Május 18-án a győri Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszéke, valamint a TAI-s Önképző Kör (TÖK) szakmai szimpóziumot szervez a Távközlési Világnap alkalmából. A rendezvény 9 órakor kezdődik és 16 óráig tart. A program Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár záróbeszédével fejeződik be.

Tovább

Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos keddi kijelentései meghívót jelentenek a migránsoknak - reagált Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az Európai Bizottság tagjának kijelentésére az M1 aktuális csatornán kedd este.

Tovább

Legkésőbb 2019-re tervezik a Győrből Pannonhalmára vezető 19 kilométeres kerékpárutat, amiről a miniszterelnök bejelentést tett. A szakasz megépítése Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselőjének a kezdeményezésére került be a Győr és a kormány közötti megállapodásba.

Tovább

Holnap 9:30 órai kezdettel rendezik meg a Hagyományőrző Óvódás Csoportok Néptánc Találkozóját a győrújbaráti dr. Timaffy László Művelődési Otthon és Faluházban. A rendezvényen több óvoda növendékei mutatják be néptánctudásukat. Az eseményen köszöntőt mond Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője.

Tovább

2017.máj. 16. Véradás Gyömörén

A Magyar Vöröskereszt Gyömörei Alapszervezete az önkormányzattal együttműködésben véradást szervez május 18-án, csütörtökön 16:00 és 19:00 óra között, melynek helyszíne a helyi kultúrház lesz. Az eseményre minden véradót szeretettel várnak!

 

Tovább

2016 novemberében született meg az a kormányzati döntés, miszerint Bőny 6 utcájának burkolatát hozhatja rendbe 44,22 millió forintból. A felújított utcák átadására május 12-én került sor 10 órai kezdettel. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Kara Ákos. A kormányzati támogatás és a helyi település támogatásának összértéke közel 100 millió forint volt. Ezzel teljesítette a képviselő Bőny polgármestere és közössége felé tett ígéretét.

Tovább

Egy képviselőnek az a dolga, hogy minden tőle telhetőt megtegyen a választópolgárok érdekében, amiről időről időre be is kell számolni. Ezt mondta Győr egyik parlamenti képviselője annak kapcsán, hogy elkészült májusi országgyűlési képviselői hírlevele, ami napokon belül minden háztartásba eljut a választókörzetben. Kara Ákos fontosnak tartja az állandó párbeszédet azokkal, akiket képvisel, ezért komolyan veszi a lakossági fórumokat és a standolásokat, ilyenkor ugyanis közvetlenül értesülhet az emberek véleményéről.

Tovább

A kormány szerint biztonsági kérdésként kell kezelni a migrációt - hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Tovább

Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter a 87. Kormányinfón kiemelte: a kormányzás helyes módja, ha két választás között is kikérik az emberek véleményét egy-egy fontos ügyben. A nemzeti konzultációra még soha ennyi ember nem válaszolt, mint most, eddig 1,276 millió ember mondta el véleményét, ami "példátlan véleménynyilvánítást" jelent - mondta.

Tovább

Csaknem négymilliárd forint uniós támogatásról kaptak értesítést a Győri, a Téti és a Pannonhalmi járás települései nemrégiben. Kara Ákos országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta: a településekkel közösen dolgozott a fejlesztésekért, s ennek lett most eredménye. „Hamarosan újabb támogatási döntést hoz a kormány – emelte ki -, s így további nyertesek kezdhetnek bele fejlesztéseikbe.”

Tovább