A XX. Győri Vásár csütörtöki ünnepi megnyitóján Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte a megjelenteket és a kiállítókat. Köszöntő gondolatait követően - hagyományosan - átadta a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat különdíját, melyet az idei évben a nyúli székhelyű Kő-Dekor 2002 Bt. képviselője vehetett át „a XX. Győri Vásáron történt színvonalas bemutatkozásért".

Tovább

Június 5-én, szombaton délelőtt (9.00 óra) mtartja következő ülését a megyei képviselőtestület. A napirendek között 22 előterjesztés szerepel. Beszámolót hallgat meg a testület a megyei önkormányzat résztulajdonában lévő gazdasági társaságok és tulajdonában lévő nonprofit társaság 2009. évi működéséről és eredményességéről. Döntenek a megyei önkormányzat 2010. évi költségvetésének módosításról, illetve tájékoztatót hallgathatnak meg az évközi központi pótelőirányzatokról és a megyei intézmények saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változtatásairól

Tovább

„Ani, Örményország 1000 éves fővárosa címmel nyílt kiállítás csütörtökön délután Győrött, a Megyeháza aulájában. A tárlatot Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A kiállítási anyag a Hajasztán Örmény Kulturális Egyesület jóvoltából tekinthető meg, június 4-éig, munkanapokon 8-18.00 óra között.

Tovább

A felhívásban foglaltak szerint április 30-ig kellett postára adni a Megyeházára azokat a pályázatokat, melyekkel a támogatást szolgáló pénzeszközökre (korábbi elnevezésükön „megyei alapokra") lehetett pályázni.

Tovább

Az origamis kis csapatnak szó szerint az egész megye segített.

Tovább

600 millió forintot nyert a Pannonhalmi Főapátság az épületcsoport turisztikai fejlesztésére. Emellett három Győr megyei település az egészségházak kialakítására kapott 81 millió forintos támogatást - jelentette be a Nyugat -Dunántúli Regionális ügynökség.

Tovább

Kétszer annyi kisgyerek került a megyei gyermekvédelmi intézményekbe szociális okok miatt 2009-ben, mint az azt megelőző évben.

Tovább

˝Az esélyegyenlőség ügye nem mindig pénzkérdés – legfontosabb a szemléletbeli változás, a megfelelő intézmények és civil közösségek megtalálása és célzott segítsége.˝

Tovább

A „Helyzetértékelés és jövőkép” sorozat keretében az egészségügyi alapellátás térségi feladatairól tanácskoztak Győrújfalun.

Tovább