A kormány kész küzdeni, ha kell, de megegyezi is, ha az ország érdeke megkívánja - jelentette ki Orbán Viktor tizennegyedik évértékelőjében kedden. A Millenárison tartott beszédében a miniszterelnök azt mondta: kormánya vállalkozásának első szakasza lezárult, Magyarország új alapokon áll.

 

 


Tovább

Szepes Gyula Németországban élő festő, grafikus és szobrász kiállítása nyílik meg február 3-án Sopronban a Lábasházban (Sopron, Orsolya tér 5) 17 órakor.

Tovább

Gönyű és Nagyszentjános települések szennyvízcsatornázása, az összegyűjtött szennyvizek átvezetése a győri szennyvíztisztító telepre című projekt ünnepélyes megnyitóját tartották a nagyszentjánosi polgármesteri hivatalban.

Tovább

Orbán Viktor az idén is elfogadta a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérését, és február 7-én évértékelő beszédet mond - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hétfőn. Ez lesz Orbán Viktor tizennegyedik értékelője.

 

 


Tovább

Megnyílik Győr és a győri kistérség új Látogatóközpontja. A Baross úti épület ünnepélyes avatóját kedden délután 14 órakor tartják.

Tovább

Rekultiválják a felhagyott hulladéklerakót uniós támogatással a ma már szelektív hulladékgyűjtési rendszert működtető Veszprémvarsányban - mondta Németh Csaba független polgármester.

 

 


Tovább

Az óvodaépület szigetelését, leromlott állagú részeinek energiatakarékosságot szolgáló felújítását a pályázaton nyert több mint tizenegymillió forintos minisztériumi támogatás révén oldhatják meg Koroncón.

Tovább

108 pályázat kapott támogató döntést az Új Széchenyi Terv keretében a nyugat-dunántúli regionális operatív programon keresztül. A friss nyertesek között 79 projekt telephelyfejlesztésre közel 3,7 milliárd forintot, 23 projekt turisztikai szolgáltatások fejlesztésére 1,5 milliárd forintot kapott. 6 beruházás keretében rekultiváció valósulhat meg összesen 221 millió forintból. Az 50 db nyertes Győr-Moson-Sopron  megyei projekt 2,8 milliárd Ft uniós támogatást nyert el. Mindez egy csütörtöki, győri sajtótájékoztatón hangzott el, ahol dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlésyei közgyűlés elnöke és Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője az egy éves Új Széchenyi Terv (ÚSZT) legújabb nyertes pályázatairól (turisztikai szolgáltatások fejlesztése, telephelyfejlesztés és rekultiváció), valamint az ÚSZT aktualitásairól esett szó, különös tekintettel a Győr-Moson-Sopron megyei vonatkozásokra. A rendezvényre- dr. Szakács Imre javaslatára meghívást kaptak olyan személyek is, akik egy-egy nyertes céget, önkormányzatot képviselnek, így első kézből tudtak beszámolni tapasztalataikról, nyertes pályázatukról.

Tovább

Jelentős új munkahelyteremtő beruházás fejeződőtt be Győrben, az Európai Unios támogatással megvalósult ipartelepítési beruházás projektzáró rendezvénye január 26-án 14.30-kor a győri Rozgonyi utcában kezdődik.

Tovább

A megye sikeres nagy és középvállalkozói találkoztak egymással január 19-én Pannonhalmán a Viator Apátsági Étteremben, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt 2012-es megyei évnyitóján megjelent több tucat cég számára a regionális együttműködés erősítésének fontosságát hangsúlyozták a rendezvényen felszólalók.

Tovább