Harmadik alkalommal kerül megrendezésre Győrben a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár, az április 13-án megrendezésre kerülő kiállítás helyszíne a Széchényi István Egyetem Új Tudástér, Aulája.

Tovább

Az Országgyűlés mai ülésén kezdődik általános vita a járások kialakításával összefüggő változtatásokról; Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter előterjesztése alapján az egyes jegyzői hatáskörbe tartozó feladatok, az okmányirodák és az ügyfélszolgálati kirendeltségek kerülnének a járási hivatalokhoz.

Tovább

A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Területfejlesztési Bizottságának ülése lesz április 16-án (hétfőn), a Győr-Szol Igazgatási Épületében 14-órakor kezdődő tanácskozáson a Bolgányi híd felújítása, a települések 3 oldalú ismertő tábláinak felújítása, illetve egyéb aktuális kérdések kerülnek napirendre.

Tovább

Indul a 21 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiegészítő bérkompenzációs pályázat, amelyen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozása szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez – jelentette be Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Tovább

Az Országgyűlés hétfői ülésén teheti lehetővé foglalkoztatási szövetkezeteket létrehozását a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására, majd az uniós források kifizetésének gyorsítása érdekében rövidítheti a kiemelt beruházások környezetvédelmi engedélyeztetési határidejét. A képviselők a határozathozatalok után, várhatóan a kora esti órákban kezdhetik tárgyalni a kormány egészségügyi újjászervezésről szóló előterjesztését.

Tovább

 Április 11-én szerdán 17-órai kezdéssel a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár olvasótermében Költészet Napi rendezvényt tartanak. A rendezvényen felkért olvasók olvassák fel nekik kedves verseiket.

A könyvár szerettel hív minden érdeklődőt.

Tovább

A miniszterelnök az Új Ember katolikus hetilapnak adott húsvéti interjújában többek között Európa keresztény gyökereiről, jövőjéről beszélt. Hangsúlyozta: “a magyar ügy nem véletlenül vált ki számos országban rokonszenvet”. Arról van szó ugyanis, hogy mi lesz a nemzetállamok sorsa az Európai Unióban, megmarad-e a szuverenitásuk lényegi kérdésekben.

Tovább

Gyakorlatilag minden reggeli és délutáni járat megmarad április 15. után is a győr–veszprémi vasútvonalon. A politikai és civil lobbinak sikerült – az országban egyedüliként a bakonyi vonatnál – elérnie, hogy a márciusban kiszivárgott tervezet helyett egy másikat fogadjon el a minisztérium.

Tovább

Orbán Viktor kormányfő a Magyar Európai Üzleti Tanács vezetőivel folytatott megbeszélést a Miniszterelnökségen. A találkozón elhangzottakról Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője és Kerekes László, a Magyar Európai Üzleti Tanács vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit. A miniszterelnök világossá tette, hogy minden egyes gazdaságpolitikai intézkedés abba az irányba mutat, hogy hazánkat Európa legversenyképesebb termelési központjává tegyük – fogalmazott Szijjártó Péter.

Tovább

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése felhívást tesz közzé a 2012. évi elismeréseinek - megyei kitüntető cím és a megyei kitüntető díjak – javaslattételére. A felhívás teljes szövege, a részletes tudnivalók és a benyújtáshoz szükséges adatlap (letölthető formában) megtalálható itt , illetve átvehető a Megyeháza portáján (Győr, Árpád út 32. ).

Tovább