Idén is eljött a pillanat, amelyre kicsik és nagyok régóta várnak: Győr városa adventi fényárba öltözött. Az ünnepélyes megnyitót pénteken délután tartották a Széchenyi téren. A forgatag péntektől mindenkit hív és vár, aki készülni szeretne a közelgő karácsonyra.

Tovább

2018.dec. 03. Krúdy: 30!

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Gimnáziumi, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátó-ipari Szakképző Iskolája pénteken ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Az ünnepélyes alkalomból egy gálát is rendeztek, amit a 12. Krúdy Szalon programjához kapcsolódóan rendezték meg. Az intézmény jelenlegi és egykori tanárai, illetve diákjai is részt vettek a nagyszabású eseményen.

Tovább

December másodikán Bakonyszentlászlón a Művelődési házba várják 14 órától az érdeklődőket , Karácsonyváró Adventi készülődésre. A délután során kézműves foglalkozáson, ajándékok készítésén, táncházon, illetve a Holle Anyó színház szindarabján vehetnek részt az arra látogatók.

 

Tovább

Adventi gyertyagyújtásra várják a lakosságot Gönyűn 17 órától a Háry Dezyő téren. Az adventi koszorú megáldását és az első gyertya meggyújtását követően a Széchenyi István Általános Iskola diákjai adják elő Betlehemes játékukat.

Tovább

Decemberben, az Advent vasárnapjain, vásárt tartanak Gyömörén, a Kultúrház mögötti területen.

Tovább

A Kisfaludy és a Nimród szobrot restaurálták, és egy különleges szökőkút is díszíti a teret, amely új, természetes kőburkolatot kapott. A téravatón a Kossuth-díjas Hot Jazz Band szórakoztatta a győrieket.

Tovább

Több mint 400 millió forintból bővült és szépült Győr legnagyobb óvodája, az Erzsébet ligeti. A kétéves munka végére tegnap az ünnepélyes átadóval került pont.

Tovább

A kormány arra kéri a Fidesz-KDNP képviselőit, hogy minden lehetséges módon lépjenek fel a migránsvízumok európai elfogadása ellen - mondta Dömötör Csaba a Kossuth Rádióban.

Tovább

Nem csak megújult, de kilencven férőhellyel bővült is az óvoda, amely így a Magyar utcai tagóvoda épületét is kiváltotta.

Tovább

Télen sem áll meg a migráció a balkáni útvonalon, bár egyes hegyi utakat ilyenkor nem lehet használni - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán.

Tovább