Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata - az eddigi hagyományoknak megfelelően – ebben az évben is méltó módon kíván emlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire. Célunk az, hogy az 55 évvel ezelőtti sorsfordító napoknak méltó emléket állítsunk, hiszen köztudott, hogy megyénk településein különösen meghatározó események zajlottak ’56 őszén. A megemlékezésre 2011. október 21-én (pénteken) 17.00 órától kerül sor Téten, a megyei és a városi önkormányzat közös ünnepsége keretében.

Tovább

A Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága Xántus János Múzeuma tisztelettel invitál minden érdeklődőt a Madách Gyűjtemény anyagából rendezett új állandó kiállítás megnyitójára: 2011. november 3. (csütörtök) 15.30 óra Xántus János Múzeum Győr, Széchenyi tér 5. Köszöntőt mond Kara Ákos, országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke. A kiállítást megnyitja dr. Andor Csaba, a Madách Irodalmi Társaság alapítója és elnöke.

Tovább

"Bölcsöde kialakítása" Győrújbaráton projekt ünnepélyes alapkőletételére 2011. október 21-én 11.00 órakor kerül sor Győrújbaráton. Az ünnepélyes alapkőletételen részt vesz Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Tovább

Veszprémvarsány község önkormányzata idősek napi rendezvényt tart 2011. október 28-án pénteken 15.00 órai kezdettel. A rendezvényen az időseket köszönti Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke.

Tovább

Az Audi Hungaria új Projekt- és Oktatóközpontjának avató ünnepségére október 20-án, csütörtökön 11. 00 órától kerül sor (Győr, Berkenyefa sor 2.). A rendezvényen részt vesz Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő.

Tovább

Az„Infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, mint egészségpólusban” (TIOP-2.2.7-07/2F/2-2009-0010) címen uniós támogatással több, mint 11 milliárdos beruházás valósul meg a megyei egészségügyi intézményben. A projekt részeként egy 26000 négyzetméteres új szárny is épül. A szükséges bontási, mélyépítési munkálatokat követően a mai napon helyezték el az új épületrész alapkövét, illetve alája azt a kapszulát, amely tartalmazza a szerződések másolatát, a terveket, a szokásoknak megfelelően pénzt, napi újságot és orvosi eszközöket is. A projekt befejezési határideje 2012. december 15.

Tovább

Rendkívüli ülést tart október 19-én, szerdán 14.30 órai kezdettel a megyei közgyűlés (Győr, Árpád út 32. I. em. Gobelin terem)

Tovább

A kormány által is kiemelten támogatott győri Audi-beruházás egy újabb fázisához ér a jövő héten: az Audi Hungária Motor Kft. és az Audi Akademie Hungária Kft. október 20-án avatja fel a cég új Projekt- és Oktatóközpontját. A rendezvényen részt vesz Kara Ákos országgyűlési képviselő is.

Tovább

A Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú kistérségi társulása az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében az NYDOP-5.1.1A-09-0018 azonosítószámú az "Idősek Napközi otthonainak fejlesztése a téti kistérségben" című pályázat átadó ünnepségére kerül sor Győrszemerén 2011. október 14-én 11.00 órakor. Az idősek napközi otthonának ünnepélyes átadásán részt vesz Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Tovább

A deviza alapú lakáshitelesek megsegítése mellett törekedni kell arra, hogy lehetőséget adjunk azoknak, akik otthont kívánnak vásárolni, gyermeket szeretnének vállalni – indokolta a forinthitel alapú, új otthonteremtési program szükségességét Orbán Viktor Matolcsy Györggyel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Elhangzott az is, hogy a kormány visszaállítja a szocpolt.

Tovább