A megye sikeres nagy és középvállalkozói találkoztak egymással január 19-én Pannonhalmán a Viator Apátsági Étteremben, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt 2012-es megyei évnyitóján megjelent több tucat cég számára a regionális együttműködés erősítésének fontosságát hangsúlyozták a rendezvényen felszólalók.

Tovább

Kivételes hegyzetbe került a győri Széchenyi István Egyetem, amely a tavalyinál mintegy harminc százalékkal több államilag finanszírozott hallgatót vehet fel az idén - mondta hétfői sajtótéjékoztatóján Szekeres Tamás rektor.

 


Tovább

Január 20-án a magyar kultúra napján 15.00 órától ünnepi rendezvényre kerül sor a Richter Teremben.

Köszöntőt mond, valamint átadja az idei Győr Közművelődéséért valamint a Győr Művészetéért díjakat Borkai Zsolt polgármester.

Tovább

IX Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál kerül megrendezésre Győrben január 20 és február 5 között Győrben a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Tovább

A Vidékfejlesztési Minisztérium széles társadalmi vita után véglegesítette a 2020-ig szóló Nemzeti Vidékstratégiát. A most induló Darányi Ignác Terv a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtásának keretprogramja. A terv a családi gazdaságok fejlesztésének ad elsőbbséget, a monokulturális tömegtermelés helyett a minőségi mezőgazdaságot, környezet-és tájgazdálkodást részesíti előnyben, a vidéki Magyarország egészének megújítására törekszik. Ennek érdekében négy átfogó területről: az agrárgazdaságról, a vidékfejlesztésről, az élelmiszergazdaságról valamint a környezet védelméről határoz meg tennivalókat.

Tovább

A Bezerédj-kastély kiállítótermében január 13-án (péntek) 17 órakor Szél József amatőr faműves - "Favágás"- kicsit másképp, Egy lombfűrész álmai - cimű kiállítását Tanai Péter néprajzkutató nyitja meg.

Tovább

Országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 úgynevezett körzet létrehozását tervezi a Közigazgatási és Igaszságügyi Minisztérium (KIM), amely társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit - tájékoztatta a tárca a kormányzati portálon kedden.

 


Tovább

Kedden a győri Széchenyi István Egyetem Nyitott Kapuk napja várta a térség végzős középiskolásait, a továbbtanulást választó fiatalokat. A rendezvényen több mint ezer diák vett részt a győri campuson.

Tovább

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte a legtöbb elfogadott törvényjavaslatot tavaly, három tucatot, ami az összes megszavazott jogszabály hatoda. A parlament munkáját a gazdasági törvényalkotás uralta 2011-ben, a képviselők közül Rogán Antal, a szakbizottság fideszes elnöke jegyezte a legtöbb jogszabályt.

Tovább

Január 11-én a helyi képviselőtestület kezdeményezésére bejárás lesz a volt HM-szállóban, a bejárással a település önkormányzata az ingatlan esetleges hasznosíthatóságát igyekszik felmérni. A szálló jelenlegi tulajdonosa HM, január 11-én 10-órakor teszi lehetővé az épület bejárását.

Tovább