Zöldenergiára kapcsol a kórház

 

A kórház a közel 179,5 millió forintos európai uniós támogatásból 499 kVA-ra (kilovolt amper) bővíti napelemes rendszerét. Dr. Tamás László János, az intézmény főigazgató főorvosa elmondta, arra törekednek, hogy az intézményben minél több energiahatékonysági beruházást tudjanak elvégezni. Kara Ákos győri országgyűlési képviselő a helyszínen hozzátette, fontosnak tartja, hogy a győri panellakások és az egyetem már zöldebb lett városunkban, ehhez pedig csatlakozott a kórház is. Távlati tervek között szerepel, hogy további energetikai korszerűsítéseket végeznek el a győri iskolában.

 

A kórházban hangsúlyozták: a betegek életkörülményeinek javítása az elsődleges szempont. A napelemes rendszerrel villamosenergia-megtakarítást érnek el, a megmaradt összeget a betegellátás javítására fordítják. Éves szinten a kórház villanyszámlája 300 millió forintot tesz ki. Ennek 5 százaléka a napelemeknek köszönhetően megmarad, ami nagyjából másfél lélegeztetőgép ára.

 

A szervezési, gazdasági és műszaki vezetők arra is felhívták a kórházba látogatók figyelmét, hogy a november végéig tartó munkálatok forgalomkorlátozással járnak. A munkaterületeket elkerítették. Kérik, hogy a kordonokon belül ne közlekedjen senki és figyeljenek az útjelző táblákra is.

 

Forrás: Győr+ hetilap VII. évfolyam 36.szám/2017. szeptember 8./19. oldal