Országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 úgynevezett körzet létrehozását tervezi a Közigazgatási és Igaszságügyi Minisztérium (KIM), amely társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit - tájékoztatta a tárca a kormányzati portálon kedden.

 


Tovább

Kedden a győri Széchenyi István Egyetem Nyitott Kapuk napja várta a térség végzős középiskolásait, a továbbtanulást választó fiatalokat. A rendezvényen több mint ezer diák vett részt a győri campuson.

Tovább

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte a legtöbb elfogadott törvényjavaslatot tavaly, három tucatot, ami az összes megszavazott jogszabály hatoda. A parlament munkáját a gazdasági törvényalkotás uralta 2011-ben, a képviselők közül Rogán Antal, a szakbizottság fideszes elnöke jegyezte a legtöbb jogszabályt.

Tovább

Január 11-én a helyi képviselőtestület kezdeményezésére bejárás lesz a volt HM-szállóban, a bejárással a település önkormányzata az ingatlan esetleges hasznosíthatóságát igyekszik felmérni. A szálló jelenlegi tulajdonosa HM, január 11-én 10-órakor teszi lehetővé az épület bejárását.

Tovább

Az 1943 január 12-én kezdődött doni áttörésben hösi halált haltak emlékére tart megemlékezést és ökumenikus istentiszteletet a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Győri Szervezete és a Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület január 12-én (csütörtökön) a győri evangelikus Öregtemplomban (Petőfi tér 2.).

Tovább

A győri Krúdy Gyula Középiskola immár hetedik alkalmommal szervezi meg a Fizika Napját, az energia fogalomkörébe tartozó kisérleteket és jelenségeket bemutató és lehetőség szerint a kipróbálásra is alkalmat adó rendezvény január 27-én, 8 éd 19 óra között lesz megtekinthető  az iskola aulájában és környékén.

Tovább

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés az Országgyűlés által alkotott törvény alapján 2012. január 1-jén átadja intézményeit a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, illetve a Megyei Intézményfenntartó Központ (MIK) számára. A folyamat valamennyi megyét érinti. Ez azt jelenti, hogy a különböző intézményi feladatok, így a gyermekvédelmi, szociális, közgyűjteményi, kulturális, közoktatási, szakképzési feladatok az állami körébe kerülnek. Az ellátás további biztonsága, valamint az országban egységes szakmai színvonal biztosítása érdekében a következő esztendőtől tehát alapvetően változik az állam és önkormányzatok által ellátott feladatok közötti munkamegosztás. A megyei önkormányzatok a fejlesztéspolitika alakításában kapnak szerepet.

Tovább

A megyei képviselő-testület – ez évben utoljára - december 17-én ül össze. Az ülés 9.00 órakor kezdődik a Megyeháza dísztermében. Az ülés napirendjén a tervezet szerint 15 előterjesztés szerepel.

Tovább

Elfogadta az Országgyűlés az új munka törvénykönyvéről szóló javaslatot, amelynek rendelkezései 2012. július 1-jén lépnek hatályba.

Tovább

Reális, ám nehezen elérhető célkitűzésnek tartja a miniszterelnök, hogy a magyar gazdaság 2012-ben ne csússzon recesszióba. Orbán Viktor ezt a Széll Kálmán Alapítvány zárt rendezvényén tartott beszédében mondta, amelyet kedd késő este sugárzott felvételről a Hír TV. A kormányfő szólt arról is, hogy az év végére törvényi szinten készen áll az a konstrukció, az az átszervezés, amelytől azt reméli, hogy Magyarország eléri a kitűzött célokat. 2012-ben be kell járatni az új rendszereket, az ország pedig áttérhet a konszolidációs politikára - közölte.

Tovább