A győri Széchenyi István Egyetem és az Antenna Hungária Zrt. hosszú távú oktatási, kutatási és együttműködési megállapodást köt a 2017/2018-as tanévtől, melynek ünnepélyes aláírására április 13-án kerül sor. A rendezvényen köszöntőt mond Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, aki fontos szerepet játszott a megállapodás létrejöttében.

Tovább

Április 11-én kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető Állásbörze a Széchenyi István Egyetemen. A rendezvényt 9:00 órától 16:00 óráig látogathatják az érdeklődő állást keresők.

Tovább

Aktuálisnak nevezte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, hogy az állampolgárok a nemzeti konzultáció keretében véleményt nyilvánítsanak a kormány migrációs politikájáról és a jövőbeni fenyegetések elleni fellépésről, hiszen ez ügyben nincs összhang Brüsszel és Budapest között.

Tovább

Átfogó programmal enyhítenék az informatikus hiányt az országban. Hiába a magas kezdőfizetés, kevesen vannak ugyanis, akik ezt a pályát választják. 15 felsőoktatási intézmény és több informatikai vállalkozás csatlakozott a programhoz. A témáról Kara Ákos infokommunikációért felelős államtitkár nyilatkozott.

Tovább

Elindult az informatikus utánpótlás biztosítása érdekében meghirdetett kormányzati program. A kezdeményezéshez már 15 felsőoktatási intézmény és több informatikai vállalkozás is csatlakozott, amelynek eredményeként a következő hetekben ingyenes, naprakész gyakorlati tudást nyújtó kiegészítő képzések indulnak az egyetemek jelenlegi hallgatói számára - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az általános iskolások és középiskolások tízezreit is meg kívánja szólítani ez a program, hogy népszerűsítse körükben az informatikát.

Tovább

A jogi határzár jól működik, rövidesen elérjük, hogy egyetlen illegális bevándorló sem lesz az ország területén – hangsúlyozta Lázár János. A megerősített jogi határzár kapcsán a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 84. Kormányinfón kifejtette: a tranzitzónákban ezzel párhuzamosan biztosítani kell a nemzetközi egyezményeknek megfelelően a jogszerű eljárást.

Tovább

Április 9-én vasárnap nyitják meg a tavaszi piacot Győrben a Dunakapu téren. A piacra melynek célja a Kisalföldi termelők portékáinak bemutatása és népszerűsítése 9 órától, délután 17 óráig várják az érdeklődőket.

Tovább

„A jelen és a jövő a digitalizáció, a kormány célja, hogy a magyar emberek és vállalkozások a digitális átalakulás nyerteseivé váljanak. Ennek elemi feltétele a szükséges digitális készségek megszerzése, legyen szó akár az alapvető digitális jártasságról, akár a professzionális informatikai fejlesztői tudásról. A felsőoktatás és az informatikai vállalkozások együttműködésére építő program hozzájárul ahhoz, hogy 2020-ig kétszeresére növekedjen az informatikai felsőoktatási szakokra jelentkezők száma” – mondta Kara Ákos 2017. április 6-án, Budapesten. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hozzátette: „A pályaválasztás előtt álló fiatalokat ösztönözzük arra, hogy válasszák az informatika területét, amely keresett szakma, és biztos megélhetést nyújt.”

Tovább

A budapesti Polgárok Háza Kárpát-medencei Magyar Népművészet rendezvénysorozatában egy-egy tájegység népművészetének szerteágazó bemutatására törekszik. Rendezvénysorozatuk 49. estjén, március 24-én, Nagyabony, Écs, Nyúl és Győrújbarát mutatkoztak be. A résztvevőket Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte.

Tovább

Győrről, a már folyamatban lévő, valamint a jövőbeni fejlesztésekről nyilatkozott Kara Ákos országgyűlési képviselő, az NFM államtitkára a Győr+ Televízió Konkrét című műsorában.

Tovább