2012 május 25-27 között kerül megrendezésre a hagyományos Szentmiklósi napok rendezvénysorozata Fertőszentmiklóson.

A rendezvény 25-én 17.00 órakor a fesztivál ünnepélyes megnyitásával veszi kezdetét, Horváth Tibor polgármester beszédét követően a polgármesteri Hivatal kiállítótermében a "Múltunk öröksége" elnevezésű tárlat lesz megtekinthető.

A program 20.00 órátóltól koncertekkel folytatódik.

Tovább

Kunsziget Község Önkénte Tűzoltó Egyesülete és Kunsziget Község önkormányzata május 26-án rendezi meg az I. fokozatú tűzoltóversenyét.

Tovább

Kunsziget is versenybe száll a 2012. évi Falumegújítási Díjért. Az elbírálás során különböző feltételeknek kell megfelelni, amelyek magukba foglalják a környezeti, építészeti, gazdasági, szociális és kulturális területeket. Kunsziget harmadik alkalommal vesz részt a Magyarországi Falumegújító Díj című pályázaton, amelyen mindhárom alkalommal kiváló helyezést ért el. A nemzetközi zsűri május 23-án tett látogatást a településen.

Tovább

"Óraműpontossággal" halad a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fejlesztésének kivitelezése - mondta a fővállalkozó konzorcium vezetője a nyolcmilliárd forintos munkálatokról a bokrétaünnepségen.

Tovább

Május 26-án kerül megrendezésre Dunaszegen a község Gyermek- és Falunapi ünnepsége.

Tovább

Május 26-27-én kerül megrendezésre a Nagyszentjánosi "Nagy Antal" fogathajtó Emlékverseny.

Tovább

Május 19-én ünnepség keretében adták át Nyalkán a felújított Művelődési Házat, valamint a Milleniumi Parkot.

Kara Ákos országgyűlési képviselő ünnepi beszédét követően díszpolgári cím és Nyalkáért érdemérem átadására került sor.

Tovább

Kunsziget Község Önkormányzata, mint a versenyben Magyarországot képvíselő település május 23-án hív minden érdeklődőt a  nemzetközi zsűri fogadására, a falu bemutatására.

Tovább

Polgármesteri találkozó színhelye volt a Börcsi Polgármesteri Hivatal, Abda, Börcs, Ikrény, Rábapatona, Koroncó, Enese, Öttevény, Kunsziget, Mosonszentmiklós, Lébény, Mecsér első embere ült le a konzultációra. Kara Ákos parlamenti képviselőt mint a konzultáció témaköreinek szakértőjét hívták meg a rendezvényre.

Tovább

A Széchenyi István Egyetem szenátusi termében megtartott kihelyezett bizottsági ülés előtt Kara Ákos, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke kérdésünkre elmondta, kezdeményezésére az ülésen olyan napirendi pontok szerepelnek, amelyek kifejezetten érintik a győri gazdasági térséget.

Tovább