2012.ápr. 04. Állásbörze Győrben

Április 4-én állásbörze kerül megrendezésre a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetében.

Tovább

 

Megjelent az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatásról, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások igénybevételéről szóló rendelet.
A termelők a rendelet hatályba lépésétől kezdődően május 15-ig adhatják be a SAPS, valamint a termeléshez kötött jogcímeknél a top up támogatási kérelmüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A gazdák valamennyi területalapú támogatási igényüket egyszerre és elektronikusan nyújthatják be az ügyfélkapun át a 2009-től bevezetett egységes kérelem rendszerén keresztül. Fontos, hogy a kérelem módosítása - az önellenőrzés -, 2012. június 9-ig lehetséges.
Egyes termeléshez kötött támogatásokhoz a kérelmeket az MVH honlapján közzétett nyomtatványokon kell a hivatalhoz benyújtani a rendeletben meghatározott időszakban.
A rendeletben szereplő támogatások nemcsak a versenyhátrány részbeni ellentételezését szolgálják, hanem 180 ezer gazdálkodót segítenek mezőgazdasági termelésük fenntartásában, ezáltal hozzájárulnak a vidék népességmegtartó szerepének megőrzéséhez is.
A Magyarországra érkező uniós közvetlen támogatások fokozatosan érik el a régi tagállamok támogatottsági szintjét. A magyar gazdák 2011-ben a területalapú támogatások 80%-át kapták a Közösségtől, 2012-ben ez az összeg 90%-ra nő. Magyarország SAPS támogatási szintje 2013-ra éri el a hazánk számára megítélt támogatás 100%-át.
A rendelet április 3-tól hatályos.
(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Megjelent az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatásról, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások igénybevételéről szóló rendelet.

 

 

Tovább

Szalai Piroska munkája lesz, hogy azonosítsa a nők foglalkoztatásának bővítése előtt álló akadályokat, és programokat dolgozzon ki a helyzet megoldása érdekében. A miniszteri biztos kedden, a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón mutatkozott be.

Tovább

A tornán fiú és lány focicsapatok mérik össze tudásukat április 4-én Kunszigeten a tornacsarnokban, a kupa Kunsziget első szabadon választott polgármestere, Tilai Lajos tiszteletére kerül megrendezésre.

Tovább

2012.ápr. 02. Lemondott Schmitt Pál

Lemondott államfői hivataláról Schmitt Pál köztársasági elnök; az államfő ezt hétfőn jelentette be az Országgyűlésben, napirend előtt. Döntését azzal magyarázta, plágiumügye megosztja a nemzetet, noha államfőként annak egységét kell kifejeznie. Ugyanakkor etikátlannak és jogszerűtlennek minősítette, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta doktori címét, mondván, hogy ezt csak bíróság tehette volna meg. Az eseményen készült képeink itt megtekinthetők.

Tovább

Győrben a Hét Szabad Művészet Szentélye Galériában (Győr, Zrínyi u. 13) nyílik meg április 2-án Vágóné Dr. Iván Katalin festőművész kiállítása.

A kiállítást megnyitja 15 órakor Baky Péter festőművész, köszöntőt mond dr. Tamás László János.

Tovább

A koroncói II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hagyományaihoz hívon 2012-ben is megtartotta a Rákóczi napot. A rendezvényre március 29-30-án került sor, mely fontos esemény volt az iskola életében, hiszen ekkor ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját. A rendezvényen részt vett Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője.

 

Tovább

Szombaton az egész napot átfogó kultúrális programok várták a hatodik alkalommal rendezett Csikvándi Forraltbor Fesztiválra érkezőket.

Tovább

A településen az utóbbi évek legnagyobb fejlesztése volt az egészségügyi centrum kialakítása, amelyet szombaton adtak át: ehhez jelentősebb önerő is szükségeltetett.

2012. március 31-én adták át Dunaszegen az új egészségügyi központot.  .
Az ünnepségen Babos Attila polgármester ismertette a projektet, Széles Sándor kormánymegbízott ünnepi beszédet mondott, majd Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket.
Tenger Szilárd plébános megáldotta az új épületet.
Az ünnepséget színesítette az általános iskola tanulóinak furulya előadása, valamint a Szent Cecília Kórus éneA településen az utóbbi évek legnagyobb fejlesztése volt az egészségügyi centrum kialakítása, amelyet szombaton adtak át: ehhez jelentősebb önerő is szükségeltetett.

 

 

Tovább

A projekt átfogó célja a pannonhalmi kistérségben az érintett települések diákjai számára a XXI. századi, minőségi oktatás körülményeinek megteremtése, az egyenlő esélyek biztosítása.

Tovább