Öt feladat köré épül Magyarország jövő évre vonatkozó országvédelmi költségvetése - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Giró-Szász András kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatóján pénteken. A miniszter ismertette: a költésvetés része a jövő évi 1,5 százalékos GDP növekedés, a 2, 5 százalékos hiánycél, a bruttó hazai termékhez viszonyított államadósság 72 százalékra csökkentése, a 4,2 százalékos infláció, illetve a GDP arányos kamatkiadások 3,6 százalékra való csökkentése.

Tovább

Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér pályázaton elnyert támogatásból megújult a kunszigeti kultúrház. Az ünnepélyes átadásra 2011. szeptember 16-án került sor, melyen részt vett Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője is.

Tovább

Szeptember 16-án adták át a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet gönyűi kirendeltségének vadonatúj épületét. A megnyitón Dallosné Máté Jolán, ügyvezető igazgató; Kara Ákos, országgyűlési képviselő; Józsa Károly, igazgatóság elnöke, valamint Major Gábor, Gönyű polgármestere mondtak ünnepi köszöntőt.

Tovább

A Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az NYDOP-5.1.1/A-09-2009-0018 azonosítószámú, az” Idősek napközi otthonainak fejlesztése” a Téti Kistérségben című projekt záró rendezvényére 2011. szeptember 17-én kerül sor Tényőn.

Tovább

A nyári szünet után szeptember 16-án, pénteken délelőtt (9.00 óra) ül össze ismét a megyei képviselőtestület. A napirendek sorában 19 előterjesztés szerepel.

Tovább

Kunsziget Község Önkormányzata meghívja az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program és az Európai Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósult Integrált Közösségi Tér ünnepélyes átadására. Az ünnepségre 2011. szeptember 16-án pénteken 17 órakor kerül sor. A rendezvényen részt vesz Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke.

Tovább

Orbán Viktor felszólalásával kezdődik ma a parlament őszi ülésszaka, a miniszterelnök az euróválság hatásainak kivédését szolgáló akciótervet jelent be. Az Országgyűlés dönt Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról, amelynek felfüggesztését az ügyészség kezdeményezte, hogy a sukorói kaszinóberuházás ügyében, hivatali visszaélés miatt, gyanúsítottként hallgathassa ki a szocialista politikust.

Tovább

A nemzetgazdasági miniszter szeptembertől az Audi-beruházáshoz kapcsolódó, szakképzési kérdés felelősének Kara Ákos győri országgyűlési képviselőt, a Parlament Szociális és Foglalkoztatottsági bizottságának alelnökét bízta meg.

Tovább

Az elmúlt fél évszázad legnagyobb győrzámolyi beruházásának nevezte Horváth Gábor polgármester azt a 346 millió forintos – ebből 300 millió pályázati támogatás – projektet, amelynek eredményeként bővült és megújult a község iskolája, óvodája.

Tovább

Átalakul a kormányzati kommunikáció: Giró-Szász András lesz a kormányszóvivő, és fontos szerepet kaphat Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, valamint Garamvölgyi László korábbi rendőrségi szóvivő – hangzott el Szijjártó Péter Hajdúszoboszlón - a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének helyszínén - tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tovább