Győrben a Hét Szabad Művészet Szentélye Galériában (Győr, Zrínyi u. 13) nyílik meg április 2-án Vágóné Dr. Iván Katalin festőművész kiállítása.

A kiállítást megnyitja 15 órakor Baky Péter festőművész, köszöntőt mond dr. Tamás László János.

Tovább

A koroncói II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hagyományaihoz hívon 2012-ben is megtartotta a Rákóczi napot. A rendezvényre március 29-30-án került sor, mely fontos esemény volt az iskola életében, hiszen ekkor ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját. A rendezvényen részt vett Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője.

 

Tovább

Szombaton az egész napot átfogó kultúrális programok várták a hatodik alkalommal rendezett Csikvándi Forraltbor Fesztiválra érkezőket.

Tovább

A településen az utóbbi évek legnagyobb fejlesztése volt az egészségügyi centrum kialakítása, amelyet szombaton adtak át: ehhez jelentősebb önerő is szükségeltetett.

2012. március 31-én adták át Dunaszegen az új egészségügyi központot.  .
Az ünnepségen Babos Attila polgármester ismertette a projektet, Széles Sándor kormánymegbízott ünnepi beszédet mondott, majd Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket.
Tenger Szilárd plébános megáldotta az új épületet.
Az ünnepséget színesítette az általános iskola tanulóinak furulya előadása, valamint a Szent Cecília Kórus éneA településen az utóbbi évek legnagyobb fejlesztése volt az egészségügyi centrum kialakítása, amelyet szombaton adtak át: ehhez jelentősebb önerő is szükségeltetett.

 

 

Tovább

A projekt átfogó célja a pannonhalmi kistérségben az érintett települések diákjai számára a XXI. századi, minőségi oktatás körülményeinek megteremtése, az egyenlő esélyek biztosítása.

Tovább

Újabb Széchenyi Terv támogatásával induló projekt indult Győrben.

Tovább

Csikvándon nem a közterületek, csatornák tisztítását végzik a közmunkások, hanem zöldségeket termelnek. E kis falu más tekintetben is példát mutat. A Kisalföld csütörtöki lapszámámában megjelent írás a megyei tapasztalatokra, problémákra is kitér.

Tovább

Rekordszámú résztvevővel rendezték meg az idei Disputa napot a győri Szent-Györgyi Albert Szakképző Iskolában, ahol a csornai Hunyadi János Gimnázium diákjai vitték el a pálmát az érvek és ellenérvek ütköztetésében.

Tovább

Az Audi Hungaria Motor Kft. és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 2012. március 29-én, csütörtök 15 órakor tartják a „Szimbiózisban a régiónkkal - Piacközeli kutatási és oktatási kapacitások” projekt ünnepélyes nyitórendezvényét.

Tovább

Március 24.-én került bemutásra a Regös Táncműhely "Ládafia" című előadása

Tovább