A fideszes Kara Ákos az értékteremtő munka és a vállalkozás szabadságának fontosságát hangsúlyozta, mint mondta, a javaslat mindkét alapjog érvényesítését elősegíti. Hozzátette: a szabályozás a szociális konzultáció eredményére alapozva tartalmazza a védett kor intézményét és családbarát intézkedéseket is.

Tovább

A nehéz helyzetbe került Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum Nonprofit Kft. finanszírozásáról egyeztettek fideszes országgyűlési képviselők Soltész Miklóssal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárával, és megállapodtak arról, hogy a cég jövőre 290 millió forintot kap a működéséhez – számolt be Bóka István országgyűlési képviselő (Fidesz) az MTI-nek kedden.

Tovább

A győri Audinál foglalkoztatottak száma szeptemberben elérte a 7.390 főt. A jelenleg is zajló fejlesztéseknek köszönhetően a beharangozott 2.100-ból jövőre több mint 900 új munkahely létesül.

Tovább

A Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. három évig tartó 2,5 milliárd forint összértékű beruházása – amelynek keretében sor került a nagyszentjánosi, miklósmajori és baloghtagi szarvasmarha, tejelőtehén telepek korszerűsítésére - 50%-a állami támogatásból valósult meg.

Tovább

A nyúli önkormányzat 160 millió forintból valósította meg a Sárkánylyuk-vízmosásrendszer vízrendezését.

Tovább

Közel 90 millió vissza nem nem térítendő támogatást nyert bölcsőde kialakítására Győrújbarát.

Tovább

A múlt hónap végén 10.465-en voltak állás nélkül a megyében, 300-zal kevesebben, mint augusztusban – derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tegnap közzétett statisztikájából.

 

Tovább

Csütörtökön megnyílt az Audi Projekt-és Oktatóközpontja Győrben. Az ünnepségen részt vett Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja is.

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata - az eddigi hagyományoknak megfelelően – ebben az évben is méltó módon kíván emlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire. Célunk az, hogy az 55 évvel ezelőtti sorsfordító napoknak méltó emléket állítsunk, hiszen köztudott, hogy megyénk településein különösen meghatározó események zajlottak ’56 őszén. A megemlékezésre 2011. október 21-én (pénteken) 17.00 órától kerül sor Téten, a megyei és a városi önkormányzat közös ünnepsége keretében.

Tovább

A Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága Xántus János Múzeuma tisztelettel invitál minden érdeklődőt a Madách Gyűjtemény anyagából rendezett új állandó kiállítás megnyitójára: 2011. november 3. (csütörtök) 15.30 óra Xántus János Múzeum Győr, Széchenyi tér 5. Köszöntőt mond Kara Ákos, országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke. A kiállítást megnyitja dr. Andor Csaba, a Madách Irodalmi Társaság alapítója és elnöke.

Tovább