Az óvodaépület szigetelését, leromlott állagú részeinek energiatakarékosságot szolgáló felújítását a pályázaton nyert több mint tizenegymillió forintos minisztériumi támogatás révén oldhatják meg Koroncón.

Tovább

108 pályázat kapott támogató döntést az Új Széchenyi Terv keretében a nyugat-dunántúli regionális operatív programon keresztül. A friss nyertesek között 79 projekt telephelyfejlesztésre közel 3,7 milliárd forintot, 23 projekt turisztikai szolgáltatások fejlesztésére 1,5 milliárd forintot kapott. 6 beruházás keretében rekultiváció valósulhat meg összesen 221 millió forintból. Az 50 db nyertes Győr-Moson-Sopron  megyei projekt 2,8 milliárd Ft uniós támogatást nyert el. Mindez egy csütörtöki, győri sajtótájékoztatón hangzott el, ahol dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlésyei közgyűlés elnöke és Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője az egy éves Új Széchenyi Terv (ÚSZT) legújabb nyertes pályázatairól (turisztikai szolgáltatások fejlesztése, telephelyfejlesztés és rekultiváció), valamint az ÚSZT aktualitásairól esett szó, különös tekintettel a Győr-Moson-Sopron megyei vonatkozásokra. A rendezvényre- dr. Szakács Imre javaslatára meghívást kaptak olyan személyek is, akik egy-egy nyertes céget, önkormányzatot képviselnek, így első kézből tudtak beszámolni tapasztalataikról, nyertes pályázatukról.

Tovább

Jelentős új munkahelyteremtő beruházás fejeződőtt be Győrben, az Európai Unios támogatással megvalósult ipartelepítési beruházás projektzáró rendezvénye január 26-án 14.30-kor a győri Rozgonyi utcában kezdődik.

Tovább

A megye sikeres nagy és középvállalkozói találkoztak egymással január 19-én Pannonhalmán a Viator Apátsági Étteremben, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt 2012-es megyei évnyitóján megjelent több tucat cég számára a regionális együttműködés erősítésének fontosságát hangsúlyozták a rendezvényen felszólalók.

Tovább

Kivételes hegyzetbe került a győri Széchenyi István Egyetem, amely a tavalyinál mintegy harminc százalékkal több államilag finanszírozott hallgatót vehet fel az idén - mondta hétfői sajtótéjékoztatóján Szekeres Tamás rektor.

 


Tovább

Január 20-án a magyar kultúra napján 15.00 órától ünnepi rendezvényre kerül sor a Richter Teremben.

Köszöntőt mond, valamint átadja az idei Győr Közművelődéséért valamint a Győr Művészetéért díjakat Borkai Zsolt polgármester.

Tovább

IX Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál kerül megrendezésre Győrben január 20 és február 5 között Győrben a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Tovább

A Vidékfejlesztési Minisztérium széles társadalmi vita után véglegesítette a 2020-ig szóló Nemzeti Vidékstratégiát. A most induló Darányi Ignác Terv a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtásának keretprogramja. A terv a családi gazdaságok fejlesztésének ad elsőbbséget, a monokulturális tömegtermelés helyett a minőségi mezőgazdaságot, környezet-és tájgazdálkodást részesíti előnyben, a vidéki Magyarország egészének megújítására törekszik. Ennek érdekében négy átfogó területről: az agrárgazdaságról, a vidékfejlesztésről, az élelmiszergazdaságról valamint a környezet védelméről határoz meg tennivalókat.

Tovább

A Bezerédj-kastély kiállítótermében január 13-án (péntek) 17 órakor Szél József amatőr faműves - "Favágás"- kicsit másképp, Egy lombfűrész álmai - cimű kiállítását Tanai Péter néprajzkutató nyitja meg.

Tovább

Országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 úgynevezett körzet létrehozását tervezi a Közigazgatási és Igaszságügyi Minisztérium (KIM), amely társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit - tájékoztatta a tárca a kormányzati portálon kedden.

 


Tovább