Ökoturisztikai központot adtak át Győrszemerén: a népi építészet elemeit magán viselő épület a sokoróvidéki kalandozások kiindulópontjául és pihenőhelyül szolgál a turistáknak.

Tovább

Kara Ákos, országgyűlési képviselő idén 6. alkalommal hívta össze a Fidesz térségi segítőit Győrságra a már hagyománnyá vált baráti találkozóra, családi délutánra.

Tovább

2012. augusztus 22-én délután tartják Nyúlon a falumegújítási és -fejlesztési projekt záró rendezvényét. Az eseményen a megyei önkormányzat képviseletében Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, a település országgyűlési képviselője vesz részt és mond köszöntőt.

Tovább

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az idei esztendőben is ünnepi közgyűlés keretében emlékezett meg augusztus 20-áról és államalapító királyunkról, Szent Istvánról. A rendezvényre 2012. augusztus 18-án, szombaton délelőtt Bősárkányban – a helyi önkormányzattal közös ünnepség keretében - került sor.

Tovább

"Szent István szándékai szerint befogadva az újat, de nem feledve a múltat neveljük gyermekeinket." Ezt mondta Kara Ákos Fideszes országgyűlési képviselő Győr-Szabadhegy Szent István napi megemlékezésén. Az ünnepségen Simon Róbert Balázs alpolgármester Szabadhegy Városrész Szolgálatért díjat adott át Lentulai Attila református esperesnek.

Tovább

Rendkívüli ülést tart a megyei képviselő-testület 2012. augusztus 18-án, szombaton 9.15 órakor Bősárkányban, a Polgármesteri Hivatalban. (Az ülésre a 10 órakor, a bősárkányi Szentháromság plébániatemplomban kezdődő ünnepi megemlékezés előtt kerül sor.)

A képviselők egy olyan előterjesztésről hoznak döntést, melynek megtárgyalása mielőbb - még a munkatervben rögzített szeptember 21-i ülés előtt – szükséges.

Tovább

Mintegy 1,5 milliárd forint támogatást nyert a Pannonhalmi Bencés Főapátság az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjából.

Tovább

2012. augusztus 11-én tartották Pázmándfalun a falunapot a két éve mgújult sportpályán.

Tovább

Ünnepélyes keretek között átadták a megújult Pannonhalmi Katasztrófavédelmi Őrsöt. Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője sokat lobbizott azért, hogy végre megvalósuljon a pannonhalmi őrs, ami nagyban hozzájárul majd a környék biztonságának megőrzéséhez.

Tovább

Új tűzoltóőrsöt adnak át augusztus 10.-én Pannonhalmán. A beruházás megvalósulását Kara Ákosnak, a térség országgyűlési képviselőjénak személyes közbenjárása, illetve a megyei, és a helyi önkormányzatok összefogása is segítette. A pannonhalmi egység szakemberei 15 percre csökkentik a vonulási időt, és több településen is segítséget nyújthatnak.

Tovább