A fogkrémek nemrég lezárult ellenőrzéséről és annak eredményeiről adott interjút a Kossuth Rádió keddi adásában Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára Kara Ákos ismeretette, hogy a tizenegy vizsgált termékből kilencnél a fluorid tartalom átlagosan 5-10 százalékkal volt alacsonyabb a termékeken feltüntetett adatoknál.

Tovább

Közös sajtótájékoztatót tartott Borkai Zsolt, Kara Ákos és Simon Róbert Balázs a panelkorszerűsítési programmal kapcsolatban. Az állam 2,3 milliárd forinttal támogatta a győri panelfelújításokat. Győrben a városvezetés is segít a lakóknak, az önrész csaknem felének átvállalásával. Őszre befejeződnek a munkálatok. Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, a 89 győri pályázatból 86 nyert is.

Tovább

Az országban egyedülálló módon a győri önkormányzat több mint 1,1 milliárd forinttal támogatta az iparosított technológiával épült társasházak energetikai korszerűsítését – jelentette be Borkai Zsolt polgármester a Cuha utcában. A Győrött ötmilliárdos program sajtótájékoztatóján részt vett Kara Ákos államtitkár és Simon Róbert Balázs, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa is.

Tovább

168 európai „kulturális és kreatív város” közé került be Győr városa, miközbena legjobb vidéki „business city” verseny közönségdíjasa is Győr lett. Győr hírét többek között a kulturális élet színvonalas társulatai, programjai, fesztiváljai öregbítették, s a város az európai átlagon felüli eredménnyel végzett a remek megközelíthetőségben és a külföldiek elfogadásában is.

Tovább

Több mint tízéves álom valósul meg Tápszentmiklóson a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésével. Az év erről a fejlesztésről szól, de újabb álmok máris megfogalmazódtak. "Kara Ákos országgyűlési képviselő tartotta a lelket bennünk, a nagy menet - amelyet megtett ügyünkben -, 2016 decemberében aztán célba ért" - nyilatkozta Kovács József polgármester a Kisalföld napilapnak.

Tovább

Az elmúlt szombaton a különböző versenyek mellett színes programokra és a bajnokcsapat köszöntésére is sor került Pázmándfalun. Az esti díjátadás előtt köszöntőt mondott Kara Ákos, a település országgyűlési képviselője.

Tovább

A település polgármestere és országgyűlési képviselője szombaton járdát adott át Bakonygyiróton. A kormány támogatását a helyi önkormányzat egészítette ki, így készült el a beruházás.

Tovább

Az elmúlt hétvégén Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője részt vett Bakonyszentlászló és Bakonypéterd hagyományszerűen megrendezett közösségi rendezvényein, valamint a Láziban szervezett lovas rendezvényen.

Tovább

Orbán Viktor miniszterelnök azt az elvárást fogalmazta meg a kormány tagjainak, hogy Magyarország kerüljön a világ 10 legbiztonságosabb országa közé - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 94. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Tovább

Magyarország erősödik: 2010-hez képest közel 700 ezerrel nőtt azoknak a száma, akik munkából tartják el a családjukat. Nincs okunk arra, hogy megálljunk; elkötelezettek vagyunk a foglalkoztatottság további növelése mellett.

 

 

 

Tovább