2012.ápr. 15. SZE Napok 2012

A Széchenyi István Egyetem Halgatói Önkormányzata és a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület április 15-18 között rendezi meg szokásos évi programsorozatát. A háromnapos rendezvényen versenyek, sportvetélkedők éppúgy megtalálhatóak mint koncertek (többek kközt Magna Cum Laude, Sub Bass Monster, Muri Enikő), fellép még Hatházi László a dumaszínház előadója. Magyar rekord fellálítási kísérlet is indul 16-án, 24-órás palacsintasütésből.

Tovább

Immár 16. alkalommal kerül megrendezésre Győrben a Zichy-palotában a baba és játékkiállítás.

 

Tovább

Módosítaná a szakképzési törvényt Matolcsy György, így szeptember elsejétől a kilencedik évfolyamon is lehetne majd tanulószerződést kötni, ezzel kiterjesztve a gyakorlati képzést a szakiskolákban

Tovább

Április 14-én 15.30-kor indul a II. Kisbajcsi Tavaszi Fesztivál, a Vörsmarty Mihály Általános Iskolában (Kisbajcs, Arany J. u. 20) megrendezésre kerülő rendezvényen a házigazda Kisbajcsi Énekegyüttesen túl fellépnek a térség (Nagybajcs, Győr, Kimle, Dunaradvány, Győr, Csilizradvány, Vámosszabadi) énekkarai , a programot közös nótázás, mulatozás zárja majd.

Tovább

Újraindításának 20 éves évfordulója alkalmával rendezett ünnepséget a Pétery Sándor Evangélikus Oktatási Központ.

Tovább

Körforgalmi csomópont építését kezdték meg a 82-es főúton Nyúl községben, a több mint 200 millió forintos beruházás a tervek szerint a balatoni főszezonra elkészül.

Tovább

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre Győrben a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár, az április 13-án megrendezésre kerülő kiállítás helyszíne a Széchényi István Egyetem Új Tudástér, Aulája.

Tovább

Az Országgyűlés mai ülésén kezdődik általános vita a járások kialakításával összefüggő változtatásokról; Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter előterjesztése alapján az egyes jegyzői hatáskörbe tartozó feladatok, az okmányirodák és az ügyfélszolgálati kirendeltségek kerülnének a járási hivatalokhoz.

Tovább

A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Területfejlesztési Bizottságának ülése lesz április 16-án (hétfőn), a Győr-Szol Igazgatási Épületében 14-órakor kezdődő tanácskozáson a Bolgányi híd felújítása, a települések 3 oldalú ismertő tábláinak felújítása, illetve egyéb aktuális kérdések kerülnek napirendre.

Tovább

Indul a 21 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiegészítő bérkompenzációs pályázat, amelyen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozása szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez – jelentette be Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Tovább