Újabb mérföldkőhöz érkezett a győri evangélikus sziget, az Insula Lutherana felújítása. 2012–ben Kara Ákos országgyűlési képviselő kezdeményezte a program elindítását, amit a magyar kormány 4,7 milliárd forinttal támogat. A program keretében már átadták az óvodát és az Öregtemplomot, elkészültek a lelkészlakások és a levéltár is megújult. Befejeződött a régi iskola felújítása és az új iskolaépület építése, pénteken pedig a programot kezdeményező Kara Ákos elhelyezte a régi és az új iskola közötti átjáró utolsó tégláit is.

Tovább

A fogyasztóvédelmi ellenőrzések középpontjában az e-kereskedelem áll idén, hogy a családok biztonságosan vásárolhassanak az interneten is - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

Tovább

A dublini szabályok módosításáról rendezett szavazás eredménye megmutatta, mekkora befolyása van Soros Györgynek és hálózatának a brüsszeli döntéshozatalra és az Európai Parlamentre – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtök délután Budapesten.

Tovább

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő lesz az előadója a pénteken 18 órakor megrendezésre kerülő nemzeti konzultációs fórumunknak.

A fórum helyszíne: Kereskedelmi és Iparkamara

Győr, Szent István út 10/a

Tovább

Pénteken Szent Márton-napot tartanak Pannonhalmán. 17:00 órakor kezdődik az ünnepség a Bazilikában, ahol köszöntőt mond Várszegi Asztrik főapát. Ezt követően hangversenyre, az új termék és bor megáldására kerül sor.

Tovább

A Méhecske Közhasznú Alapítvány 10 éves jubileumi évfordulóját ünnepli pénteken. A program fővédnöke Kara Ákos országgyűlési képviselő.

Tovább

Idén is nagy siker volt az immár 15. alkalommal megrendezett jótékonysági kerékpártúra. A szeptemberi programon 29 iskola közel félezer diákja vett részt és látogatta meg biciklivel a táplánypusztai Piróth Endre Szociális Központot. A jótékony akció bevételéből 7 szociális intézmény, klub és alapítvány kapott különböző ajándékokat. Két győri idősek klubja és az adyvárosi óvoda szerdán személyesen a rendezvény fővédnökétől, Kara Ákos államtitkártól, a térség országgyűlési  képviselőjétől vehette át a támogatást.

Tovább

Ha egy terv veszélyezteti Magyarország jövőjét, biztonságát, akkor a magyar emberek összeállnak, hogy a kormánnyal együtt felléphessenek ellene - hangoztatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Tovább

 

 

Tovább

November 17. és 19. között kerül megrendezésre a XVII. Győri Könyvszalon és Művészeti Díjátadó. Az elmúlt 16 év alatt a Könyvszalon Győr egyik meghatározó kulturális eseményévé vált, mely idén is sok-sok könyvújdonsággal, kicsiknek és nagyoknak szóló színpadi programokkal várja a könyvek szerelmeseit.

Tovább