Szent László király emlékét Győrben nem csupán a bazilikában látható herma őrzi, hanem öröksége túlmutat a városon, életén és tettein keresztül összeköti Győrt az Árpád-házi királyok térségben található emlékeivel. Június 28-30 között Győr belvárosának utcáin és az Aranyparton zajló Szent László Napokkal emlékezünk rá.

Tovább

2019. július 7-ig változatos programokkal várják a levendula kedvelőket Pannonhalmán. Legyen az kreatív foglalkozás, kulináris élmény, szerzetesi előadás vagy kellemes séta az arborétum fáinak árnyékában – azaz minden, ami levendula. A belépés ingyenes!

Tovább

Szeretettel várnak minden érdeklődőt 2019. június 29-én, szombaton 14.00 órától a Bakonyszentlászlói Falunapra.

Tovább

Az egészségügyben dolgozók ünnepe a Semmelweis Nap, ekkor ismerik el és köszönik meg azok munkáját, akik évtizedes elhivatottsággal végzik azt, amit Semmelweis Ignác is: embereket gyógyítanak.

Tovább

Kiemelkedő jelentőségű kerékpárverseny lesz a térségünkben. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak óriási szerepe van abban, hogy Magyarországra jön a verseny.

Tovább

A Mobilis 2019-ben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz. Az idei Múzeumok Éjszakáján a digitális világ is kinyitja a kapuit a Mobilisben: 3D-tervezés, virtuális játszótér, Microbit programozás és barkácsolás. Természetesen idén sem maradnak el a látványos kísérleti bemutatók és a csillagászati távcsöves észlelés a tetőteraszon.

Tovább

A Győri Balett szervezésében a hazai táncművészet (balett, kortárstánc, néptánc) szinte teljes palettáját felvonultató XV. Magyar Táncfesztivál és az 5. Gyermek Táncfesztivál magyar professzionális együttesekkel, külföldi produkciókkal, gyermekelőadásokkal várja az érdeklődőket.

Tovább

Az eddigihez képest 180 új hellyel bővítik a kapacitást a 360 autó befogadására alkalmas parkolólemezzel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szomszédságában. A kivitelezés megkezdődött, szerdán a beruházás alapköve is a helyére került.

Tovább

2019.jún. 14. Sportnap Nyúlon

Sportnapot tartanak 2019. június 15-én a nyúli sportpályán. 9 órától várják az érdeklődőket.

Tovább

Az első Jenbacher péntek délután debütál a celldömölki vonalon, majd a kirándulók örömére szombaton már a másik motorvonat is szállít utasokat a Bakonyba.

Tovább