Továbbra is az emberekkel együtt kívánunk kormányozni - fogalmazott Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az Új Nemzeti Konzultációról szóló szerdai sajtótájékoztatóján.

Tovább

Elkészült az új földtörvény vitaanyaga, amely mától elérhető a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján. A termőföld az ország kiemelkedően fontos erőforrása, nemzeti vagyona, éppen ezért a koncepció a föld védelme érdekében született.

Tovább

A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás 2012. május 31-én (csütörtök) 9.00 órakor társulási ülést tart Pannonhalmán a Kistérségi Irodában.

Tovább

A miniszterelnök közlése szerint a célok tekintetében nem változik a kormányzás a következő két évben: értékteremtő munkára és méltányos tehermegosztásra van szükség. Ugyanakkor már nem az lesz a feladat, hogy az átalakításokat, átszervezéseket megtervezzék és végrehajtsák, hanem az, hogy befejezzék, lezárják ezeket - mondta Orbán Viktor a Délmagyarország című napilapnak.

Tovább

Kara Ákos országgyűlési képviselő a keddi parlamenti ülésen napirend utáni felszólalásában emlékezett meg az első magyar biztosítótársaság alapító atyjáról, báró Kisteleki Lévay Henrikről, akinek tiszteletére 2012 áprilisában Győrújbaráton szobrot avattak.

Tovább

A térségünk munkaerőpiaci versenyképességét javító projekt zárul ma a győri Széchenyi István Egyetemen. Dr. Szekeres Tamás rektor köszöntője után Kara Ákos, a Magyar Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága alelnöke és dr. Filep Bálint projektmenedzser tart nyitó előadást.

Tovább

Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője és Király Péter polgármester avatta fel Öttevény új játszóterét. A közel 10 millió forintos beruházás hazai és uniós forrásból készült el.

Tovább

Május 26-27-én kétnapos ünnepségsorozat zajlott Győrasszonyfán. A rendezvényen képviseltették magukat a község testvértelepülései Felbár (Szlovákia), Marghita (Románia), Temerin (Szerbia). Első napon labdarúgómérközések, közös kirándulás, a négy település önkormányzati képviselőinek tanácskozása szerepelt a programban. Másnap az ökumenikus istentiszteletet követően került sor a Trianoni emlékmű felavatására.

Tovább

2012 május 25-27 között kerül megrendezésre a hagyományos Szentmiklósi napok rendezvénysorozata Fertőszentmiklóson.

Vasárnap 27-én 09.15- A magyar hősök napja, ünnepi szentmise a Szeredi Kápolnánál.

14.00- Egyesületi és baráti főzés, jurtaállítás és íjjászverseny, fertőszentmiklós város Fúvószenekara, Krainfox Néptánccsoport és táncház.

17.00- Baranta bemutató

18.00- Lóbarátok Köre Egyesület Kapuvári Lovasbandérium lovasbemutatója

20.00- Club7, sztárvendégek. Tóth Gabi és Kaczor Feri

Tovább

2012 május 25-27 között kerül megrendezésre a hagyományos Szentmiklósi napok rendezvénysorozata Fertőszentmiklóson.

Szombaton 26-án 07.00 órakor horgászversennyel indul a fesztivál és tart az esti Kocsis Tibor koncertig.

Tovább