A nyári szünet után szeptember 21-én, pénteken délelőtt (10.00 óra) ül össze a megyei közgyűlés. Az ülés helyszíne a volt Megyeháza épülete (Győr, Árpád út 32. földszinti tanácsterem).

Tovább

Magyarország volt az első EU-tagállam, amely meghirdette a munkahelyvédelmi akciótervét - jelentette ki Rogán Antal hétfői sajtótájékoztatóján. Ugyanitt Varga Mihály tárca nélküli miniszter azt közölte, hogy e hét közepéig fogja tájékoztatni a kormány az EB és az IMF tárgyalódelegációját a kabinet tárgyalási javaslatairól.

Tovább

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az Új Széchényi Terv keretében a „Szigetköz mentett oldali és hullámtéri vízpótló rendszer ökológiai célú továbbfejlesztése” tárgyú projekt megvalósítási szakaszára közel 6,3 milliárd, a „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja” projekt megvalósítási szakaszára pedig több, mint 6,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyer.

Tovább

A kormány célja, hogy 2020-ig több mint 5 millió adózó munkahely legyen Magyarországon, ez pedig egyben teljes foglalkoztatást jelent - mondta éves meghallgatásán az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságában a nemzetgazdasági miniszter hétfőn.

Tovább

Aligha ismer a magyar történelem olyan négy évet, amiben egyszerre alkottunk volna meg egy új alkotmányt, egy új államigazgatási rendet, egy új Büntető törvénykönyvet, és egy új Polgári törvénykönyvet - jelentette ki Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalásában a parlamentben.

Tovább

300 millió forintból újul meg a Győrújbarát és Ménfőcsanak közötti belterületi út közel 3 kilométeres szakasza. A munkálatok során megerősítik és helyenként kiszélesítik a burkolatot. Megszüntetik a burkolatszél töredezettségét, a buszmegállók átépítésével csökkenni fog a balesetveszély, a vízelvezető rendszer rekonstrukciójával pedig az út élettartama is növekszik.

Tovább

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődik ma az Országgyűlés őszi ülésszaka. A parlament folytatja a vitát a 2013-as költségvetést megalapozó törvényekről, és várhatóan elfogadja a hulladékgazdálkodás új szabályait. Késő este népi kezdeményezésre arról tárgyalnak a képviselők, hogy önálló büntetőjogi tényállás legyen-e a családon belüli erőszak.

Tovább

A belügyminisztérium által kíírt pályázaton melyen önkormányzatok, önkormányzati társulások, a társult formában működtetett, kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények, illetve az isklolai és utánpótlássport infrastruktúrájának fejlesztéséhez és felújításához, valamint a közbiztonság növelését szolgáló fejlesztésekhez lehetett pályázni kihirdették a nyertes pályázókat.

Tovább

Szeptember 17-ig egyéni képviselői indítványként nyújtja be az Országgyűlésnek Lázár János a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár ezt a kormányszóvivővel közös sajtótájékoztatóján jelentette be csütörtökön Sárváron, a Fidesz-KDNP frakcióülésének szünetében.

Tovább

Választásokat tartanak szeptemberben a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Az írásbeli jelöléseket szeptember 10-ig lehet elküldeni, majd szeptember 17-től a hónap végéig Győrben, Mosonmagyaróváron és Csornán megválasztják a 71 tagú küldöttgyűlést. Októberben az alakuló ülésen választják meg a kamara tisztségviselőit a következő négy évre.

Tovább