Húsz éve szentelték püspökké dr. Pápai Lajost, a győri főpásztorok sorában 77.-ként. A jeles évfordulóra április 27-én ünnepi hálaadó misével emlékeznek a győri székesegyházban.

Tovább

Az Országgyűlés ma fogadhatja el az új alkotmány-javaslatot, ehhez a parlamenti képviselők kétharmadának igen szavazatára van szükség. Az MSZP és az LMP várhatóan nem vesz részt a határozathozatalon, a Jobbik korábban azt közölte, nem szavazza meg az új alaptörvényt.

Tovább

A duális szakképzést, azaz a felsőoktatás és a gazdaság együttműködésének fontosságát emelte ki Pokorni a győri Széchenyi Egyetemen tartott beszédében.

Tovább

Óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály szerepelt az öttevényiek ünnepi megemlékezésén a sportcsarnokban, ahol Kara Ákos mondott ünnepi beszédet.

Tovább

Csicsó Község Önkormányzata valamint a Csemadok Csicsói Alapszervezete szeretettel meghívja Önt és kedves családjátaz 1848-49-es Szabadságharc évfordulójának megünneplésére 2011. március 13-án.

Tovább

12 milliárd forintból, 5 elkerülő úttal és a pápai NATO-légibázis reptéri bevezetőjével együtt valósul meg a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszának felújítása 2014-2015-ig.

Ezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelentette be szerdán Pápán a Vársoházán tartott fórumon.

Tovább

12 milliárd forintból, 5 elkerülő úttal és a pápai NATO-légibázis reptéri bevezetőjével együtt valósul meg a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszának felújítása 2014-2015-ig. Ezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelentette be szerdán Pápán a Vársoházán tartott fórumon. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a legalaposabb és legrészletesebb rekonstrukciós tervet fogadta el, annak ellenére, hogy még a szocialista kormányok a NATO-légibázis Pápára településekor a 6,5 milliárdba kerülő burkolatmegerősítést preferálták csupán, elkerülő utak nélkül.

Tovább

Digitális táblákon tanulhatnak az általános iskolás gyerekek a jövőben Tápszentmiklóson, Győrasszonyfán és Láziban.

Tovább

A megyei közgyűlés február 18-i ülésén esküt tett és átvette megbízólevelét Kara Ákos, aki a FIDESZ-KDNP Győr-Moson-Sopron megyei választókerületi közös listájáról lépett a 2011. január 1-jétől a megyei kormányhivatal vezetését ellátó Széles Sándor képviselői helyébe.

Tovább

2011. február 16-án a Fidesz és a KDNP frakció Bérmonitoring Bizottságot hozott létre azzal a céllal, hogy a köz- és a magánszférában megvizsgálják, teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács decemberi ülésén született bérmegállapodások. Az OÉT-en a felek megállapodtak abban, hogy a minimálbér 6,1 százalékkal, a garantált bérminimum pedig 5 százalékkal fog idén emelkedni. Ajánlásként 4-6 százalékos bruttó béremelést is megfogalmaztak azzal, hogy ez elsősorban az alacsony és középkeresetűek béremelésével jöjjön létre. Napvilágot láttak azonban olyan esetek is, hogy a béremelések nem, vagy csak részben történtek meg, így vannak olyan állampolgárok, akiknek kevesebb lett a fizetésük idén a tavalyi bérükhöz képest.

Tovább