Kettős körforgalmú csomópontot építenek a biztonságos közlekedés érdekében Győr–Ménfőcsanakon 115 millió forintból. Fél kilométeren az aszfalt is megújul, s a Bezerédy-kastélynál 27 új parkolót alakítanak ki.

Tovább

A Győrszemere és Tényő települések szenyvízcsatornázásához kapcsolódó munkafolyamatok hamarosan megkezdődnek, ezért a lakosok számára tájékoztató információs lakossági fórumot tart a GYTTGY Önkormányzati Társulás, Győrszemerén február 22-én 18-órakor a Sportcsarnokban.

A projekt az Európai Unió támogatásásval, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásásval valósul meg.

Tovább

2012.febr. 21. Sportgála Sopronban

Az elmúlt évek hagyományinak megfelelően idén is Sportgála keretében ünnepli és díjazza Sopron Városa az előző évben sikereket elért soproni sportolókat.

Tovább

A megyei képviselő-testület február 17-i ülésén 14 igen és 6 nem szavazattal elfogadta a megyei önkormányzat 2012. évi költségvetését, melynek értelmében a bevételi és kiadási főösszeg 273.722.000 forint.

Tovább

Győrben a Hét Szabad Művészet Szentélye Galériában (Győr, Zrínyi u. 13) nyílik meg február 21-én Erdélyi Károly festőművész kiállítása.

Tovább

A panelprogram keretében Marcalváros több épületében összesen mintegy ötszáz lakás energetikai korszerűsítése készült el.

Tovább

A felsőoktatás átalakításával a kormány növelni szeretné a műszaki és természettudományos területeken az ország versenyképességét, valamint célja az is, hogy minden tehetséges fiatal helyet találjon magának a felsőoktatásban – jelentette ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrási miniszter kedden Győrben, a Start a diplomáért konzultációs programot megnyitó sajtótájékoztatón.

Tovább

Az Egyetemes Béke Szövetsége győri szervezete február 18-án tartja meg a "Mennyire értékes egy ember?" című előadását a Rába Hotel Rába termében.

Tovább

Ez évi első ülését február 17-én tartja a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés. A napirendi pontok között több „hagyományos” is szerepel, így tárgyalnak a megyei önkormányzat 2011. évi költségvetésének módosításáról, az évközi központi pótelőirányzatokról, azok változásairól. Tárgyalja és várhatóan el is fogadja a közgyűlés a megyei önkormányzat 2012. évi költségvetését. A korábbi évekhez képest változás azonban az, hogy ebben az évben már nem két fordulóban döntenek a megyei büdzséről, hanem ú.n. egyfordulós tárgyalással fogadják el azt.

Tovább

Az új, európai uniós fiskális paktum minden pontja elfogadható Magyarország számára a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt, az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapján azt is mondta, a parlament feladata megküzdeni a magyar emberekért akkor is, ha ez más országok véleményével vagy érdekeivel ütközik. Hangsúlyozta ugyanakkor: törekedni kell a megegyezésre.

Tovább