Közel 600 millió forint uniós támogatással kerül sor a Pannonhalmi Főapátság komplex turisztikai fejlesztésére és új látogató bejáratának kiépítésére. A 705 millió forintos összköltséggel épülő beruházás várhatóan jövő nyárra készül el -áll a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség közleményében.

Tovább

A posztot egy évtizede betöltő dr. Szakács Imre helyett Kara Ákos vezeti a jövőben a Fidesz Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetét, így döntött a megyei választmány kedd délutáni ülésén.

Tovább

Két bölcsödei csoport indult el szeptemberben a Győr-Moson-Sopron megyei Dunaszegen egy új  építésű intézményben, az iskola és az óvoda szomszédságában.

Tovább

A Gyermekjóléti alapellátások fejlesztése új bölcsődei intézmény létesítésével Dunaszegen és térségében" című projekt sajtótájékoztatóval egybekötött záró rendezvényére szeptember 3-án, szombaton 9.00 órakor kerül sor Dunaszegen.

Tovább

A vasútvonal műemlékké nyilvánításáról a Magyar Közlöny augusztus 25-i számában megjelent Nefmi-rendeletben döntött Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

A műemlékké nyilvánítást kezdeményező Berki Zoltán elmondta, hogy 2004 óta tartó „harcuk” zárult győzelemmel, ugyanis 2010-ig háromszor akarták bezárni a Győr-Veszprém közötti vasúti pályaszakaszt, megszüntetni „Magyarország egyik legszebb, ipartörténetileg és turisztikailag is felbecsülhetetlen értékű vasútvonalát”.

Tovább

"Korszerű oktatási-nevelési környezet megteremtése a Sokorói Közoktatási és Közművelődési Központ intézményegységeiben, Sokorópátka" c. projekt zárórendezvényére 2011. augusztus 27-én 10.00 órakor került sor. Az eseményen részt vett Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke és Virágh Péter a VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Irodájának vezetője.

Tovább

Eddig 7.200 pályázat érkezett az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) meghirdetett pályázati felhívásaira, ami 800 milliárd forint értékű forrásigényt jelent - közölte Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára az Echo TV-nek adott interjújában.

Tovább

Sokéves hagyományt folytatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat azzal, hogy az augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen rangos megyei elismeréseket is átadtak. Ezúttal az árpási Szent Jakab apostol plébániatemplom adott helyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat,  valamint Árpás és Mórichida Községek Önkormányzata közös ünnepi programjának, melynek keretében dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyújtotta át az elismeréseket az arra érdemeseknek.

Tovább

Augusztus 20-a államalapító királyunk és az új kenyér ünnepe alkalmából ünnepi megemléákezést és ökumenikus istentiszteleltet tartottak Téten 2011. auguszts 19-én. A kenyérszentelést megelőzően ünnepi beszédet mondott Kara Ákos országgyűlési képviselő.

Tovább

Dunaszeg Község Önkormányzata és az Egyházközség Szent István napi megemlékezést tartott a Mária barlangnál 2011. augusztus 20-án.

Tovább