Április 14-én 15.30-kor indul a II. Kisbajcsi Tavaszi Fesztivál, a Vörsmarty Mihály Általános Iskolában (Kisbajcs, Arany J. u. 20) megrendezésre kerülő rendezvényen a házigazda Kisbajcsi Énekegyüttesen túl fellépnek a térség (Nagybajcs, Győr, Kimle, Dunaradvány, Győr, Csilizradvány, Vámosszabadi) énekkarai , a programot közös nótázás, mulatozás zárja majd.

Tovább

Újraindításának 20 éves évfordulója alkalmával rendezett ünnepséget a Pétery Sándor Evangélikus Oktatási Központ.

Tovább

Körforgalmi csomópont építését kezdték meg a 82-es főúton Nyúl községben, a több mint 200 millió forintos beruházás a tervek szerint a balatoni főszezonra elkészül.

Tovább

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre Győrben a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár, az április 13-án megrendezésre kerülő kiállítás helyszíne a Széchényi István Egyetem Új Tudástér, Aulája.

Tovább

Az Országgyűlés mai ülésén kezdődik általános vita a járások kialakításával összefüggő változtatásokról; Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter előterjesztése alapján az egyes jegyzői hatáskörbe tartozó feladatok, az okmányirodák és az ügyfélszolgálati kirendeltségek kerülnének a járási hivatalokhoz.

Tovább

A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Területfejlesztési Bizottságának ülése lesz április 16-án (hétfőn), a Győr-Szol Igazgatási Épületében 14-órakor kezdődő tanácskozáson a Bolgányi híd felújítása, a települések 3 oldalú ismertő tábláinak felújítása, illetve egyéb aktuális kérdések kerülnek napirendre.

Tovább

Indul a 21 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiegészítő bérkompenzációs pályázat, amelyen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozása szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez – jelentette be Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Tovább

Az Országgyűlés hétfői ülésén teheti lehetővé foglalkoztatási szövetkezeteket létrehozását a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására, majd az uniós források kifizetésének gyorsítása érdekében rövidítheti a kiemelt beruházások környezetvédelmi engedélyeztetési határidejét. A képviselők a határozathozatalok után, várhatóan a kora esti órákban kezdhetik tárgyalni a kormány egészségügyi újjászervezésről szóló előterjesztését.

Tovább

 Április 11-én szerdán 17-órai kezdéssel a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár olvasótermében Költészet Napi rendezvényt tartanak. A rendezvényen felkért olvasók olvassák fel nekik kedves verseiket.

A könyvár szerettel hív minden érdeklődőt.

Tovább

A miniszterelnök az Új Ember katolikus hetilapnak adott húsvéti interjújában többek között Európa keresztény gyökereiről, jövőjéről beszélt. Hangsúlyozta: “a magyar ügy nem véletlenül vált ki számos országban rokonszenvet”. Arról van szó ugyanis, hogy mi lesz a nemzetállamok sorsa az Európai Unióban, megmarad-e a szuverenitásuk lényegi kérdésekben.

Tovább