Tállai András önkormányzati államtitkár, Kara Ákos a település országgyűlési képviselője és Radicsné Kincses Mária polgármester vágták át a nemzetiszínű szalagot a felújított óvodaépület átadásakor.
Kormányzati és helyi települési szándékok találtak egymásra mondta el portálunk számára Kara Ákos, a település országgyűlési képviselője, majd így folytatta: szorgalmas munkával és összefogással újították fel az óvodát. A közel 18 millió forintos beruházás azért volt szükséges, mert korszerűtlenné váltak az épület nyílászárói, szigetelni kellett az épületet és szebbé, biztonságosabbá kellett tenni a környezetet. Tállai András államtitkár beszédében elmondta, hogy a Belügyminisztérium pályázati forrásból 11 millió forint összegű támogatást nyújtott, egyúttal méltatta azt a jelentős társadalmi munkát, amellyel a helyiek hozzájárultak az értékteremtő beruházáshoz.

Tovább

Június 21-én, csütörtökön a Szél Fiai Fogadó & Cellárium (Nyúl, Vaskapu u. 71.) ad otthont a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat hagyományos megyei borversenyének. A versenyre a határidőig 94 minta (35 vörös, 3 rosé és 56 fehér) érkezett, melyek a megye legjobb vörösbora és a megye legjobb fehérbora címért, illetve az arany, ezüst és bronz minősítésért szállnak ringbe.

Tovább

 

2012. június 21-én (csütörtökön) 10 órától ünnepélyes keretek között átadásra kerül a rábapatonai Petőfi Sándor ÁMK Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda koroncói tagóvodája, melynek megújulása BM rendelet keretében kiírt pályázati forrásból és helyi önerőből valósult meg.

2012. június 21-én (csütörtökön) 10 órától ünnepélyes keretek között átadásra kerül a rábapatonai Petőfi Sándor ÁMK Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda koroncói tagóvodája, melynek megújulása BM rendelet keretében kiírt pályázati forrásból és helyi önerőből valósult meg.

 

Tovább

A polgárok ügyintézésének egyszerűsítése és cégek adminisztratív terheinek csökkentése szempontjából fontos a cégek eljárásáról szóló törvény, amelyet a Magyary-program részeként fogadott el az Országgyűlés - mondta el Rétvári Bence kedden.

Tovább

Az Országgyűlés a jövő héten háromnapos üléssel kezd bele július 13-ig tartó nyári rendkívüli ülésszakába. A képviselők hétfőn egyebek mellett dönthetnek a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött két törvényjavaslatról, továbbá rögzíthetik az egészségügyi dolgozók béremelését is.

Tovább

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a nemzeti vagyonról szóló törvény és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosítását.

Tovább

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség célja, hogy az elkövetkező években felgyorsítsa a 2007-2013-as uniós költségvetési időszakban Magyarország rendelkezésére álló több mint 8200 milliárd forint felhasználását. Éppen ezért az NFÜ számos eszközt bevet a kedvezményezettek aktivizálására.

Tovább

2012.jún. 16. Nagybajcsi falunap

Június 16-án Nagybajcs Község Önkormányzata falunapi ünnepséget tart a helyi sportpályán.

Tovább

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint a pártpreferenciával rendelkezők nagyjából 4,5 milliós táborának fele továbbra is a kormánypártokat támogatja.

Tovább

Végre megkezdődik a 14101-es számú út, vagyis a kunszigeti bekötőút egy 1,5 kilométeres szakaszának felújítása. A burkolat megerősítése, a padkafelújítás, a vízelvezetés korszerűsítése és a buszmegállóhelyek átépítése a tervek szerint októberre fejeződik be.

Tovább