Október 7-én Csicsón az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottak. A helyi kultúrházban köszöntőt mondott Földes Csaba polgármester (MKP), megyei képviselő. Történelmi összefoglalót Petheő Attila, a Csemadok Területi Választmányának elnöke, az MKP Komáromi Járási Elnökségének tagja mondott. Az ünnepi megemlékezés vendége, Kara Ákos, országgyűlési képviselő szintén szólt a jelenlévőkhöz.

Tovább

Felújították a hetvenes évek óta működő idősek napközi otthonát Tényőn.

Tovább

Az „Élhető településközpont kialakítása - Győrújbarát“ című projekt ünnepélyes záró rendezvényére október 8-án, szombaton 15.00 órakor kerül sor Győrújbaráton (Művelődési Otthon és Faluház előtti tér).

Tovább

A nemzeti erőforrás miniszter 53/2011. (VIII. 25.) NEFMI rendelete a 11-es sz. Veszprém-Győr vasútvonal Bakonyszentlászló (Vinye) – Veszprém közötti szakaszát, illetve egyes a vasútvonal mentén fekvő épületeket, mint Porva-Csesznek vasúti megállóhely, és Eplény vasútállomás épületét műemlékké, valamint műemléki jelentőségű területté nyilvánította. A védetté nyilvánítás célja az 1895-1897 között épült magas-bakonyi vasútvonal építészeti, technikatörténeti és iparművészeti értékeinek, továbbá táji szerepének megőrzése.

Tovább

Több ponton is közeledett egymáshoz a felek álláspontja az új Munka Törvénykönyve munkaanyagával kapcsolatban. A nemzetgazdasági tárca, a munkaadók és a munkavállalók képviseletei Győrben tanácskoztak a tervezetről, ami majd a jövőben kerül a kormány elé.

Tovább

Az ország teljes újjászervezése eredményeként egy-másfél év múlva nagyon versenyképes lesz Magyarország - mondta Orbán Viktor magyar kormányfő kedden Rijádban, a szaúdi tanácskozó gyűlés (súra) elnökével, Abdalláh as-Sejkkel folytatott megbeszélésen.

Tovább

A jövő év január elsejétől az állam átveszi a megyei önkormányzati intézményeket - ismertette a miniszterelnök annak a megállapodásnak a tartalmát, amelyet a 19 megyei közgyűlési elnökkel, így dr. Szakács Imre Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzati vezetővel írt alá hétfőn.

Tovább

Kijavítottunk egy hibát, amit húsz éve a rendszerváltáskor elkövettünk, amikor hibásan osztottuk szét az állam és az önkormányzatok feladatait és az ezekre szánt forrásokat - jelentette ki Orbán Viktor, Szűcs Lajossal közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke ugyanitt arról beszélt, hogy egy régóta húzódó tárgyalássorozat végére sikerült pontot tenniük.

Tovább

Integrált Közösségi és Szolgáltató Térré alakítottak át Győrszemerén az egykori alsó tagozatos általános iskola épületét az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 53 millió forintos támogatásával.

Tovább

Mihály napi vásárt és névadó ünnepséget tartottak 2011. szeptember 30-án Péren. Az óvodába járó gyerekek vidám műsorral színesítették az ünnepet. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Herold Ádám a település polgármester és Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke.

Tovább