Győr-Moson-Sopron megye munkaerő-piaci helyzetéről tartott ma délelőtt közös sajtótájékoztatót Győrött Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő, a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke és Rimányiné Somogyi Szilvia, a munkaügyi központ igazgatója.

Tovább

Trendforduló van a munkanélküliség terén Magyarországon - a foglalkoztatottság nő, a munkanélküliségi ráta ezzel arányosan csökken - nyilatkozta Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő, a parlament foglalkoztatási bizottságának alelnöke a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorában vasárnap este. Pozitív példaként említette Győr-Sopron megyét, ahol az elmúlt két hónapban húsz százalékkal csökkent a munkanélküliségi ráta. A politikus szerint tartható lesz a háromszázezer új munkahely létrehozása a ciklus végéig - a közmunkában teremtendő munkahelyekkel együtt számolva. A bizottsági alelnök konkrét példákkal támasztotta alá, hogy igenis van érdemi párbeszéd a kormányzat és a munkavállalókat képviselő szervezetek között, mindazonáltal átgondolásra érdemesnek tartja az egyeztetés rendszerét.

Tovább

Húsz éve szentelték püspökké dr. Pápai Lajost, a győri főpásztorok sorában 77.-ként. A jeles évfordulóra április 27-én ünnepi hálaadó misével emlékeznek a győri székesegyházban.

Tovább

Az Országgyűlés ma fogadhatja el az új alkotmány-javaslatot, ehhez a parlamenti képviselők kétharmadának igen szavazatára van szükség. Az MSZP és az LMP várhatóan nem vesz részt a határozathozatalon, a Jobbik korábban azt közölte, nem szavazza meg az új alaptörvényt.

Tovább

A duális szakképzést, azaz a felsőoktatás és a gazdaság együttműködésének fontosságát emelte ki Pokorni a győri Széchenyi Egyetemen tartott beszédében.

Tovább

Óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály szerepelt az öttevényiek ünnepi megemlékezésén a sportcsarnokban, ahol Kara Ákos mondott ünnepi beszédet.

Tovább

Csicsó Község Önkormányzata valamint a Csemadok Csicsói Alapszervezete szeretettel meghívja Önt és kedves családjátaz 1848-49-es Szabadságharc évfordulójának megünneplésére 2011. március 13-án.

Tovább

12 milliárd forintból, 5 elkerülő úttal és a pápai NATO-légibázis reptéri bevezetőjével együtt valósul meg a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszának felújítása 2014-2015-ig.

Ezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelentette be szerdán Pápán a Vársoházán tartott fórumon.

Tovább

12 milliárd forintból, 5 elkerülő úttal és a pápai NATO-légibázis reptéri bevezetőjével együtt valósul meg a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszának felújítása 2014-2015-ig. Ezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelentette be szerdán Pápán a Vársoházán tartott fórumon. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a legalaposabb és legrészletesebb rekonstrukciós tervet fogadta el, annak ellenére, hogy még a szocialista kormányok a NATO-légibázis Pápára településekor a 6,5 milliárdba kerülő burkolatmegerősítést preferálták csupán, elkerülő utak nélkül.

Tovább

Digitális táblákon tanulhatnak az általános iskolás gyerekek a jövőben Tápszentmiklóson, Győrasszonyfán és Láziban.

Tovább