A kormány azért szüntette meg a Szombathely térségébe tervezett logisztikai központ és repülőtér fejlesztésének kiemelt beruházássá minősítését, mert a kínai befektetők 2009 óta nem is keresték az illetékes hatóságot, így nem látta komolynak a befektetői szándékot a kabinet – válaszolta Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában a parlamentben. Szólt arról is, hogy idén év végéig és jövőre több mint 100 milliárd forintot fordítanak arra, hogy a fiatalok munkához jussanak. Ramil Safarov ügyéről szólva a miniszterelnök úgy fogalmazott, Magyarország helyes és igazságos döntést hozott ebben a kérdésben. A kormányfő elmondta, hazánkban nem lesz sem faji, sem osztály-, sem vallási alapon semmifajta megkülönböztetés, sem a jogok, sem a kötelességek tekintetében.

Tovább

A kormány munkahelyvédelmi akciótervéhez kapcsolódó törvénymódosításokat is elfogadhat mai ülésnapján az Országgyűlés, a képviselők emellett tovább folytathatják a vitát arról az alkotmánymódosításról, amely előzetes regisztrációhoz engedné kötni a választójogot.

Tovább

Nyúl Önkormányzata és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közös beruházásában öt ágú körforgalom épült Nyúl község belterületén, a 82. sz. főúton. A körforgalom hatására a Győr felől érkező járművek sebessége a település belterületén mérséklődik, ezáltal javul a közlekedés biztonsága, és a zajterhelés minimalizálódik.

Tovább

A 2012. szeptember 29-én, szombaton 12 órakor kezdődő fesztiválon a főszerep a hideg halételeké lesz. Eddig 15 csapat nevezett ecetes hallal, halfasírttal, halpástétommal és más halételekkel.

 

Tovább

A 2012. június-augusztusi időszakban tovább folytatódott a foglalkoztatottak számának 25 hónapja tartó emelkedése az előző év azonos időszakához viszonyítva - áll a KSH legfrissebb közleményében. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak száma az egyik legdinamikusabb bővülést mutatta egy éves időhorizonton, a foglalkoztatottak létszáma 77 ezer fővel emelkedett az egy évvel ezelőtti 3 millió 836 ezerről 3 millió 914 ezer főre, így a foglalkoztatási ráta 51,1 százalékra nőtt, ami sokéves rekordnak felel meg és felette van a válság előtti szinteknek (2008 azonos időszaka). Közlemény.

Tovább

A nyúli körforgalmi csomópont ünnepélyes átadására szeptember 28-án, pénteken 15.00 órakor kerül sor a településen. A rendezvényen részt vesz és a csomópontot - a település vezetőjével együtt - átadja Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő.

Tovább

Amerika új magyar állampolgárai minden eddiginél inkább számíthatnak a hazájukra, és a haza is minden eddiginél jobban számít rájuk - jelentette ki ÁderJános annak a közel száz új magyar állampolgárnak, aki a New York-i magyar főkonzulátuson a köztársasági elnök jelenlétében tette le kedden az esküt.

Tovább

Költségelszámolhatóság a kisadózók tételes adójában, új beruházásösztönző elemek a kisvállalati adóban és szélesebb körű munkáltatói adókedvezmények - egyebek mellett erről döntött a parlament hétfőn a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó módosító indítványok sorában - ismerteti a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) keddi közleménye.

Tovább

A tervek szerint 2013 júniusára elkészül a Győrt Abdával összekötő kerékpárút. – hangzott el a keddi projektindítón.

Tovább

2012-ben harmadszor hirdette meg az Ökotárs Alapítvány az Év Fája versenyt, melyre idén 60 fát neveztek közösségek, családok, magánszemélyek és különböző szervezetek. A nevezettekből 13 fát juttatott tovább a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije, amelyek közül a közönség nyilvános, online szavazással választhatja meg az Év Fáját, megyénkből a kajárpéci Hatos-tölgyre lehet szavazni.

 

Tovább