Polgármesteri találkozó színhelye volt a Börcsi Polgármesteri Hivatal, Abda, Börcs, Ikrény, Rábapatona, Koroncó, Enese, Öttevény, Kunsziget, Mosonszentmiklós, Lébény, Mecsér első embere ült le a konzultációra. Kara Ákos parlamenti képviselőt mint a konzultáció témaköreinek szakértőjét hívták meg a rendezvényre.

Tovább

A Széchenyi István Egyetem szenátusi termében megtartott kihelyezett bizottsági ülés előtt Kara Ákos, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke kérdésünkre elmondta, kezdeményezésére az ülésen olyan napirendi pontok szerepelnek, amelyek kifejezetten érintik a győri gazdasági térséget.

Tovább

Május 16-án 32 fővel megkezdődött az átképzés a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, az Audi Akademie Hungaria, a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium valamint az Audi Hungaria közös projektje keretében. A vállalat célul tűzte ki, hogy az új járműgyár termelésében dolgozó női munkaerő arányát két százalékról legalább tízre emeli. Ezáltal 2012 végéig mintegy 130 női munkavállalót képeznek át fémipari és jármű specifikus szakmákra.

Tovább

2012.máj. 15. Márai irodalmi est

A Kisfaludi Károly Megyei Könyvtár minden érdeklődőt szeretettek vár Márai irodalmi estjére, a könyvár olvasótermében május 16-án (szerdán) 17 órakor.

Tovább

A 2004 decemberi népszavazás után induló rendezvénysorozat immár a 8. eleméhez ért. A győri események május 19-én 18.45 órakor indulnak a Bazilkiával szembeni Boldogasszony kőnél.

Tovább

Május 12-én 25-éves évfordulóját ünnepli a Szerecsenyi Nyugdíjas Klub.

Tovább

Az Audi Hungária új gyárának építése mérföldkőhöz érkezett, a csarnok legmagasabb pontjára 2012. május 11-én tűzték fel a bokrétát. 2013-tól komplett járműgyártás indul városunkban.

Tovább

Áder János megválasztott köztársasági elnök ma foglalja el államfői hivatalát a Sándor-palotában.

Tovább

Immár 15. alkalommal rendezi meg a Sérült Emberek Sportnapját Győrben a Magyar Máltai SZeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközo Otthona.

Tovább

A Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete május 10-én du. 15 órakor a győri városháza dísztermében tarja meg a Vöröskereszt Világnapja alkalmával tartandó ünnepségét.

Tovább