A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Területfejlesztési Bizottságának ülése lesz április 16-án (hétfőn), a Győr-Szol Igazgatási Épületében 14-órakor kezdődő tanácskozáson a Bolgányi híd felújítása, a települések 3 oldalú ismertő tábláinak felújítása, illetve egyéb aktuális kérdések kerülnek napirendre.

Tovább

Indul a 21 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiegészítő bérkompenzációs pályázat, amelyen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozása szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez – jelentette be Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Tovább

Az Országgyűlés hétfői ülésén teheti lehetővé foglalkoztatási szövetkezeteket létrehozását a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására, majd az uniós források kifizetésének gyorsítása érdekében rövidítheti a kiemelt beruházások környezetvédelmi engedélyeztetési határidejét. A képviselők a határozathozatalok után, várhatóan a kora esti órákban kezdhetik tárgyalni a kormány egészségügyi újjászervezésről szóló előterjesztését.

Tovább

 Április 11-én szerdán 17-órai kezdéssel a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár olvasótermében Költészet Napi rendezvényt tartanak. A rendezvényen felkért olvasók olvassák fel nekik kedves verseiket.

A könyvár szerettel hív minden érdeklődőt.

Tovább

A miniszterelnök az Új Ember katolikus hetilapnak adott húsvéti interjújában többek között Európa keresztény gyökereiről, jövőjéről beszélt. Hangsúlyozta: “a magyar ügy nem véletlenül vált ki számos országban rokonszenvet”. Arról van szó ugyanis, hogy mi lesz a nemzetállamok sorsa az Európai Unióban, megmarad-e a szuverenitásuk lényegi kérdésekben.

Tovább

Gyakorlatilag minden reggeli és délutáni járat megmarad április 15. után is a győr–veszprémi vasútvonalon. A politikai és civil lobbinak sikerült – az országban egyedüliként a bakonyi vonatnál – elérnie, hogy a márciusban kiszivárgott tervezet helyett egy másikat fogadjon el a minisztérium.

Tovább

Orbán Viktor kormányfő a Magyar Európai Üzleti Tanács vezetőivel folytatott megbeszélést a Miniszterelnökségen. A találkozón elhangzottakról Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője és Kerekes László, a Magyar Európai Üzleti Tanács vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit. A miniszterelnök világossá tette, hogy minden egyes gazdaságpolitikai intézkedés abba az irányba mutat, hogy hazánkat Európa legversenyképesebb termelési központjává tegyük – fogalmazott Szijjártó Péter.

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése felhívást tesz közzé a 2012. évi elismeréseinek - megyei kitüntető cím és a megyei kitüntető díjak – javaslattételére. A felhívás teljes szövege, a részletes tudnivalók és a benyújtáshoz szükséges adatlap (letölthető formában) megtalálható itt , illetve átvehető a Megyeháza portáján (Győr, Árpád út 32. ).

Tovább

Több hónapon át tartó szakmai és politikai egyeztetéseket követően az Országgyűlés előtt van a közigazgatási reform egyik legfontosabb állomását jelentő törvényjavaslat. Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter benyújtotta a járások kialakításával összefüggő törvényjavaslat-csomagot, amely közel száz - köztük a fővárosi és területi (így a Győr-Moson-Sopron megyei) kormányhivatalok kialakításával és területi integrációval összefüggő - törvény módosítását tartalmazza. A tervezet részletezi mindazon, törvényben rögzített hatásköröket is, amelyek a járási hivatalokhoz kerülnek.

Tovább

Meghaladta a nyolcezret az Audi Hungaria Motor Kft. létszáma – közölte az autóipari vállalkozás. Január óta hatszáz új munkatársat vettek fel – tájékoztattak, emlékeztetve arra, hogy a hétezres határt hét hónappal ezelőtt lépték át. Az új győri üzem 2013-as megnyitásáig összesen 2.100-zal bővül az álláshelyek száma. A tájékoztatás szerint tavaly összesen 1.450-nel bővült a létszám, 2012-ben pedig még több száz munkatárs felvételét tervezik. Az új járműgyár jelenleg mintegy 900 munkatársat foglalkoztat, őket a vállalat projekt-és oktatóközpontjában képzik. Többen 3-6 hónapos képzésen vesznek részt az Audi németországi telephelyein, Ingolstadtban és Neckarsulmban. Az Audi Hungariához naponta több mint 100 pályázat érkezik.

Tovább