A magyar hatóságok mindent megtesznek a lakosság védelme érdekében: a rendőrség, a Terrorelhárító Központ (TEK) és a honvédség rejtett és nyílt eszközökkel garantálja a karácsonyi vásárok és más rendezvények biztonságát - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Tovább

A "Soros-terv" minden egyes pontjára több mint 2 millióan mondanak nemet - jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján, közölve: a postán beérkezett kérdőívek több mint 90 százalékát már feldolgozták.

Tovább

Évekkel ezelőtt indította el rendelő – felújítási programját a győri önkormányzat, amely most komoly mérföldkőhöz érkezett. Kedden, hivatalosan is átadták a teljesen megújult Tihanyi Árpád úti rendelőintézetet, ami több mint 258 millió forintból, hazai és uniós forrásból szépült meg. Megújultak a gyermekorvosi és fogorvosi rendelők, a röntgen, teljes gépészeti és villamos felújítás zajlott, a tetőre szerelt napelemek pedig gazdaságosabbá teszik az üzemeltetést.

Tovább

20 éve nem fordult elő, hogy adósságmentesen kezdheti az újévet a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, jelentette be Kara Ákos államtitkár egy keddi sajtótájékoztatón. A kormány 49 milliárd forintot biztosított a kórházak adósságkonszolidációjára, ebből 854 milliót kapott a győri intézmény. A támogatás óriási segítség az intézménynek, amit az orvosok, az ápolók és a betegek is megéreznek. Simon Róbert Balázs államtitkár a tájékoztatón a kórház mellett épülő parkoló lemez és az új mentőállomás tervezéséről számolt be.

Tovább

880 millió forintot utalt át a kormányzat a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház számlájára. Az összeg az egészségügyi intézmény adósság állományának rendezésére, és számos fejlesztésre ad lehetőséget. A mai tájékoztatón elhangzott, hogy további kormányzati támogatással új parkoló övezet és új mentőállomás is épül a kórház térségében.

Tovább

A Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció minden idők legeredményesebb konzultációja. A részvétel minden eddigi rekordot megdöntött. Szeretnénk köszönetet mondani a Győr-Moson-Sopron megyében élőknek – mondta Kara Ákos és Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő Győrben.

Tovább

Hatvan új, jó minőségű és modern rendőrautót adtak át Győrben az egyetem parkolójában. Csizmazia Gábor dandártábornok, megyei főkapitány beszéde után a szolgálatban lévő rendőrök átvették a kulcsokat.

Tovább

Ünnepélyes keretek között adták át azt a hatvan rendőrautót, melyek a jövőben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját segítik.

Tovább

A határvédelem mellett, az ország közbiztonságának erősítése is fontos feladat a rendőrség számára, hangzott el azon az ünnepségen, amelyen hivatalosan is átadták a Megyei Rendőr – főkapitányság új szolgálati járműveit. A rendezvényen Kara Ákos államtitkár azt mondta, a megye büszke lehet a rendőreire, akiknek köszönhetően Győr-Moson-Sopron a legbiztonságosabb megyék közé tartozik, Csizmadia Gábor rendőrfőkapitány pedig azt emelte ki, az új autók segítségével még hatékonyabbá válhat az egyenruhások munkája.

Tovább

Jól halad a 83-as számú főút legforgalmasabb, győri szakaszának bővítése. Erről számolt be Híradónknak Kara Ákos államtitkár. Az M1-es autópálya lehajtói és az egykori Bricostore áruház felé vezető út közötti szakaszon korábban rengeteg baleset történt, erre jelent megoldást a kétszer, kétsávosítás és az új turbókörforgalmak kialakítása. A munkákkal a korábbi ígértek szerint idén végeznek a szakemberek, sőt, Kara Ákos bejelentette, jövő pénteken, meg is nyitják a Metro csomópontot a forgalom előtt.

Tovább