kastély parkjában. A résztvevők között volt dr. Ángyán József professzor, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Kara Ákos országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke is. Az összejövetelre az "Új Magyarország" vidékfejlesztési program jóvoltából megvalósított beruházások ünnepélyes átadása adta az okot.

Tovább

Október 7-én Csicsón az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottak. A helyi kultúrházban köszöntőt mondott Földes Csaba polgármester (MKP), megyei képviselő. Történelmi összefoglalót Petheő Attila, a Csemadok Területi Választmányának elnöke, az MKP Komáromi Járási Elnökségének tagja mondott. Az ünnepi megemlékezés vendége, Kara Ákos, országgyűlési képviselő szintén szólt a jelenlévőkhöz.

Tovább

Felújították a hetvenes évek óta működő idősek napközi otthonát Tényőn.

Tovább

Az „Élhető településközpont kialakítása - Győrújbarát“ című projekt ünnepélyes záró rendezvényére október 8-án, szombaton 15.00 órakor kerül sor Győrújbaráton (Művelődési Otthon és Faluház előtti tér).

Tovább

A nemzeti erőforrás miniszter 53/2011. (VIII. 25.) NEFMI rendelete a 11-es sz. Veszprém-Győr vasútvonal Bakonyszentlászló (Vinye) – Veszprém közötti szakaszát, illetve egyes a vasútvonal mentén fekvő épületeket, mint Porva-Csesznek vasúti megállóhely, és Eplény vasútállomás épületét műemlékké, valamint műemléki jelentőségű területté nyilvánította. A védetté nyilvánítás célja az 1895-1897 között épült magas-bakonyi vasútvonal építészeti, technikatörténeti és iparművészeti értékeinek, továbbá táji szerepének megőrzése.

Tovább

Több ponton is közeledett egymáshoz a felek álláspontja az új Munka Törvénykönyve munkaanyagával kapcsolatban. A nemzetgazdasági tárca, a munkaadók és a munkavállalók képviseletei Győrben tanácskoztak a tervezetről, ami majd a jövőben kerül a kormány elé.

Tovább

Az ország teljes újjászervezése eredményeként egy-másfél év múlva nagyon versenyképes lesz Magyarország - mondta Orbán Viktor magyar kormányfő kedden Rijádban, a szaúdi tanácskozó gyűlés (súra) elnökével, Abdalláh as-Sejkkel folytatott megbeszélésen.

Tovább

A jövő év január elsejétől az állam átveszi a megyei önkormányzati intézményeket - ismertette a miniszterelnök annak a megállapodásnak a tartalmát, amelyet a 19 megyei közgyűlési elnökkel, így dr. Szakács Imre Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzati vezetővel írt alá hétfőn.

Tovább