Látványos lépéshez érkezett a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a Vasvári Pál úti telephely napenergián alapuló erőművének bővítésével. Állványoznak, az ipari alpinisták már dolgoznak, a kórház tetejére a 916 napelem mellé most újabb 1.111 darab kerül.

Tovább

Hétfőn felavatták az új kollégiumot is magában foglaló multifunkciós épületet, a Széchenyi István Egyetemen. A kilencmilliárdos beruházást a kormány hatmilliárd forinttal támogatta, Győr városa ezt hárommilliárd forinttal egészítette ki. Az avató után az Egyetemi Csarnokban tartott tanévnyitó ünnepség keretében Borkai Zsolt, dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár és Kara Ákos átadta a multikfunciós épület kulcsait dr. Földesi Péter rektornak és Németh Gergőnek, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökének.

Tovább

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újra kiírja a nagysikerű „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatát. A 2017/2018-as tanévben bővített tartalommal megjelenő pályázat keretében már a fogyasztóbarát vállalkozói szemléletet terjesztő intézmények tevékenységét is elismerik.

Tovább

Több százan tekertek azért, hogy felhívják a figyelmet a szociális intézményekben élők életére. Idén már 15. alkalommal szervezték meg azt a jótékonysági kerékpártúrát Győrben, melynek kitalálója és fővédnöke Kara Ákos, országgyűlési képviselő. A hagyományos tekerést minden évben azért szervezik, hogy a fiatalok közösen mozogjanak egy jót, de kiemelt cél az is, hogy a diákok közelebbről megismerkedjenek az intézményekben élők mindennapjaival.

Tovább

Pénteken reggel kilenc órakor immár 15. alkalommal indult útnak az a jótékonysági kerékpártúra, melynek célja a közös mozgás örömén túl a szociális intézményekben élők életének megismerése.

Tovább

Elfogadhatatlan az a stílus, ahogy a Jobbik elnöke a nyugdíjasokról beszélt. Ezt mondta a Fidesz megyei elnöke, aki sajnálja, hogy Vona Gábor, bár rengeteg alkalma lett volna rá, még nem kért bocsánatot a szép korúaktól. A Jobbik első embere több, mint egy hónapja, közösségi oldalán sértegette az időseket, ezután a Fidesz többször is, nyilvánosan szólította fel bocsánatkérésre. Kara Ákos hangsúlyozta, Győrben megbecsülik a 60-on túliakat, és számítanak a véleményükre.

Tovább

 

 

Tovább

Szeptember 8 és 9. között kerül megrendezésre a "Szédülésdiagnosztika: A vesztibulogram és egyéb újdonságok" konferencia. Helyszíne: ETO Park Hotel.

Tovább

Ha elkészül a beruházás, sokkal könnyebb lesz közlekedni a 83-as főúton, addig azonban nagy-nagy türelemre lesz szükségük az autósoknak Győr déli részén.

Tovább

A reformáció 500 éves évfordulóján egyházmegyei ünnepet rendeznek a tápi református templomban szeptember 9-én szombaton, 10 órakor.

Tovább