400 millió forintból megvalósult laborfejlesztést adtak át a Széchenyi István Egyetem, Audi Hungária Belső Égésű Motorok Tanszékén. A beruházásnak köszönhetően olyan tudástér jött létre a campuson, ahol a kutatás - fejlesztés és a gyakorlatorientált oktatás egy időben és egy helyen, integráltan folyik az intézményben.

Tovább

Lakossági fórumot tartanak ma (okt.24.) Gönyűn, a településen zajló szennyvíz-csatornázási projektről.

Tovább

2012.okt. 23. 'Büszkeség és hit'

Büszkeség, fájdalom és hit. Ezekről szólt 1956. október 23 - án kirobbant, világtörténelmi jelentőségű magyar forradalom és szabadságharc.

Ezt mondta Kara Ákos, országgyűlési képviselő hétfőn, a Nyúlon rendezett 56 - os ünnepségen. A politikus beszédében azt is kiemelte, ma Magyarország nem lehetne szabad, ha nem történtek volna az 56 évvel ezelőtti események.

Tovább

A gazdasági válság nem kezelhető azokkal az eszközökkel, amelyek előidézték azt, ezért bátorság kell újító gazdaságpolitikák bevezetéséhez - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Bukarestben, az Európai Néppárt (EPP) 21., tisztújító kongresszusán mondott beszédében.

Tovább

Kunsziget Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját az I. Kunszigeti Húsleves- és Petrezsiromfesztiválra.

Időpont: 2012. október 21. vasárnap
Helyszínek: Kunsziget, Kossuth tér,
Hagyományőrző Közösségi Kulturális Tér (Petőfi tér),
Helyi piac pavilonjai (Kossuth tér).

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata - az eddigi hagyományoknak megfelelően – ebben az évben is méltó módon kíván emlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire. Célunk az, hogy az 56 évvel ezelőtti sorsfordító napoknak méltó emléket állítsunk, hiszen köztudott, hogy megyénk településein különösen meghatározó események zajlottak ’56 őszén.

Tovább

A kunszigeti bekötő út ünnepélyes átadására október 17-én, szerdán került sor. A másfél kilométer hosszaúságban megújult 14101. számú út felújítása uniós forrásból valósult meg. A település országgyűlési képviselője, Kara Ákos kezdettől fogva szorgalmazta a rossz állapotú út megújítását.

 

Tovább

Az Országgyűlés keddi ülésén kezdi meg az új földtörvényt tartalmazó kormányzati előterjesztés tárgyalását.

Tovább

November 25-ére tűzték ki az időközi polgármester-választást a Győrhöz közeli Vámosszabadiban - olvasható a település honlapján.Az indulni kívánóknak október 26-án délután négy óráig kell benyújtaniuk a szükséges számú ajánlást. Szeptember elején mondott le posztjáról Réti Csaba (független) településvezető, aki egészségi okokkal indokolta döntését.

 

Tovább

Október 12-13-án kerül megrendezésre Győrtől 10 kilométerre Véneken a második Vének-Szigetköz Kutyafogathajtó Kupa. A tradicionális szánhúzó kutyafajták számára kiírt vetélkedés  5 kilométeres távon, több kategóriában lesz értékelve, a kutyafogatokon kívül számtalan egyéb kísérőprogramból választhatnak a kilágatók.

Tovább