A területi közigazgatás átalakításának egyik legfontosabb állomásához érkezett azzal, hogy az Országgyűlés döntésével megszületett a törvényi szabályozás a járási hivatalok kialakításáról. A több száz éves múltra visszatekintő járási rendszert 1983-ban szüntetették meg, így harminc év után, de új szervezeti rendben és új céllal 2013. január 1-jével ismét létrejönnek a magyar közigazgatás egykor szerves egységét képező járások.

Tovább

Az ünnepi könyvhét alkalmával szervezett író-olvasó találkozót Szakonyi Károly Kossuth díjas íróval a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár. A találkozó június 6. (szerda) 17.00 órakor a megyei könyvtár olvasótermébe (Győr, Baross G. u. 4) kerül megrendezésre, az íróval Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna beszélget.

 

Tovább

Kara Ákos országgyűlési képviselő megbeszélést folytatott Szalai Piroskával a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztossal a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárságon.

Tovább

30-éves a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium, ennek alkalmával ünnepi vizsgakoncert és kiállítás nyílik június 4-én a Győri Nemzeti Színházban.

Tovább

Június 4-én 17.00 órakor Veszprémvarsány Önkormányzat pedagógus-napi ünnepséget tart, a rendezvény az önkormányzat házasságkötő termében kerül megrendezésre.

Tovább

Június 3-án megemlékezést tartottak a háborús áldozatokra Écsen, 9_30 órakor szentmisével kezdődött a rendezvény, majd közös kivonulás az emlékműhöz ahol ünnepi megemlékezés keretében koszorúzták meg hősi emlékművet.

Ünnepi beszédet Mondovics László polgármester mondott.

A program a Polgármesteri Hivatalban állófogadással, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Tovább

Az Országgyűlés 2010. évi döntésével június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította (http://nemzetiosszetartozas.kormany.hu/custom/non/torveny.html). 91 éve ezen a napon írták alá az I. világháború győztes hatalmai Magyarország képviselőivel a versailles-i Nagy Trianon kastélyban a háborút lezáró magyar békeszerződést. Az egy éve törvénybe iktatott emléknap a világ magyarjainak összetartozását fejezi ki.

Tovább

Pünkösdzáró vigasságokat tartottak június 2-án szombaton a mezőörsi Magyar Műhely ÁMK Általános Iskola és Gimnáziumban.

Tovább

2012.jún. 01. Falunap Tényőn

Június 2-án Tényőn a Sportpálya melletti téren lesz megtartva a falunap.

Tovább

Orbán Viktor szerint az elmúlt ezer év azt bizonyítja, hogy a magyar nemzet győztes nemzet, Magyarország győztes ország, és "az elmúlt két év kormányzása ennek a ténynek a nyílt bevallására épült". A miniszterelnök a kormánya elmúlt két évét értékelő csütörtöki budapesti konferencián közölte: szerinte sikeres két esztendőt tudhatnak maguk mögött, továbbá kitért arra is, hogy el kell utasítani az EU által javasolt válságkezelést, ám ezt a diplomácia "táncrendje" miatt úgy kell előadni, "mintha barátkozni szeretnénk".

Tovább