A Szent Márton Nyugdíjas Otthon lakói és helyi idősek klubja tagjainak közös ünnepségét tartották tegnap Pannonhalmán. Ebben az esztendőben 20 éves az otthon.

Tovább

Hosszú évek és sokak kitartó küzdelmének köszönhetően ma ünnepélyesen is átadták a pannonhalmi kistérségben szolgálatot teljesítő mentő esetkocsit. Köszönet mindenkinek, akinek ebben szerepe volt-hangzott el a mai ünnepségen.

Tovább

Az Öttevényi Polgári és Nyugdíjas Egyesület szervezésében a Forrás Színház, Bánffy György rendezésében mutatta be szombaton a Csendtől a szóig című darabját az öttevényi római katolikus templomban.

 

Tovább

"Korszerű könyvtári szolgáltatások infrastruktúra fejlesztése a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban" (TIOP-1.2.3-09/1-2009-0020) A Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár tisztelettel meghívja Önt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretén belül a "Korszerű könyvtári szolgáltatások infrastruktúra fejlesztése a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban" című projekt nyilvános projektindító rendezvényére.

Tovább

2010.márc. 08. Sokoró Kupa Téten

Kilencedik alkalommal rendezték meg Téten a Sokoró Kupát.

Tovább

2010.márc. 06. Wass Albert est Nyúlon

Wass Albert életművét bemutató előadásra várják az érdeklődőket 2010. március 7-én, vasárnap 16.00 órai kezdettel a nyúli  római katolikus  templomba (Jókai u. 4.). A „Silentium – a csendtől a szóig” című kulturális programot Bánffy György, Kossuth-, Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész szerkesztette és rendezte. előadják: Ács Tamás és Papp Attila (Forrás Színház).  A rendezvény fő támogatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, védnöke Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke. Az előadásra a belépés ingyenes.

Tovább

Wass Albert életművét bemutató előadásra várják az érdeklődőket 2010. március 6-án, szombaton 17.00 órai kezdettel az öttevényi  római katolikus  templomba (Fő u. 120.). A „Silentium – a csendtől a szóig” című kulturális programot Bánffy György, Kossuth-, Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész szerkesztette és rendezte. előadják: Ács Tamás és Papp Attila (Forrás Színház).  A rendezvény fő támogatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, védnöke Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke. Az előadásra a belépés ingyenes.

Tovább

Óvodapedagógiai szakmai napot tartottak a Megyeházán. A rendezvény résztvevőit Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. Napirenden az óvodai nevelés átdolgozása szerepelt.

Tovább

A megyei képviselő-testület február 26-i ülésén 29 igen, 1 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta a megyei önkormányzat 2010. évi költségvetését, melynek értelmében a megyei önkormányzat 2010. évi költségvetési bevételét 19,018 milliárd forintban, hiányát 1,615 milliárd forintban (1,31 milliárd Ft működési hitel és 0,3 milliárd Ft fejlesztési hitel) határozta meg. A 2010. évi költségvetési kiadások összege 20,144 milliárd Ft, amit finanszírozási célú kiadásként 0,49 milliárd Ft-os működési célú hiteltörlesztés egészít ki. Ennek megfelelően a bevételi és a kiadási főösszeget 20,634 milliárd – 20,634 milliárd forintban határozták meg.

Tovább

2010.febr. 25. Wass Albert est Téten

Wass Albert életművét bemutató előadásra várják az érdeklődőket 2010. február 26-án, pénteken 17.00 órai kezdettel a téti evangélikus templomba (Fő u. 23./A). A „Silentium – a csendtől a szóig” című kulturális programot Bánffy György, Kossuth-, Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész szerkesztette és rendezte. előadják: Ács Tamás és Papp Attila (Forrás Színház).  A rendezvény fő támogatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, védnöke Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke. Az előadásra a belépés ingyenes.

Tovább