Gyakorlatilag minden reggeli és délutáni járat megmarad április 15. után is a győr–veszprémi vasútvonalon. A politikai és civil lobbinak sikerült – az országban egyedüliként a bakonyi vonatnál – elérnie, hogy a márciusban kiszivárgott tervezet helyett egy másikat fogadjon el a minisztérium.

Tovább

Orbán Viktor kormányfő a Magyar Európai Üzleti Tanács vezetőivel folytatott megbeszélést a Miniszterelnökségen. A találkozón elhangzottakról Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője és Kerekes László, a Magyar Európai Üzleti Tanács vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit. A miniszterelnök világossá tette, hogy minden egyes gazdaságpolitikai intézkedés abba az irányba mutat, hogy hazánkat Európa legversenyképesebb termelési központjává tegyük – fogalmazott Szijjártó Péter.

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése felhívást tesz közzé a 2012. évi elismeréseinek - megyei kitüntető cím és a megyei kitüntető díjak – javaslattételére. A felhívás teljes szövege, a részletes tudnivalók és a benyújtáshoz szükséges adatlap (letölthető formában) megtalálható itt , illetve átvehető a Megyeháza portáján (Győr, Árpád út 32. ).

Tovább

Több hónapon át tartó szakmai és politikai egyeztetéseket követően az Országgyűlés előtt van a közigazgatási reform egyik legfontosabb állomását jelentő törvényjavaslat. Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter benyújtotta a járások kialakításával összefüggő törvényjavaslat-csomagot, amely közel száz - köztük a fővárosi és területi (így a Győr-Moson-Sopron megyei) kormányhivatalok kialakításával és területi integrációval összefüggő - törvény módosítását tartalmazza. A tervezet részletezi mindazon, törvényben rögzített hatásköröket is, amelyek a járási hivatalokhoz kerülnek.

Tovább

Meghaladta a nyolcezret az Audi Hungaria Motor Kft. létszáma – közölte az autóipari vállalkozás. Január óta hatszáz új munkatársat vettek fel – tájékoztattak, emlékeztetve arra, hogy a hétezres határt hét hónappal ezelőtt lépték át. Az új győri üzem 2013-as megnyitásáig összesen 2.100-zal bővül az álláshelyek száma. A tájékoztatás szerint tavaly összesen 1.450-nel bővült a létszám, 2012-ben pedig még több száz munkatárs felvételét tervezik. Az új járműgyár jelenleg mintegy 900 munkatársat foglalkoztat, őket a vállalat projekt-és oktatóközpontjában képzik. Többen 3-6 hónapos képzésen vesznek részt az Audi németországi telephelyein, Ingolstadtban és Neckarsulmban. Az Audi Hungariához naponta több mint 100 pályázat érkezik.

Tovább

2012.ápr. 04. Állásbörze Győrben

Április 4-én állásbörze kerül megrendezésre a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetében.

Tovább

 

Megjelent az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatásról, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások igénybevételéről szóló rendelet.
A termelők a rendelet hatályba lépésétől kezdődően május 15-ig adhatják be a SAPS, valamint a termeléshez kötött jogcímeknél a top up támogatási kérelmüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A gazdák valamennyi területalapú támogatási igényüket egyszerre és elektronikusan nyújthatják be az ügyfélkapun át a 2009-től bevezetett egységes kérelem rendszerén keresztül. Fontos, hogy a kérelem módosítása - az önellenőrzés -, 2012. június 9-ig lehetséges.
Egyes termeléshez kötött támogatásokhoz a kérelmeket az MVH honlapján közzétett nyomtatványokon kell a hivatalhoz benyújtani a rendeletben meghatározott időszakban.
A rendeletben szereplő támogatások nemcsak a versenyhátrány részbeni ellentételezését szolgálják, hanem 180 ezer gazdálkodót segítenek mezőgazdasági termelésük fenntartásában, ezáltal hozzájárulnak a vidék népességmegtartó szerepének megőrzéséhez is.
A Magyarországra érkező uniós közvetlen támogatások fokozatosan érik el a régi tagállamok támogatottsági szintjét. A magyar gazdák 2011-ben a területalapú támogatások 80%-át kapták a Közösségtől, 2012-ben ez az összeg 90%-ra nő. Magyarország SAPS támogatási szintje 2013-ra éri el a hazánk számára megítélt támogatás 100%-át.
A rendelet április 3-tól hatályos.
(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Megjelent az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatásról, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások igénybevételéről szóló rendelet.

 

 

Tovább

Szalai Piroska munkája lesz, hogy azonosítsa a nők foglalkoztatásának bővítése előtt álló akadályokat, és programokat dolgozzon ki a helyzet megoldása érdekében. A miniszteri biztos kedden, a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón mutatkozott be.

Tovább

A tornán fiú és lány focicsapatok mérik össze tudásukat április 4-én Kunszigeten a tornacsarnokban, a kupa Kunsziget első szabadon választott polgármestere, Tilai Lajos tiszteletére kerül megrendezésre.

Tovább

2012.ápr. 02. Lemondott Schmitt Pál

Lemondott államfői hivataláról Schmitt Pál köztársasági elnök; az államfő ezt hétfőn jelentette be az Országgyűlésben, napirend előtt. Döntését azzal magyarázta, plágiumügye megosztja a nemzetet, noha államfőként annak egységét kell kifejeznie. Ugyanakkor etikátlannak és jogszerűtlennek minősítette, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta doktori címét, mondván, hogy ezt csak bíróság tehette volna meg. Az eseményen készült képeink itt megtekinthetők.

Tovább