Reális, ám nehezen elérhető célkitűzésnek tartja a miniszterelnök, hogy a magyar gazdaság 2012-ben ne csússzon recesszióba. Orbán Viktor ezt a Széll Kálmán Alapítvány zárt rendezvényén tartott beszédében mondta, amelyet kedd késő este sugárzott felvételről a Hír TV. A kormányfő szólt arról is, hogy az év végére törvényi szinten készen áll az a konstrukció, az az átszervezés, amelytől azt reméli, hogy Magyarország eléri a kitűzött célokat. 2012-ben be kell járatni az új rendszereket, az ország pedig áttérhet a konszolidációs politikára - közölte.

Tovább

Megállapodást kötött az új Munka Törvénykönyvének a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó részéről a kormány a munkaadói és a munkavállalói érdekképviseletekkel - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Budapesten. Az egyeztetéseken részt vett Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke is, aki komoly sikernek értékelte a megállapodást.

Tovább

Szinte pontosan három év után befejeződött a Nagy-Pándzsa revitalizációja. Ennek köszönhetően tíz Győr környéki településen kevésbé kell tartani az árvízi pusztítástól.

Tovább

Kisbajcs község képviselő testülete 2011. november 26-án Nyugdíjas találkozót tatott. A találkozón az iskolások, óvodások és az énekkar műsorral, a képviselő-testület pedig vacsorával kedveskedett az időseknek. A nyugdíjas találkozó résztvevőit Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte.

Tovább

Nyúli Majorette 14 éves születésnapi rendezvényén táncbemutatók és kiállítás is látható lesz.

Tovább

Csütörtökön este a jubileumi, tizedik Presztízs-díj-átadó gálán az idei legjobb megyei vállalkozások, üzletemberek vehettek át elismeréseket. Szó esett értékteremtésről, felelősségvállalásról, s újabb fejlesztési, fejlődési lehetőségekről is.

Tovább

Az adventi jótékonysági faház megnyitó ünnepségére november 25-én, pénteken 13.00 órakor kerül sor Győrött, a Széchenyi téren. Köszöntő mond dr. Somogyi Tivadar, alpolgármester, a megyei önkormányzat képviseletében az eseményen részt vesz Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke.

Tovább

Bekerülhet a köznevelési törvény preambulumába a jelnyelv oktatáshoz való jog, a tizenharmadik évfolyammal fejeződne be az oktatás a kéttannyelvű gimnáziumokban, kötelező helyett választható lehetőség lenne az egész napos iskola, 23-ról 21 főre csökkenne az átlagos létszám általános iskolában. Közel 300 módosító javaslatot nyújtottak be szerdán a köznevelési törvényhez, ennek több mint felét a Fidesz nyújtotta be.

Tovább

A jövő évi adótörvényekről, az igazságszolgáltatási reformról, valamint a megyei önkormányzati vagyon és a megyei fenntartású intézmények államosításáról is dönthet az Országgyűlés hétfőn. A parlament a jövő héten folytatja a köznevelési és az új önkormányzati törvény tárgyalását, és napirendjére veszi a szakképzési rendszer átalakítását.

Tovább

Felújították és szombaton adták át a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben a helyi védettség alatt álló volt Bothmer kúriát, amely a községházán és a postán kívül mostantól a helytörténeti gyűjteménynek is otthont ad. Az átadáson részt vett Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője is.

Tovább