Az a cél, hogy 2025-ig mindenhol legalább 100 megabit per szekundumra nőjön az internet sávszélessége – interjút adtam a Világgazdaságnak.

Tovább

Több mint 11 ezren használták januárban az új Árpád-parkolóházat, februárra pedig további 13 százalékos emelkedést jósolnak. Fekete Dávid alpolgármester beszámolt a lezárult infrastruktúra-fejlesztési projektről, amelynek keretében a parkolóház épült, fejlődött a kerékpár-közlekedés és nyugodtabbá vált a gyalogoszóna.

Tovább

Itt az újabb gyalogosnak és kerékpárosoknak is kedvező fejlesztés, ünnepélyes keretek között, hivatalosan is átadták a mintegy 400 méter hosszan megújult Tihanyi Árpád úti járdát és kerékpárutat. Ahogy az avatórendezvényen elhangzott, az 52 millió forintból megvalósult beruházás során a modernizálás mellett, a közlekedésbiztonság is kiemelt szempont volt. Az átadón, amire az országgyűlési képviselő, a polgármester és az alpolgármester is stílszerűen kerékpárral érkezett elhangzott, az önkormányzat továbbra is kiemelten kezeli a járdák és kerékpárutak fejlesztését.

Tovább

Elkészült Magyarország digitális szolgáltatás kereskedelem-fejlesztési stratégiájának szakmai tervezete, amelynek célja, hogy kiszámítható, stabil és támogató szabályozási környezetet alakítson ki a hazai vállalkozások számára, emellett védje a fogyasztókat – mondta a Digitális jólét program (djp) szakmai vezetője.

Tovább

Célt ért a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség kezdeményezése: a MÁV a Kisalföldet tegnap arról tájékoztatta, hogy két Jenbacher motorvonat áll forgalomba a Győr-Pápa-Celldömölk és a Győr-Veszprém vasútvonalon. A motorkocsikkal az előbbi vonalon naponta hatszor, az utóbbin négyszer lehet majd utazni, várhatóan a nyári menetrend életbelépésétől, június közepétől. Az utasok elégedettségének érezhető emelkedésére számít a vasúttársaság.

Tovább

Bakonyszentlászló Község Önkormányzata szeretettel meghívja a község hölgy lakóit a 2019. március 8-án 15.00 órai kezdettel tartandó Nőnapi Rendezvényre és az azt követő vacsorára! Fellépők: a Szent László Óvoda művészeti csoportja, az Ács Mihály Zeneiskola növendékei, Csörgő-kút Néptáncegyüttes, FOKY-mulatós műsora. Helyszín: Művelődési Ház.

Tovább

Megújult a járda és a kerékpárút a győri Tihanyi Árpád úton a Magyar utcai körforgalom és a megyei kórház parkolójának bejárata közötti szakaszon. Szerdán kora délután tartottak sajtótájékoztatót a beruházás részleteiről.

 

Tovább

Lezárult a projekt, amelynek keretében 205 férőhelyes parkolóház épült a Teleki utca-Árpád út csomópontjában, miközben bővült a kerékpáros hálózat a városközpontban. Az Európai Unió támogatásával megvalósult programcsomagban a belvárosi zárt gyalogos zónát is bővítették.

Tovább

Várhatóan nyártól két Jenbacher motorvonat áll forgalomba a Győr–Pápa–Celldömölk és a Győr–Veszprém vasútvonalon. A járművek üzembeállításával a szolgáltatási színvonal, és abból adódóan az utasok elégedettségének érezhető emelkedésére számít a vasúttársaság.

Tovább

Idén XI. alkalommal rendezik meg a Sokoró Térségi Otelló Borversenyt. A versenyt 2019. március 9-én szombaton 17 órakor nyitják meg Kajárpécen a Kultúrházban.

Tovább