A Megyei Pedagógiai Intézet által meghírdetett Timaffy László megyei néprajzversenyt 2012 április 19-én 9 órától tartják a Kertvárosi Közoktatási Főigazgatóság. ÁMK Bezerédj- kastélyban (Győr-ménfőcsanak, Győri u. 90).

Tovább

Győrújbarát Község Önkormányzata és a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító tisztelettel hív minden érdeklődőt báró Kisteleki Lévay Henrik (az Első Magyar Általános Biztosító Társaság megalapítójának) mellszobrának felavatására.

Tovább

Orbán Viktor Áder Jánost javasolta a Fidesz-frakciónak az államfői posztra - hangzott el Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője és Lázár János, a Fidesz frakcióvezetőjének hétfő esti közös sajtótájékoztatóján.

Tovább

Április 20-án, pénteken délelőtt (9.00 óra) tartja következő ülését a megyei képviselőtestület. A napirendek között 10 előterjesztés szerepel. Beszámoló kerül a képviselők elé a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. évi tevékenységéről, a megyei önkormányzat által 2011. évben végzett belső ellenőrzési tevékenységről, a GYSEV Zrt fejlesztéseiről. Az ún. „zárszámadás” keretében a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2011. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóról, illetve az előző évi pénzmaradvány elszámolásáról, felosztásáról döntenek a megyei testület tagjai.

Tovább

Hétfő este ismerteti az új államfő személyére vonatkozó javaslatát Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök a Fidesz-KDNP-frakciószövetséggel.

Tovább

A parlament e heti kétnapos ülése során dönthet az országgyűlésről szóló új sarkalatos törvényjavaslatról és a nemzetiségek napjáról is. Emellett napirenden lesz a gyermekbarát igazságszolgáltatás, valamint a járások kialakításáról szóló javaslat is. A Ház kedden öt órás vitát tart az állambiztonsági múlt feltárásáról.

Tovább

Győr és Veszprém között az április 15-i menetrendváltozás után is megmaradhatnak a legkihasználtabb vonatok.

Tovább

2012.ápr. 15. SZE Napok 2012

A Széchenyi István Egyetem Halgatói Önkormányzata és a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület április 15-18 között rendezi meg szokásos évi programsorozatát. A háromnapos rendezvényen versenyek, sportvetélkedők éppúgy megtalálhatóak mint koncertek (többek kközt Magna Cum Laude, Sub Bass Monster, Muri Enikő), fellép még Hatházi László a dumaszínház előadója. Magyar rekord fellálítási kísérlet is indul 16-án, 24-órás palacsintasütésből.

Tovább

Immár 16. alkalommal kerül megrendezésre Győrben a Zichy-palotában a baba és játékkiállítás.

 

Tovább

Módosítaná a szakképzési törvényt Matolcsy György, így szeptember elsejétől a kilencedik évfolyamon is lehetne majd tanulószerződést kötni, ezzel kiterjesztve a gyakorlati képzést a szakiskolákban

Tovább