A foglalkoztatottság nő, a munkanélküliségi ráta ezzel arányosan csökken - nyilatkozta Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő, a parlament foglalkoztatási bizottságának alelnöke a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorában.

Tovább

Április 28-án került megrendezésre a XX Területi Majorette Verseny a nyúli iskola tornatermében.

Tovább

Országos szakmai emlékversennyel és jubileumi ünnepséggel ünnepli fennálásának 65 éves évfordulóját a Csermajori Tejipari Szakközépiskola. A most a Győr-Moson-Sopron Megyei Általános Művelődési Központ keretein belül működő élelmiszeripari szakközépiskola egy három napos rendezvénysorozattal ünnepli a 65 éves jubileumát, 2012 április 26-27-28-án.

Tovább

Thomas Sigi, az AUDI AG személy- és szociális ügyekért feleős igazgatótanácsi tagja tart előadást Győrben a Széchenyi István Egyetem VIP-termében május 2-án (szerdán) "humántőke - a versenyelőnyt meghatározó tényező a jövőben" cimmel.

 

 

Tovább

Immár 22. alkalommal kerül megrendezésre az azóta nemzetközivé vált május elsejei halászléfőző verseny Véneken.

Tovább

2012. április 26-án Abda Község Önkormányzata a „Közigazgatási reform Magyarországon 2012" - Változások az önkormányzati rendszerben címmel rendezett konferenciát.

Tovább

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium balett növendékei a tánc világnapja alkalmából április 27-én 17.00 órakor a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban gálaműsort adnak.

Tovább

Országos szakmai emlékversennyel és jubileumi ünnepséggel ünnepli fennálásának 65 éves évfordulóját a Csermajori Tejipari Szakközépiskola.

Tovább

A Méhecske Közhasznú Alapítványt eddig leginkább a fogyatékkal élők sportsikerei kapcsán ismerhettük meg, 2012 április 25.-én a "családbarát közgondolkozás népszerűsítése, a generációk a jövőért " cimmel tartottak konferenciát a megyeháza dísztermében.

Tovább

Szép Magyar Beszéd verseny Győrött

Az idén 47. alkalommal került sor a Szép magyar beszéd verseny megrendezésére. A döntő feltételeinek biztosítását most is a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kazinczy Ferenc Gimnázium vállalta magára Győrött (2012. április 20-22.).
A Kazinczyról elnevezett versenyt Péchy Blanka színművésznő 1960-ban tett alapítványa indította útjára. A döntőben mindig csak azok a középiskolások vehetnek részt, akik a korábbi években még nem nyerték el a Kazinczy-díjat.
Nagy örömünkre szolgált, hogy ebben a tanévben is sikerült a győri Kazinczy Gimnázium tanulóinak - Kis Virág (10. A) és Nagy Flóra (11. F) – Kazinczy-érmet nyerniük. Felkészítő tanáruk Bayerné Nagy Anna volt.

Gratulálunk nekik!

Tovább