Kormány elkötelezett a devizalapú hitelezés válság előtti felfutásából fakadó társadalmi és pénzügyi stabilitási problémák kezelése iránt, ennek érdekében a megalakulása óta folyamatosan és kiemelt figyelemmel kíséri a lakáshitelesek helyzetét, és sorra hozta az őket segítő intézkedéseket.

Tovább

Háromnapos kihelyezett frakcióülést tart szerdától péntekig a Vas megyei Sárváron a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportja. A KDNP négy témáról szeretne mindenképpen tárgyalni, a családi csődvédelemről, a családi adókedvezmény kiterjesztéséről, az új polgári törvénykönyvről és a kegyeleti jogok szabályozásáról.

Tovább

A „Győr-Moson-Sopron megye területfejlesztési koncepcióját megalapozó helyzetfeltárás" témakörben tervismertető és vitafórumot tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat partnerei bevonásával tegnap délután a győri városházán. A helyzetelemzés/helyzetfeltárás elkészítése az új megyei területfejlesztési koncepciók kidolgozásának első munkaszakasza. A fórumok ennek mind alaposabb kidolgozását segítik elő. A rendezvénysorozat kedden délelőtt Sopronban, kora délután pedig Kapuváron folytatódik.

Tovább

Erős törvényhozási kezdés várható az Országgyűlés szeptember 10-én induló őszi ülésszakán, amelynek napirendjén kiemelt helyen szerepel a munkahelyvédelmi akcióterv és a kapcsolódó szabályozások megtárgyalása - mondta el Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Tovább

A kormány szerdai ülésén döntött az aszály okozta károk enyhítéséről, főként a takarmánypiaci gondok orvoslásáról -, a sertéságazat, valamint a Gyulai Húskombinát helyzetének megoldásáról - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán Budapesten a kormányülés közben tartott sajtótájékoztatón.

Tovább

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából szervezte meg az Országos Szakképzési Tanévnyitó Értekezletet 2012. augusztus 29-én Győrben a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

Tovább

Jövőre 95 ezerrel emeli a közmunkások számát a kormány - mondta a kormányfő a Vas Népének. Orbán Viktor a kedden megjelent interjúban leszögezte, hogy a legfontosabb ügynek a Munkahelyvédelmi Akcióterv végrehajtását tekinti jelenleg. A kormányfő a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű kőszegi közéleti rendezvénysorozat alkalmával nyilatkozott a megyei napilapnak.

Tovább

Mintegy 115 millió forintból korszerűsítették Győr Ménfőcsanakon a Győri út és a Horgas utca kereszteződését.

Tovább

A 2012. május-júliusi időszakban tovább folytatódott, és a kormányváltás óta nem látott mértékűre gyorsult a foglalkoztatottak számának 24 hónapja tartó emelkedése az előző év azonos időszakához viszonyítva - áll a KSH legfrissebb közleményében.

Tovább

Eddig évente legalább százezer turista kereste fel a Pannonhalmi Bencés Főapátságot. A világörökségi rangot elnyert műemlékegyüttes turisztikai funkcióinak fejlesztése, a látogatóbarát szolgáltatások körének bővítése most fejeződött be, ennek köszönhetően Pannonhalma évente legalább százötvenezer látogatót tud fogadni, ismertsége itthon és külföldön egyaránt nőhet. A műemlék 1876-os felújítása óta ez az első érdemi felújítás, a hosszas átépítési és restaurátori munka után a bazilikát augusztus 27-én szentelik fel újra.

Tovább