Győrben a Hét Szabad Művészet Szentélye Galériában (Győr, Zrínyi u. 13) nyílik meg február 21-én Erdélyi Károly festőművész kiállítása.

Tovább

A panelprogram keretében Marcalváros több épületében összesen mintegy ötszáz lakás energetikai korszerűsítése készült el.

Tovább

A felsőoktatás átalakításával a kormány növelni szeretné a műszaki és természettudományos területeken az ország versenyképességét, valamint célja az is, hogy minden tehetséges fiatal helyet találjon magának a felsőoktatásban – jelentette ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrási miniszter kedden Győrben, a Start a diplomáért konzultációs programot megnyitó sajtótájékoztatón.

Tovább

Az Egyetemes Béke Szövetsége győri szervezete február 18-án tartja meg a "Mennyire értékes egy ember?" című előadását a Rába Hotel Rába termében.

Tovább

Ez évi első ülését február 17-én tartja a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés. A napirendi pontok között több „hagyományos” is szerepel, így tárgyalnak a megyei önkormányzat 2011. évi költségvetésének módosításáról, az évközi központi pótelőirányzatokról, azok változásairól. Tárgyalja és várhatóan el is fogadja a közgyűlés a megyei önkormányzat 2012. évi költségvetését. A korábbi évekhez képest változás azonban az, hogy ebben az évben már nem két fordulóban döntenek a megyei büdzséről, hanem ú.n. egyfordulós tárgyalással fogadják el azt.

Tovább

Az új, európai uniós fiskális paktum minden pontja elfogadható Magyarország számára a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt, az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapján azt is mondta, a parlament feladata megküzdeni a magyar emberekért akkor is, ha ez más országok véleményével vagy érdekeivel ütközik. Hangsúlyozta ugyanakkor: törekedni kell a megegyezésre.

Tovább

Indulhat a téti kistérségben a közfoglalkoztatási mintaprogram, amely két üzemben kétszáznál is több embernek biztosít munkát - mondta el hétfői sajtóbeszélgetésén Kara Ákos (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke.

Tovább

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik ma az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, a miniszterelnök várhatóan az európai uniós csúcstalálkozókról, valamint a tavaszi feladatokról számol be a képviselőknek. A parlament ezt követően akár már ma határozhat a készülő új európai gazdasági együttműködéshez csatlakozásról, de emellett korlátozhatja a dohánytermékek kiskereskedelmét is.

Tovább

A gépipari kis cégeknél kialakult betöltetlen álláshelyek gondjára, a fémipari szakemberek hiányára megoldást jelenthet a rokonszakmákkal rendelkező helyiek átképezése.

Tovább

A kormány kész küzdeni, ha kell, de megegyezi is, ha az ország érdeke megkívánja - jelentette ki Orbán Viktor tizennegyedik évértékelőjében kedden. A Millenárison tartott beszédében a miniszterelnök azt mondta: kormánya vállalkozásának első szakasza lezárult, Magyarország új alapokon áll.

 

 


Tovább