Bekerülhet a köznevelési törvény preambulumába a jelnyelv oktatáshoz való jog, a tizenharmadik évfolyammal fejeződne be az oktatás a kéttannyelvű gimnáziumokban, kötelező helyett választható lehetőség lenne az egész napos iskola, 23-ról 21 főre csökkenne az átlagos létszám általános iskolában. Közel 300 módosító javaslatot nyújtottak be szerdán a köznevelési törvényhez, ennek több mint felét a Fidesz nyújtotta be.

Tovább

A jövő évi adótörvényekről, az igazságszolgáltatási reformról, valamint a megyei önkormányzati vagyon és a megyei fenntartású intézmények államosításáról is dönthet az Országgyűlés hétfőn. A parlament a jövő héten folytatja a köznevelési és az új önkormányzati törvény tárgyalását, és napirendjére veszi a szakképzési rendszer átalakítását.

Tovább

Felújították és szombaton adták át a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben a helyi védettség alatt álló volt Bothmer kúriát, amely a községházán és a postán kívül mostantól a helytörténeti gyűjteménynek is otthont ad. Az átadáson részt vett Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője is.

Tovább

Az új duális szakképzési modell kormányzati koncepcióját mutatta be és az Audi győri beruházásához kapcsolódó humánerőforrás-igény biztosítására vonatkozó elképzeléseket ismertette Kara Ákos, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága alelnöke Győrben, a Nyugat-dunántúli Információtechnológiai és Oktatási Klaszter munkaszervezetének szakmai fórumán tegnap.

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2/2002. KR számú rendeletében „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj” alapításáról és adományozásáról döntött. Ennek értelmében a díj 12 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati, ifjúsági, szociális, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, területfejlesztési, sport, sajtó és gazdasági) adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként.

A területfejlesztési, ifjúsági, szociális és gazdasági tagozat díjainak odaítéléséről a testület a közelmúltban döntött. Az elismeréseket – összesen kilenc személynek Kara Ákos és Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnökei szerdán délután adták át a Megyeházán.

Tovább

Győr-Moson-Sopron megyében 4,7 százalék a nyilvántartott álláskeresők aktív népességen belüli aránya az októberi adatok szerint.

Tovább

Az innovatív ötletek, az alakuló vállalkozások támogatásának fontosságát hangsúlyozták a konferencia előadói a Fiatal Vállalkozók Hetén, Győrben.

Tovább

2012. az elrugaszkodás éve lesz- jelentette be dr. Ángyán József. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kedden járt Győrben országjáró körútjának részeként.

Tovább

A képviselőknek az Országgyűlés mai ülésén összesen nyolc óra áll rendelkezésükre a köznevelési törvényjavaslat megvitatására.

Tovább

Megmarad az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva 2012-ben, az összeghatára és az adómértéke azonban emelkedni fog - nyilatkozta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP-frakció hétfői ülése után az MTI-nek.

Tovább