A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az idei esztendőben is ünnepi közgyűlés keretében emlékezik meg augusztus 20-áról és államalapító királyunkról, Szent Istvánról. A rendezvényre 2012. augusztus 18-án, szombaton délelőtt Bősárkányban – a helyi önkormányzattal közös ünnepség keretében - kerül sor.

Tovább

Harminc millió eurós beruházással bővítette gyárát az autóipar számára hengerfejeket gyártó Nemak Kft. Győrben. A rendezvényen a megyei önkormányzat képviseletében Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke,orszűggyűlési képviselő, a Parlament Fogalalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke vett részt. A fejlesztés eredményeként 2,5 millió hengerfejet tudnak gyártani évente, félmillióval többet a korábbiaknál.

Tovább

2012. évtől egységes rendszerben működik a magyarországi katasztrófavédelem, a január 1-jével életbe lépett változásoktól hatékonyabb megelőzést, valamint a tűzoltóságok, a polgári védelem és a szakhatóságok jobb együttműködését várva.

Tovább

2012.júl. 26. Sikeres könyvbemutató

Zsúfolásig megtelt a Bezerédj- kastély 2012. július 26-án a „Kik támadják Magyarországot és miért?” című nagysikerű könyv bemutatóján. Az est házigazdája Kara Ákos és Szabó Jenő voltak.

Tovább

Jelenleg több mint 7 milliárd forinttal támogatott beruházás zajlik azon az ötvenkét Győr környéki településen, amelyeket Kara Ákos képvisel a parlamentben.

Tovább

Meghívó könyvbemutatóra Lentner Csaba - Tóth Gy. László - Zárug Péter Farkas "Kik támadják Magyarországot és miért?" címmel megjelent könyvüket mutatják be a szerzők 2012. július 26-án, 17 órakor Győr-Ménfőcsanakon, a Bezerédj-kastélyban.

A könyvbemutató házigazdái: Kara Ákos országgyűlési képviselő és Szabó Jenő önkormányzati képviselő.

Minden érdeklődőt tisztelettel, szeretettel hívunk és várunk!

Tovább

Letették az écsi szennyvíztisztító telep alapkövét, s ezzel megkezdődhet a mintegy húsz éves telep bővítése, korszerűsítése.

Tovább

2012.júl. 14. Falunap Töltéstaván

Július 14-én ünnepelték a töltéstavai falunapot.

Tovább

A több mint ezer éves pannonhalmi világörökség nyújtott helyszínt egy olyan megállapodás aláírásának, amely jelentősen javíthatja Magyarország versenyképességét.

Tovább

Lesújtó véleményt állapított meg a szocialista kormányok foglalkoztatáspolitikájáról az Állami Számvevőszék vizsgálata. A szocialista kormányok alatt a foglalkoztatási helyzet – az óriási összegben elköltött összegek mellett is – folyamatosan romlott, 2002-höz képest duplájára nőtt - olvasható Kara Ákos csütörtöki közleményében.

Tovább