Az új duális szakképzési modell kormányzati koncepcióját mutatta be és az Audi győri beruházásához kapcsolódó humánerőforrás-igény biztosítására vonatkozó elképzeléseket ismertette Kara Ákos, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága alelnöke Győrben, a Nyugat-dunántúli Információtechnológiai és Oktatási Klaszter munkaszervezetének szakmai fórumán tegnap.

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2/2002. KR számú rendeletében „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj” alapításáról és adományozásáról döntött. Ennek értelmében a díj 12 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati, ifjúsági, szociális, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, területfejlesztési, sport, sajtó és gazdasági) adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként.

A területfejlesztési, ifjúsági, szociális és gazdasági tagozat díjainak odaítéléséről a testület a közelmúltban döntött. Az elismeréseket – összesen kilenc személynek Kara Ákos és Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnökei szerdán délután adták át a Megyeházán.

Tovább

Győr-Moson-Sopron megyében 4,7 százalék a nyilvántartott álláskeresők aktív népességen belüli aránya az októberi adatok szerint.

Tovább

Az innovatív ötletek, az alakuló vállalkozások támogatásának fontosságát hangsúlyozták a konferencia előadói a Fiatal Vállalkozók Hetén, Győrben.

Tovább

2012. az elrugaszkodás éve lesz- jelentette be dr. Ángyán József. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kedden járt Győrben országjáró körútjának részeként.

Tovább

A képviselőknek az Országgyűlés mai ülésén összesen nyolc óra áll rendelkezésükre a köznevelési törvényjavaslat megvitatására.

Tovább

Megmarad az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva 2012-ben, az összeghatára és az adómértéke azonban emelkedni fog - nyilatkozta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP-frakció hétfői ülése után az MTI-nek.

Tovább

A korszerű munkajogi szabályozás megteremtését segítheti az új Munka törvénykönyve - hangsúlyozta Kara Ákos napirend előtti felszólalásában a parlamentben.

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Közgyűlése 2011. november 18-án (pénteken) 9 órakor tartja következő ülését a Megyei Önkormányzati Hivatal földszinti nagytermében.

Tovább

A Kormány környezeti értékeink megóvása és az állampolgárok életminőségének javítása érdekében döntött úgy a múlt héten, hogy az Új Széchenyi Tervben támogatja a Mosoni-Duna és a Szigetköz fejlesztési nagyprojektjeit” – jelentette be Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára 2011. november 11-én, Győrben.

Tovább