A felpéci evangélikus templom felújítása alkalmából hálaadó szentmisét mutatnak be szeptember 24-én, vasárnap 10 órakor. Igét hirdet Szemerei János püspök. 14 órakor a felújított orgonán Oláh Gyöngyvér ad koncertet. A műsoron többek között Bach, Liszt és Muffat művei szerepelnek.

Tovább

A Szent Willebald nyugdíjas klub szüreti mulatságot rendez Ravazdon szeptember 23-án, szombaton 16 órai kezdettel az önkormányzati hivatalban. A rendezvényen köszöntőt mond Kara Ákos, a település országgyűlési képviselője is.

Tovább

Európának képesnek kell lennie a határai biztosítására és az állampolgárai biztonságának garantálására - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Bakondi György hangsúlyozta: a schengeni egyezmény előírja a külső határok védelmét, az elmúlt fél év nyugat-európai nyilatkozataiban pedig visszatérően és egyre markánsabban fogalmazódott meg a külső határok védelmének szükségessége.

Tovább

Szeptember 23-án, szombaton első alkalommal rendezik meg Gyömörén a Toronyiránt Vásári Forgatagot. Elsősorban a környék őstermelőinek, gazdálkodóinak, mestereinek és kézműveseinek kínálnak árusítási lehetőséget, de emellett egész nap gyermekprogramok, versenyek, kulturális és szórakoztató programok várják az érdeklődőket. Szombaton ezúttal helypénz nélkül árulhatja bárki a portékáját.

Tovább

A "Jeles pedagógusok Győr-Moson-Sopron megyében" c. könyvsorozat 8. kötetének bemutatójára szeptember 22-én (pénteken), 17 órakor kerül sor Pannonhalmán a Művelődési Házban. A kötetben szerepel a pannonhalmi Stummer Dezső tanító úr is, akinek a lánya fogja bemutatni a könyvet. A rendezvényre a belépés ingyenes. Stummer Dezső 42 éves pályafutásával példamutatóan szolgálta lakóhelye közösségi életét. A kultúrműsorral és vetítéssel egybekötött rendezvényen a könyv megvásárolható.

Tovább

Bevándorló- és nem bevándorlóországokat különböztetett meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol az őszi ülésszakot megnyitó napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: "mi magyar Magyarországot akarunk" és "egy európai Európát is szeretnénk". Kijelentette: Magyarország sosem lesz bevándorlóország. Azt is mondta, hogy a brüsszeli bürokraták a "Soros-tervet" valósítják meg, és "Soros tenyeréből esznek".

Tovább

Az alapszabály szerinti 2 évenkénti tisztújításnak megfelelően új elnökséget választott a Fidesz győri szervezete. Az elnöki pozíciót teljes támogatottság mellett továbbra is Borkai Zsolt, a város polgármestere látja el.

Tovább

A műszaki határzárnak, a jogszabályi intézkedéseknek, és a tranzitzónák létrehozásának köszönhetően a két évvel ezelőtti 391 ezerrel szemben tavaly már csak 18 236 illegális határátlépő érkezett Magyarországra, idén pedig eddig 1157 - jelentette ki a Magyar Időknek adott interjúban Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Tovább

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közös sajtótájékoztatót tartott Röszkén. Pontosan két éve zárta le Magyarország a magyar-szerb zöldhatárt. Rengetegen érkeztek ugyanis illegálisan Európába Magyarországon át – az utolsó napon például 10 ezren. Azóta sok minden változott, például az útvonalak. De az biztos, hogy százak érkeznek Európába most is.

Tovább

A Kulturális Örökség Napja alkalmából tájházi ünnepséget tartanak Felpécen ma, 15 órakor. A Felpéci Tájházat 2004 szeptemberében hozták létre és a Kulturális Örökség Napjához kapcsolódva avatták fel. A későbbiekben bekövetkezett viharkár után a muzeális kiállítóhely ismét a figyelem középpontjába került Kara Ákos, az NFM államtitkára közbenjárásának köszönhetően.

Tovább