Az új, európai uniós fiskális paktum minden pontja elfogadható Magyarország számára a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt, az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapján azt is mondta, a parlament feladata megküzdeni a magyar emberekért akkor is, ha ez más országok véleményével vagy érdekeivel ütközik. Hangsúlyozta ugyanakkor: törekedni kell a megegyezésre.

Tovább

Indulhat a téti kistérségben a közfoglalkoztatási mintaprogram, amely két üzemben kétszáznál is több embernek biztosít munkát - mondta el hétfői sajtóbeszélgetésén Kara Ákos (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke.

Tovább

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik ma az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, a miniszterelnök várhatóan az európai uniós csúcstalálkozókról, valamint a tavaszi feladatokról számol be a képviselőknek. A parlament ezt követően akár már ma határozhat a készülő új európai gazdasági együttműködéshez csatlakozásról, de emellett korlátozhatja a dohánytermékek kiskereskedelmét is.

Tovább

A gépipari kis cégeknél kialakult betöltetlen álláshelyek gondjára, a fémipari szakemberek hiányára megoldást jelenthet a rokonszakmákkal rendelkező helyiek átképezése.

Tovább

A kormány kész küzdeni, ha kell, de megegyezi is, ha az ország érdeke megkívánja - jelentette ki Orbán Viktor tizennegyedik évértékelőjében kedden. A Millenárison tartott beszédében a miniszterelnök azt mondta: kormánya vállalkozásának első szakasza lezárult, Magyarország új alapokon áll.

 

 


Tovább

Szepes Gyula Németországban élő festő, grafikus és szobrász kiállítása nyílik meg február 3-án Sopronban a Lábasházban (Sopron, Orsolya tér 5) 17 órakor.

Tovább

Gönyű és Nagyszentjános települések szennyvízcsatornázása, az összegyűjtött szennyvizek átvezetése a győri szennyvíztisztító telepre című projekt ünnepélyes megnyitóját tartották a nagyszentjánosi polgármesteri hivatalban.

Tovább

Orbán Viktor az idén is elfogadta a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérését, és február 7-én évértékelő beszédet mond - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hétfőn. Ez lesz Orbán Viktor tizennegyedik értékelője.

 

 


Tovább

Megnyílik Győr és a győri kistérség új Látogatóközpontja. A Baross úti épület ünnepélyes avatóját kedden délután 14 órakor tartják.

Tovább

Rekultiválják a felhagyott hulladéklerakót uniós támogatással a ma már szelektív hulladékgyűjtési rendszert működtető Veszprémvarsányban - mondta Németh Csaba független polgármester.

 

 


Tovább