Mazsorett, mazsorettsport a sport és művészet ötvözete. Szertechnika, gimnasztika alapú testképzés, előadásmód, csupán néhány pillér arról a széles skáláról, amelyen a mazsorettsport mozog. Erről tesznek tanúbizonyságot a mazsorettsport legjobbjai, akik 2019. augusztus 15-18. között érkeznek majd a Győr Városi Egyetemi Csarnokba, hogy megmérettessenek a 16. IAM-Mazsorettsport Európa Bajnokságon és Nemzetközi Kupán.

Tovább

A sokorópátkai Pedró Pékség nyerte el idén a Szent István-napi kenyérverseny fődíját a Szerencsetarsollyal. Az ország kenyere díjért ötven alkotás szállt harcba, a döntőbe öten jutottak, közülük ítélte a legjobbnak a megyei vállalkozás kenyerét a független szakmai zsűri. Vajda Péter és csapata az innovatív kenyér kategória első díját is bezsebelte.

Tovább

Íme az ember - Borsos Miklós üzenete képekben címmel nyílik kiállítás augusztus 10-én a Triangulum Galériában (Győr, Gutenberg tér 2.).

Tovább

Az elmúlt évek közös munkájának köszönhetően sikerült vonzóvá tenni a győri egyetemet. Ezt mondta Kara Ákos államtitkár, aki a Széchenyi István Egyetem felvételi számait elemezve kiemelte, a hazai egyetemek közül az ötödik legtöbb elsőéves a Széchenyin kezdheti meg tanulmányait. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, milliárdos léptékű infrastrukturális fejlesztések zajlottak Győrben, közben pedig az oktatás színvonala is nagyot nőtt, ezeknek köszönhető az egyetem népszerűsége.

Tovább

Újabb Győr környéki út újulhat meg, ezúttal a Pér-Pannonhalma összekötő út egy 2300 méteres szakaszát modernizálják. Ezt jelentette be a térség országgyűlési képviselője. Kara Ákos államtitkár a munkaterület átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón kiemelte, a Magyar Közút saját forrásból vállalta a rossz állapotú útszakasz teljes körű felújítását. Győrság életében óriási dolog, hogy felújítják az utat, de az átmenő forgalom számára is európai környezetet biztosítanak a közlekedéshez.

Tovább

2019.júl. 29. Bőnyi útfelújítás

Belterületi utat újítottak fel Bőnyben. Közel két kilométeren kifogástalan aszfalton autózhatnak a helyiek és a közlekedők.

Tovább

Megújul a Győrságot és Pannonhalmát összekötő út 2,3 kilométeres szakasza, a munkaterületet pénteken ünnepélyesen átadtuk.

Tovább

A győri Audi Hungaria 41 milliárd forintos fejlesztést hajt végre magyarországi székhelyén, az e-transzformáció névre hallgató projekt döntően az elektromos mobilitásra koncentrál – jelentette be Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, valamint Achim Heinfling, a győri Audi igazgatóságának elnöke. Győr és a térség országgyűlési képviselőjeként, valamint infokommunikációs államtitkárként is jelen voltam az eseményen, hiszen ez a beruházás a magyar gazdaság digitalizációját is segíti.

Tovább

Családok, biztonság és növekedés, erről szól Magyarország jövő évi költségvetése. Néhány napja fogadta el az Országgyűlés a 2020-as büdzsét, ami jóval több pénzt biztosít oktatásra, egészségügyre, kultúrára, turisztikára és a családok támogatására is, mint korábban. A jövő évi költségvetés Győr és térsége számára sok lehetőséget biztosít, folytatódhatnak a megkezdett állami beruházások, újak indulhatnak, valamint a környékbeli családok életét is megkönnyítik.

Tovább

A Magyar Közút 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, országos szinten több mint 526 kilométer út teljes körű felújítását indította el. Győr-Moson-Sopron megyében a 8136-os jelű, Tatát és Győrt összekötő út mintegy 2 kilométeres szakaszon újult meg, ennek részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az illetékesek. A bőnyi rendezvényen Kara Ákos államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a beruházás kormányzati döntés után, 318 millió forintból valósult meg.

Tovább