Az év végéig felújítják a két győri nővérszállót, ahol 265-en – ápolók, orvosok és azok hozzátartozói – élnek. Harminc-negyven éves épületekről van szó, nem kell ezért megmagyarázni az okot, főleg akkor nem, ha a nővérszállók valós funkciójáról is beszélünk. A kormány egyébként az elmúlt években 300 milliárd forintot fordított az egészségügyi dolgozók bérfejlesztésére.

Tovább

Kara Ákos országgyűlési képviselő közbenjárásával és a kormány támogatásának köszönhetően, még az idén megújul a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházhoz tartozó, Ifjúság körúti és Szent Imre úti nővérszálló. Erről a képviselő és a kórház főigazgatója számoltak be Híradónknak. Kara Ákos és dr. Tamás László János elmondták, mindkét épületnek nagy a kihasználtsága, ezért az évtizedek során meglehetősen elhasználódtak, így szükségszerűvé vált a felújításuk. A két épület összesen 265 millió forint, állami forrásból újul meg, a kivitelezőnek legkésőbb december 31 – ig kell végeznie a munkával.

Tovább

A Győri Szent Imre Plébánia plébánosa, dr. Balázs Tamás atya, valamint a plébánia híveinek közössége nagy örömmel tudatja a győriekkel, hogy új kinccsel gazdagodik Nádorvárosban a Szent Imre templom és környéke. A templom homlokzatán elhelyezett, a templom felszentelésének pillanatát megörökítő művészi képet többek között Kara Ákos győri országgyűlési képviselő leplezi le, aki jelentős adománnyal támogatta a terv megvalósítását. Időpont: május 23. 18:00 óra

Tovább

Minden évben megrendezésre kerül Győrújbarát és Térsége Óvodáinak Egyesülete részvételével a Hagyományőrző Óvodás Csoportok Néptánc Találkozója, az idei már a 23. alkalom volt. A rendezvényen köszöntötte a résztvevőket Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő, és Fekete Irén a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének titkára is.

Tovább

A Győri Tankerületi Központ több mint 1000 kiemelkedő eredményt elért diákja közül 230-an kapnak elismerésül egy ajándék előadást a Győri Balettől. Az előadáson 4 járás (Téti, Pannonhalmi, Mosonmagyaróvári és Győri Járás) iskoláinak tanulói, szüleik, felkészítőik vesznek részt. A rendezvényen köszöntőt mond Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő.

Tovább

Várhatóan már a jövő héten kormánydöntés születik a győri fejlesztésekről, beruházásokról, amelyek Győr következő 15-20 éves fejlődését jelentősen befolyásolják. A konkrét megvalósítás ezután kezdődhet meg, mondta híradónknak Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője. Jövőre a tervek szerint megkezdődik a 8311-es útszakasz felújítása, és megépülhet a Pannonhalma-Győr közötti kerékpárút.

Tovább

Május 18-án került megrendezésre a Fintech - Digitális forradalom a pénzügyekben' című konferencia. A rendezvényen nem csak a digitális forradalom hozta változások kerültek vizsgálatra a kereskedelem területén, hanem bemutatásra került egy exkluzív kutatás is, ami a különböző generációk pénzügyi szokásait és a következő években várható trendeket elemzi. A konferencián Kara Ákos, az NFM államtitkára, az e-kereskedelem veszélyeire, illetve az ezt megelőző lépésekre hívta fel a figyelmet.

Tovább

Nagyszentjános Község Önkormányzata hagyományőrző céllal, immáron 6. alkalommal rendezi meg május 20-án a Nagy Antal Fogathajtó Emlékversenyt. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Tovább

2017.máj. 19. Gyereknap Gönyűn

A gönyűi Vöröskereszt alapszervezet és Gönyű Község Önkormányzata Gyereknapot tart május 20-án 14 és 18 óra között a Polgármesteri Hivatal udvarán. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Tovább

A kormány a Fidesz-frakció javaslata alapján május 31-ig meghosszabbítja a nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldési határidejét. Már biztos, hogy a mostani lesz az eddig legsikeresebb kormányzati konzultáció, mivel a résztvevők száma elérte a másfél milliót. A határidő meghosszabbítása azért indokolt, mert változatlanul több tízezres nagyságrendben érkeznek vissza a kérdőívek, és a kormány szeretné biztosítani, hogy minden állampolgár elmondhassa a véleményét.

Tovább