12 milliárd forintból, 5 elkerülő úttal és a pápai NATO-légibázis reptéri bevezetőjével együtt valósul meg a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszának felújítása 2014-2015-ig.

Ezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelentette be szerdán Pápán a Vársoházán tartott fórumon.

Tovább

12 milliárd forintból, 5 elkerülő úttal és a pápai NATO-légibázis reptéri bevezetőjével együtt valósul meg a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszának felújítása 2014-2015-ig. Ezt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelentette be szerdán Pápán a Vársoházán tartott fórumon. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a legalaposabb és legrészletesebb rekonstrukciós tervet fogadta el, annak ellenére, hogy még a szocialista kormányok a NATO-légibázis Pápára településekor a 6,5 milliárdba kerülő burkolatmegerősítést preferálták csupán, elkerülő utak nélkül.

Tovább

Digitális táblákon tanulhatnak az általános iskolás gyerekek a jövőben Tápszentmiklóson, Győrasszonyfán és Láziban.

Tovább

A megyei közgyűlés február 18-i ülésén esküt tett és átvette megbízólevelét Kara Ákos, aki a FIDESZ-KDNP Győr-Moson-Sopron megyei választókerületi közös listájáról lépett a 2011. január 1-jétől a megyei kormányhivatal vezetését ellátó Széles Sándor képviselői helyébe.

Tovább

2011. február 16-án a Fidesz és a KDNP frakció Bérmonitoring Bizottságot hozott létre azzal a céllal, hogy a köz- és a magánszférában megvizsgálják, teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács decemberi ülésén született bérmegállapodások. Az OÉT-en a felek megállapodtak abban, hogy a minimálbér 6,1 százalékkal, a garantált bérminimum pedig 5 százalékkal fog idén emelkedni. Ajánlásként 4-6 százalékos bruttó béremelést is megfogalmaztak azzal, hogy ez elsősorban az alacsony és középkeresetűek béremelésével jöjjön létre. Napvilágot láttak azonban olyan esetek is, hogy a béremelések nem, vagy csak részben történtek meg, így vannak olyan állampolgárok, akiknek kevesebb lett a fizetésük idén a tavalyi bérükhöz képest.

Tovább

A megyei kormányhivatal vezetésére 2011. január 1-jétől felkért Széles Sándor megüresedett megyei közgyűlési helyére Kara Ákost jelölte az elnök. Arra is utaltunk, hogy mindez várhatóan azt is jelenti, hogy az előző ciklusban megyei alelnökként dolgozó Kara Ákos nem „csupán" közgyűlési tag lesz, hanem átveszi Széles Sándor alelnöki székét is.

Tovább

Tápszentmiklós másodszor menti meg az ország kisiskoláit és óvodáit: a kistelepülés polgármestere ahogy tavaly, úgy idén is kiszúrt egy ˝hibát˝ a központi költségvetésben. S ahogy egy éve, úgy idén is talált olyan (győri) országgyűlési képviselőt Kara Ákos személyében, akinek segítségével sikerült módosító javaslatként mintegy kétmilliárd forintot szerezni a társulási intézményeknek.

Tovább

A sztrájktörvény módosítása nem tiltja a munkabeszüntetést - hangsúlyozta az indítvány egyik előterjesztője, a fideszes Kara Ákos kedd hajnalban a parlamentben.

Tovább

Majdnem ötven törvénymódosítást tartalmaz a jövő évi büdzsét megalapozó "salátatatörvény", amely a 2011-es költségvetés végrehajtását szolgálja. A 2011-es költségvetés fenntarthatósága megköveteli, hogy a kormány fegyelmezett költségvetési politikát folytasson, ehhez pedig szükség volt a büdzsét megalapozó törvények gondos és aprólékos előkészítésére. A legnagyobb terjedelmű az államháztartási törvény módosítása, amely egyebek mellett bevezeti a megmentési és szerkezetátalakítási támogatást.

Tovább

November 3-án Győrbe látogatott a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, akit a  Magyar Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke Kara Ákos fogadott. Dr. Czomba Sándor és Kara Ákos találkozásának oka egy bő 600 millió forintos költségvetésű, uniós és állami támogatással megvalósuló projekt hivatalos megnyitása volt. A kezdeményezés jelentőségét jól érzékelteti, hogy százötven érdeklődő hallgatta a rövid előadásokat.

Tovább