Wass Albert életművét bemutató előadásra várják az érdeklődőket 2010. március 6-án, szombaton 17.00 órai kezdettel az öttevényi  római katolikus  templomba (Fő u. 120.). A „Silentium – a csendtől a szóig” című kulturális programot Bánffy György, Kossuth-, Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész szerkesztette és rendezte. előadják: Ács Tamás és Papp Attila (Forrás Színház).  A rendezvény fő támogatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, védnöke Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke. Az előadásra a belépés ingyenes.

Tovább

Óvodapedagógiai szakmai napot tartottak a Megyeházán. A rendezvény résztvevőit Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. Napirenden az óvodai nevelés átdolgozása szerepelt.

Tovább

A megyei képviselő-testület február 26-i ülésén 29 igen, 1 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta a megyei önkormányzat 2010. évi költségvetését, melynek értelmében a megyei önkormányzat 2010. évi költségvetési bevételét 19,018 milliárd forintban, hiányát 1,615 milliárd forintban (1,31 milliárd Ft működési hitel és 0,3 milliárd Ft fejlesztési hitel) határozta meg. A 2010. évi költségvetési kiadások összege 20,144 milliárd Ft, amit finanszírozási célú kiadásként 0,49 milliárd Ft-os működési célú hiteltörlesztés egészít ki. Ennek megfelelően a bevételi és a kiadási főösszeget 20,634 milliárd – 20,634 milliárd forintban határozták meg.

Tovább

2010.febr. 25. Wass Albert est Téten

Wass Albert életművét bemutató előadásra várják az érdeklődőket 2010. február 26-án, pénteken 17.00 órai kezdettel a téti evangélikus templomba (Fő u. 23./A). A „Silentium – a csendtől a szóig” című kulturális programot Bánffy György, Kossuth-, Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész szerkesztette és rendezte. előadják: Ács Tamás és Papp Attila (Forrás Színház).  A rendezvény fő támogatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, védnöke Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke. Az előadásra a belépés ingyenes.

Tovább

2010. február 19-én tartotta Gödöllön a Magyar Önkormányzatok Szövetsége soron következő küldöttgyűlését. Elnökségi beszámoló, idei évi érdekképviseleti és információs programok megbeszélése állt a konzultáció középpontjában. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatot Kara Ákos alelnök képviselte. További részletesebb információk az eseményről: http://moszlap.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=1&Itemid=39

Tovább

2010.febr. 20. Ravazdi farsang

A Szent Villebald Nyugdíjas Klub február 13-án tartotta hagyományos farsangi rendezvényét a Faluházban.

 

 

Tovább

A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a Gyermekeinkért Lépésről Lépésre Alapítvány jótékonysági estjére, melyre 2010. február 21-én, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ színháztermében. Az est fővédnöke:Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke.

Tovább

Immár ötödik éve, hogy a BBMMK munkatársai - a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatását élvezve - kistelepülésen szerveznek zenei, irodalmi, színházi és hagyományőrző programokat. Az ingyenes kulturális tájoltatás - községi és iskolai rendezvényekhez kapcsolódva, igazodva vagy önálló műsorként - idén is folytatódik, megyei hivatásos előadók és amatőr művészeti együttesek közreműködésével.

Tovább

Ma délelőtt megtartotta soron következő ülését a téti kistérség önkormányzatainak társulása.

Tovább