Meg kell ismerni a magyar emberek álláspontját a Soros-tervről, ezért a Fidesz-frakció egy nemzeti konzultáció lebonyolítására kérte a kormányt – jelentette be Kósa Lajos. Elmondta azt is: az Európai Bíróság kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban hozott döntése szélesre tárja a kaput a Soros-terv megvalósítása előtt.

Tovább

2017.szept. 14. Nyitott Templomok Napja

2017. szeptember 16-án az XI. ARS SACRA fesztivál keretein belül rendezik meg a Nyitott Templomok Napját Pannonhalmán a Főapátságban. Délután fél 4-kor a Főapátságot fedezhetik fel az érdeklődők múzeumpedagógia foglalkozás keretében. Fél 5-től Szent László és a bencések címmel levéltári előadás hangzik el. Negyed 6-tól a Hajlék c. időszaki kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők. A Bazilikában este 7-kor kezdődik az esti ima, a Vesperás.

Tovább

2017.szept. 14. TeSzedd! Gönyűn

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési akció keretében, szerte az országban „őszi nagytakarítást” végeznek az akció önkéntesei. Gönyűn 2017. szeptember 16-án (szombat) 8 órára a Polgármesteri hivatal udvarába várják a - szűkebb és tágabb környezetéért tenni vágyó - önkénteseket. A szemétgyűjtéshez szükséges minden eszközt térítésmentesen biztosítanak.

Tovább

Hét győri iskola újul meg több mint fél milliárd forint pályázati forrásból, ezt jelentette be a város két országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztatón. Kara Ákos és Simon Róbert Balázs hangsúlyozták, 400 településen 527 iskola újulhat meg a következő hónapokban, állami támogatással. Győrben megszépül többek között a Richter, a Tulipános, a Bárczi, az Arany és a Petőfi Iskola is. A képviselők kiemelték, a felújítások azt igazolják, hogy az állam jó gazdája az oktatási intézményeknek.

Tovább

2017.szept. 13. Terményáldás Győrben

Szeptember 16-17-én ismét megrendezik Győrben a Terményáldást a Széchenyi téren. A Terményáldás a régió nagy múltú kertészeti kiállítása és kulturális rendezvénye. A természeti termékenység iránti hála és a munka tisztelete hívta életre a föld terméseinek e szemléjét, amelyet az ünnephez kapcsolódó programok, koncertek tesznek teljessé. Ökumenikus szertartás keretében kerül sor a termények megáldására, a hálaadásra.

Tovább

Az iskolák fejlesztésére 2 milliárd 800 millió forint érkezik a Győri Területi Központba. Győrött hét oktatási intézmény újul meg 532 millió forintból. Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet: a kormány teljesíti ígéreteit. Kidolgozta a pedagógusok életpálya modelljét, s a bérek rendezését is abban az ütemben hajtja végre, amelyet alapos, szakszerű előkészítő munka után felelősen megígért.

Tovább

Écs község Önkormányzata 2017. szeptember 9-én, szombaton tartotta hagyományos Szüreti Falunapját, amely egész nap látványos programokat kínált. Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő és Mondovics László polgármester köszöntötték az écsieket és a vendégeket.

Tovább

Hét győri iskolában összesen 532 millió forintból valósulnak meg fejlesztések. A munálatok jövő őszig tartanak, a tanév menetét nem fogják zavarni. A pályázati forrást a nyílászárók cseréjére, homlokzati munkálatokra, tornaterem- és sportpálya-felújításokra, elektromos hálózatok cseréjére, tantermek és tanári szobák megújítására, közösségi terek kialakítására és akadálymentesítésre fordíthatják az intézmények.

Tovább

Szorosabb hatósági együttműködéssel szoríthatók vissza a szabálytalan árubemutatók, a kormány a rendőrség és az adóhatóság mellett a békéltető testületek munkájára is számít a visszaélések megszüntetése érdekében - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a tegnapi, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Tovább

Több csomópontot átépítenek a következő háromnegyed évben a biztonságosabb és a gyorsabb közlekedés érdekében, ám a munkálatok idején komoly korlátozásokra kell számítanunk. Még ebben a hónapban megkezdődik a Praktikernél a körforgalom építése. 2016 végén elfogadta a kormány Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, államtitkár érveit: azt kérte, hogy a körforgalomra és az Ifjúság krt. felújítására is kapjon Győr forrást. Végül a kormány úgy döntött, hogy 1,5 milliárd forinttal támogatja a város infrastrukturális fejlesztését.

Tovább