A nyári szünet után szeptember 16-án, pénteken délelőtt (9.00 óra) ül össze ismét a megyei képviselőtestület. A napirendek sorában 19 előterjesztés szerepel.

Tovább

Kunsziget Község Önkormányzata meghívja az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program és az Európai Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósult Integrált Közösségi Tér ünnepélyes átadására. Az ünnepségre 2011. szeptember 16-án pénteken 17 órakor kerül sor. A rendezvényen részt vesz Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke.

Tovább

Orbán Viktor felszólalásával kezdődik ma a parlament őszi ülésszaka, a miniszterelnök az euróválság hatásainak kivédését szolgáló akciótervet jelent be. Az Országgyűlés dönt Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról, amelynek felfüggesztését az ügyészség kezdeményezte, hogy a sukorói kaszinóberuházás ügyében, hivatali visszaélés miatt, gyanúsítottként hallgathassa ki a szocialista politikust.

Tovább

A nemzetgazdasági miniszter szeptembertől az Audi-beruházáshoz kapcsolódó, szakképzési kérdés felelősének Kara Ákos győri országgyűlési képviselőt, a Parlament Szociális és Foglalkoztatottsági bizottságának alelnökét bízta meg.

Tovább

Az elmúlt fél évszázad legnagyobb győrzámolyi beruházásának nevezte Horváth Gábor polgármester azt a 346 millió forintos – ebből 300 millió pályázati támogatás – projektet, amelynek eredményeként bővült és megújult a község iskolája, óvodája.

Tovább

Átalakul a kormányzati kommunikáció: Giró-Szász András lesz a kormányszóvivő, és fontos szerepet kaphat Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, valamint Garamvölgyi László korábbi rendőrségi szóvivő – hangzott el Szijjártó Péter Hajdúszoboszlón - a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén - tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tovább

„A jövő óvodájának és iskolájának kialakítása Győrzámolyon a korszerű nevelési környezet megteremtésével” c. fejlesztési projekt záró rendezvényére, a község általános iskolájának és óvodájának ünnepélyes átadására szeptember 10-én, szombaton 10.00 órakor kerül sor (Győrzámoly, Iskola u. 1.).

Tovább

Közel 600 millió forint uniós támogatással kerül sor a Pannonhalmi Főapátság komplex turisztikai fejlesztésére és új látogató bejáratának kiépítésére. A 705 millió forintos összköltséggel épülő beruházás várhatóan jövő nyárra készül el -áll a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség közleményében.

Tovább

A posztot egy évtizede betöltő dr. Szakács Imre helyett Kara Ákos vezeti a jövőben a Fidesz Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetét, így döntött a megyei választmány kedd délutáni ülésén.

Tovább

Két bölcsödei csoport indult el szeptemberben a Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszegen egy új  építésű intézményben, az iskola és az óvoda szomszédságában.

Tovább