Az Országgyűlés 2010. évi döntésével június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította (http://nemzetiosszetartozas.kormany.hu/custom/non/torveny.html). 91 éve ezen a napon írták alá az I. világháború győztes hatalmai Magyarország képviselőivel a versailles-i Nagy Trianon kastélyban a háborút lezáró magyar békeszerződést. Az egy éve törvénybe iktatott emléknap a világ magyarjainak összetartozását fejezi ki.

Tovább

Pünkösdzáró vigasságokat tartottak június 2-án szombaton a mezőörsi Magyar Műhely ÁMK Általános Iskola és Gimnáziumban.

Tovább

2012.jún. 01. Falunap Tényőn

Június 2-án Tényőn a Sportpálya melletti téren lesz megtartva a falunap.

Tovább

Orbán Viktor szerint az elmúlt ezer év azt bizonyítja, hogy a magyar nemzet győztes nemzet, Magyarország győztes ország, és "az elmúlt két év kormányzása ennek a ténynek a nyílt bevallására épült". A miniszterelnök a kormánya elmúlt két évét értékelő csütörtöki budapesti konferencián közölte: szerinte sikeres két esztendőt tudhatnak maguk mögött, továbbá kitért arra is, hogy el kell utasítani az EU által javasolt válságkezelést, ám ezt a diplomácia "táncrendje" miatt úgy kell előadni, "mintha barátkozni szeretnénk".

Tovább

Továbbra is az emberekkel együtt kívánunk kormányozni - fogalmazott Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az Új Nemzeti Konzultációról szóló szerdai sajtótájékoztatóján.

Tovább

Elkészült az új földtörvény vitaanyaga, amely mától elérhető a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján. A termőföld az ország kiemelkedően fontos erőforrása, nemzeti vagyona, éppen ezért a koncepció a föld védelme érdekében született.

Tovább

A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás 2012. május 31-én (csütörtök) 9.00 órakor társulási ülést tart Pannonhalmán a Kistérségi Irodában.

Tovább

A miniszterelnök közlése szerint a célok tekintetében nem változik a kormányzás a következő két évben: értékteremtő munkára és méltányos tehermegosztásra van szükség. Ugyanakkor már nem az lesz a feladat, hogy az átalakításokat, átszervezéseket megtervezzék és végrehajtsák, hanem az, hogy befejezzék, lezárják ezeket - mondta Orbán Viktor a Délmagyarország című napilapnak.

Tovább

Kara Ákos országgyűlési képviselő a keddi parlamenti ülésen napirend utáni felszólalásában emlékezett meg az első magyar biztosítótársaság alapító atyjáról, báró Kisteleki Lévay Henrikről, akinek tiszteletére 2012 áprilisában Győrújbaráton szobrot avattak.

Tovább

A térségünk munkaerőpiaci versenyképességét javító projekt zárul ma a győri Széchenyi István Egyetemen. Dr. Szekeres Tamás rektor köszöntője után Kara Ákos, a Magyar Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága alelnöke és dr. Filep Bálint projektmenedzser tart nyitó előadást.

Tovább